GROEP HOP ERMELO ©

Informant mw. Jeanne Dijkstra eindredacteur Ermelo Weekblad aan de Raad voor de Journalistiek: "Van alle kanten komen berichten dat Groep Hop moet worden doodgezwegen"

De CDA PR commissie eiste meermalig geld van Hop om mee te mogen doen aan politiek debat. Antwoord Hop: Donder op! De CDA PR commissie eiste verwijdering van de CDA brieven aan Hop van internet. Antwoord Hop: Eed van een raadslid. Raadsleden moeten alvorens hun functie te kunnen uitoefenen een ambtseed afleggen, waarin zij trouw aan de Grondwet beloven. Ze moeten verklaren dat ze om tot lid van de raad te worden benoemd geen gift of gunst hebben gegeven of beloofd en dat ze bij de uitoefening van hun ambt 'rechtstreeks noch middellijk' enig geschenk of enige belofte hebben aangenomen of zullen aannemen.

Alleen Hop maakte bezwaar tegen de totaal verrotte CDA mentaliteit het knippen en plakken in verkiezingsformulieren. Alleen Hop maakte steeds bezwaar tegen de verrotte mentaliteit die heerste in het Ermelose gemeentehuis waarbij leden van de stembureaus zelf ook kandidaat waren voor de gemeenteraad om verkiezingsuitslagen te kunnen manipuleren.

Stem Wijzer! Stem Groep Hop.Kent u iemand in Ermelo vraag of hij/zij in 2018 Groep Hop wil stemmen om een frisse wind door het gemeentehuis te laten waaien en/of wil helpen met het snel verkrijgen van het wettelijk aantal benodigde ondersteuningsverklaringen om mee te mogen doen met de verkiezingen in Ermelo?

 

Kent u iemand in Ermelo? Vraag of hij/zij Groep Hop wil stemmen...

Contact: lees verder

Bedrijvenkring Ermelo. Op 17 november 2005 12:20 uur schreef Johan Roseboom (SGPer) namens Navobi onderdeel van Drie Groep aan Hop Citaat: Ik vertrouw de Ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je (Hop) geen enkele zetel krijg. Navobi is een producent van kalvermelk, kalverhouderij, voedselproductie, kalverslachterij, vleesverwerking en kalfsvellen

 

 

 

(638)
Groep Hop ARCHIEF Uitslaggegevens 7 Groep Hop gemeenteraad verkiezing 2006

 

Nr Naam Aantal stemmen Percentage
1 Hop, J. (Jan) 247 66,22 %
2 Pieper, A.R. (Ronald) 66 17,69 %
3 Meijbaum, J. (Jeroen) 22 5,90 %
4 Bout, A. (Amarens) 10 2,68 %
5 Beekink, C. (Kees) 6 1,61 %
6 Godschalk, M.C. (Matthijs) 5 1,34 %
7 Feijen, A. (Alexandra) 17 4,56 %
       

 

 

 

 

Verkiezingsuitslag gemeenteraad Ermelo maart 2006, Groep Hop kreeg ondanks het "doodzwijgen" 373 stemmen
Verkiezing: Verkiezing Gemeenteraad 2006
Aantal kiesgerechtigden: 19.919
Aantal uitgebrachte stemmen: 12.959
Aantal ongeldige stemmen (incl. blanco stemmen): 42
Percentage opkomst: 65,27%
Aantal te verdelen zetels: 21
Kiesdeler: 617.10
Voorkeursdrempel (25%): 154.27

 

Lijst Partij Aantal stemmen Percentage Aantal zetels
1 Christen Democratisch AppŤl (CDA) 4.039 31,17 % 7
2 Gemeentebelang 1.246 9,61 % 2
3 ChristenUnie 1.918 14,80 % 3
4 VVD 1.620 12,50 % 3
5 Progressief Ermelo 2.278 17,58 % 4
6 Staatkundig Gereformeerde Partij (SGP) 750 5,79 % 1
7 Groep Hop 373 2,88 %
8 Gelovig Democratische Unie (G.D.U.) 139 1,07 %
9 Dorpspartij Ermelo 596 4,60 % 1

 

 

 

 

 

Burger centraal als uitgangspunt van het basisprogramma

1. De woningnood voor starters maatschappelijk verbonden aan Ermelo oplossen.

2. Het bevorderen van de verkeersveiligheid

3. Zorg en wonen. Ouderen, ernstig zieken en gehandicapten.

4. Koopkracht. Geen rioolheffing! Geen onroerend zaakbelasting voor eigenaars eerste huis.

 

 

 

Standpunten van Groep Hop in lokale zaken

Standpunt inzake natuurgebied Zanderij Noord: Groep Hop is TEGEN de vernietiging van dit natuurgebied!
Standpunt inzake DVS'33. De voetbalclub DVS'33 dient op de huidige locatie te blijven. Sportvelden dienen 
ook voor het schoolcomplex naast DVS'33 behouden te blijven. 
Standpunt inzake recreatiewoningen: Groep Hop is VOOR gedogen van bewoning van recreatiewoningen 
voor burgers maatschappelijk verbonden aan Ermelo
 
 
 

 

Het Kontakt Ronald Pieper (Groep Hop): ‘Ook met ťťn zetel winnen wij’

door Alex Gentjens

12 januari 2006 

Ermelo - “Met de ‘Groep Hop’ ga ik in maart volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen om te proberen in de gemeenteraad van Ermelo te komen”, zei Jan Hop tijdens zijn inspreekrecht van de raadsvergadering van 22 september vorig jaar. De nieuwe politieke groepering gaat voor tenminste drie zetels in de raad. Tweede op de lijst Groep Hop is Ronald Pieper (28). Wie is die man en wat heeft Groep Hop Ermelo te bieden?

Hoe is Groep Hop tot stand gekomen?
Het is een initiatief van ons beiden. Jan Hop en ik kennen elkaar van jongs af. Jan had een eigen bedrijf. Hij exporteerde dieren voor dierentuinen in binnen- en buitenland. Zelf heb ik een opleiding dierverzorging. Ik heb een briefje door Jans deur heen gegooid en zo ben ik begonnen met hokken schoonmaken. Later zijn wij samen dieren gaan transporteren.

Zijn bedrijf heeft hij niet meer, maar jullie hielden wel contact?
Ik kwam regelmatig bij Jan over de vloer en dan hadden we het vaak over de gemeenteraad. Vaak worden dingen in beslotenheid besloten. Burgers weten nergens wat van. Daar waren we op tegen. Uiteindelijk hebben we in september besloten om het te proberen.

De partij heet ‘Groep Hop’. Bent u niet jaloers?
Helemaal niet. Jan is het brein achter Groep Hop. Daarom is hij ook lijsttrekker.

Voorlopig staan jullie nog maar met z’n tweeŽn op de lijst.
Die gedachte hadden we eerst: we blijven met z’n tweeŽn. Dat is makkelijk overleggen. Toen hebben we een programma samengesteld en mensen uitgenodigd. En die hebben gereageerd. Ze moeten wel achter het programma staan; anders heeft het geen zin om mee te doen. Ik denk dat er wel een paar verrassingen in zitten. Als je wat wil bereiken in de raad, dan moet je dat met meer mensen proberen. Wij willen dat er dingen veranderen, dat er meer openbaar wordt gemaakt en dat er meer naar burgers wordt geluisterd.

Op de website staat dat Groep Hop wil proberen om met een meerderheid in de gemeenteraad te komen. Op de website van DVS ’33 - u speelt in het elfde - staat dat u hoopt drie zetels te scoren. Wat is het nou?
Een meerderheid; dat heeft meneer Hop zelf gezegd, ja. Er wordt wel eens gevraagd of dat een gebrek aan realiteit is. Nee, dat is pure democratie. Wij nodigen iedereen uit om mee te doen. Op dit moment hebben we zeven mensen en het zou leuk zijn als ze alle zeven een zetel zouden krijgen.

Hoe reŽel is dat?
Dat hangt af van de bevolking. Als ze denken dat het goed gaat in Ermelo, dan houdt het op voor ons.

Maar u gaat dus voor drie zetels?
Ja. Het is een vaste kliek en moeilijk om zetels te krijgen. Of er zouden veel proteststemmen moeten komen. Dan maken wij misschien, samen met de GDU, een grote kans om meerdere zetels te halen. GDU en Groep Hop zijn twee partijen die wat anders willen. Je hoort op straat veel mensen klagen over hoe het in Ermelo gaat. ‘Ik stem Groep Hop’ zeggen ze dan. Maar wat doen ze als ze voor die stemcomputer staan? Ik stem zťker Groep Hop.

Daar twijfelt niemand aan. U noemde zelf al de GDU. U voetbalt samen met lijsttrekker Henk Kraaij in het elfde van DVS ’33. Gaat dat goed samen?
Dat gaat heel goed samen.

Maar zijn GDU en Groep Hop niet heel verschillend?
Op een paar punten wel, maar op een paar punten ook weer niet. Over de motorcrossbaan denken wij bijvoorbeeld het tegenovergestelde.

‘De bestaande politiek moet weg; het kan niet langer zo’ zei Henk Kraaij vorige week in Het Kontakt. Kunnen jullie niet beter samengaan?
Nee, ik ben geen stoffige man (lacht). Wij hebben veel jonge mensen in onze groep.

Rekenen jullie op veel jonge kiezers?
Wij zijn er voor jong en oud. Wij willen de woningnood oplossen, ůůk voor senioren.

Als Groep Hop drie of meer zetels haalt, dan komen jullie misschien in het college terecht, en moet er een wethouder geleverd worden. Heeft Groep Hop mensen die dat kunnen?
Die hebben wij, waaronder ťťn die je kent: Jan Hop. Wij hebben daar al over nagedacht en gesproken. Wij hebben die expertise.

Maar jullie hebben geen politieke, laat staan bestuurlijke ervaring. Iedereen weet wat er met de LPF is gebeurd toen die partij in het kabinet kwam, met mensen die nog nooit een voet in de Tweede-Kamer hadden gezet.

Wij klappen niet in elkaar zoals de LPF. Wij hebben mensen die het kunnen. Jan heeft politieke ervaring; hij heeft in de Tweede-Kamer gelopen. En wij hebben twee mensen lopen die politieke ervaring hebben.

Dus jullie kunnen probleemloos samenwerken in de raad?
Dat is geven en nemen. Er zullen heus wel plannen zijn van andere partijen die wij goed vinden.

Maar zullen die andere partijen de plannen van Groep Hop goed vinden?
Dat weet ik wel zeker. Sowieso voor de woningnood voor starters hebben wij een oplossing. Tijdens het lijsttrekkersdebat met de Bedrijvenkring Ermelo zijn wij met iets nieuws gekomen: woningen met waterstof als dť energieoplossing zodat starters zelf hun woning kunnen verwarmen en van elektriciteit kunnen voorzien. Dus goedkoper kunnen wonen. Maar dan is het alsof de deur dichtgegooid wordt. De bedrijven deden er lollig om. Er wordt laagdunkend over gedaan maar het is wťl de toekomst. In Amsterdam rijden al bussen op waterstof.

Wat denkt u dan?
Wie het laatst lacht, lacht het best.

Op de website www.ermelo.org zegt Jan Hop dat Groep Hop wel eens voor een flinke verrassing zou kunnen zorgen. Het kan - bij nul zetels - ook een flinke afgang worden. Wat dan? Haren en baard laten groeien en met zonnebril op door het dorp?
Nee hoor, dan ga ik met opgeheven hoofd het dorp in. Als het dorp de gevestigde orde goed vindt, dan zullen ze er op stemmen en dan houdt het op voor ons. Dan hebben we het geprobeerd.

En met ťťn zetel?
Ook al halen we ťťn zetel, dan nog hebben we iets gewonnen, want we zijn met niks gekomen en gaan met iets weg. Dan zijn er mensen die vertrouwen in ons hebben.

Maar is het dan niet vechten tegen de bierkaai?
Dat denk ik niet. Wij kunnen anderen dan aanzetten tot creatief denken. En dan kunnen wij aangeven hoe wij erover denken.

Raadslid worden schrikt u niet af?
Als je in de raad komt, dan is het hard aanpoten. Dan zul je alle puntjes op de i moeten hebben voor je wat zegt. Maar het schrikt me niet af.

 

 

 

Jeroen Meijbaum, nummer 3 op de kandidatenlijst Groep Hop 2006 is een ondernemer uit Ermelo

 

Het politieke idool van Jeroen Meijbaum

Het Kontakt 2 maart 2006

Mijn favoriete politicus. Toen mij gevraagd werd een stukje te schrijven over mijn favoriete politicus hoefde ik niet zo lang na te denken over wie dat zou moeten zijn. Ik ben al jaren een groot fan van Jan Marijnissen van de Socialistische Partij )SP)

Buiten het feit dat de man zeer sympathiek en oprecht op mij overkomt, vind ik het bovenal een politicus die echt opkomt voor de zwakkeren in onze samenleving. Marijnissen krijgt van vele kanten de kritiek dat hij een oproerkraaier zou zijn die overal tegen is maar soms moet je om iets te kunnen veranderen wel eens tegen een heilig huisje aanschoppen.

Het vergt volgens mij meer lef om ergens in te geloven met de bijbehorende politieke consequenties dan je kleurloos te conformeren aan politieke dogma's. Het gaat uiteindelijk om vernieuwing en verbetering. En je kunt van Marijnissen niet zeggen dat hij conformist is. Hoe vaak hoor je niet roepen dat politici allemaal zakkenvullers zijn? Wist u dat iedereen binnen de Socialistische partij, Jan Marijnissen incluis, zijn volledige gage in de partijkas stort en iedere maand 1500 euro netto aan salaris ontvangt? Je kunt van deze mensen moeilijk zeggen dat het zakkenvullers zijn. Ik denk eerder dat zij oprecht uit idealisme mee willen doen aan landelijk bestuur om zo de belangen te behartigen van de persoon die bij Marijnissen en de zijnen centraal staat: de gewone burger.

Een maatschappij waarin alles echt helemaal eerlijk is verdeeld en geregeld is natuurlijk niet te realiseren en dus werkt socialisme pur sang niet. Maar een beetje linkse inbreng, zij het in de oppositie in deze rechtse regeringstijden is toch wel lekker voor de burgers die het wat moeilijker hebben of het beleid op punten socialer willen zien.

 

 

 

Kees Beekink kandidaat voor Groep Hop verkiezingen gemeenteraad Ermelo 2006

 

22 februari 2006 Ouderendebat in Ermelo. Groep Hop heeft als programmapunt 1. Het oplossen van de woningnood voor starters maatschappelijk verbonden aan Ermelo, zodat senioren dicht bij hun kinderen en kleinkinderen kunnen wonen.

Geachte aanwezigen,

1. Groep Hop is een nieuwe partij, heeft zeven leden kandidaten. De belangen van ouderen worden behartigd door Kees Beekink. Hij is 77 jaar en is werkzaam geweest bij de Koninklijke Luchtmacht.

2. De Groep vindt dat 50-plussers lid kunnen zijn van een van de ouderenbonden die deze middag hebben georganiseerd en dat deze bonden regelmatig bijeenkomsten kunnen organiseren. De gemeente kan de ruimte voor deze bijeenkomsten gratis beschikbaar stellen.

3. Groep Hop is TEGEN de nieuwe belasting te weten rioolheffing en met het geld dat de ouderen hiermee besparen kan het lidmaatschap van de bonden worden betaald.

4. Woningen voor senioren. Project 32. Gemeentehuis afbreken, op die plaats en de omliggende parkeerterreinen een ondergrondse parkeergarage aanleggen met daar bovenop woningen voor senioren en een kleiner gemeentehuis. Voordelen: Oplossing woningnood, terrein is eigendom gemeente, goede bereikbaarheid van het centrum voor senioren, er is sprake van inbreiding woningbouw.

5. Groep Hop heeft als programmapunt 1. Het oplossen van de woningnood voor starters maatschappelijk verbonden aan Ermelo, zodat senioren dicht bij hun kinderen en kleinkinderen kunnen wonen.

Kees Beekink en Jan Hop

 

C. Beekink was radio-officier op het VNS schip ss Laagkerk Klik hier op de foto van ss Laagkerk

C. Beekink was radio-officier op het VNS schip ss Meliskerk Klik hier op de foto van ss Meliskerk

C. Beekink was radio-officier op het schip ms van Waerwijck bouwjaar 1954.

 

 

 

 

Archief Groep Hop inzake de procedures rondom registratie en kandidaatstelling verkiezing gemeenteraad Ermelo 2006

250106 09:00 uur Groep Hop krijgt lijstnummer 7 toegewezen bij de loting. Nummering van de lijsten, geldigheid ingeleverde kandidatenlijsten, handhaven daarop voorkomende kandidaten, handhaven daarboven geplaatste aanduiding tijdens openbare zitting stembureau 

230106 Maandag KANDIDAATSTELLING. De Groep Hop kandidatenlijst met bijlagen is om 10:00 uur bij het het daartoe aangewezen lid van het hoofdstembureau van de gemeente Ermelo ingediend. Ontvangstbevestiging van alle bescheiden die door Groep Hop zijn ingediend ontvangen. 

190106 Het Kontakt publiceert de namen van de kandidaten van Groep Hop

16-23 januari 2006 Ondersteuningsverklaringen. Alle nieuwe politieke partijen, die een kandidatenlijst willen indienen moeten minstens 20 ondersteuningsverklaringen overleggen. Deze verklaringen moeten tussen 16 en 23 januari persoonlijk worden afgelegd bij het Bureau Verkiezingen. Legitimatie verplicht. De ondersteuningsverklaringen, die - na waarmerking – aan de kiezer wordt meegegeven om deze bij de politieke groepe ring in te leveren. Een ondersteuningsverklaring kan niet meer worden ingetrokken.  

160106 Voorcontrole inlevering kandidatenlijsten met bijlagen. Zoals in de gemeente Ermelo altijd gebruikelijk is, wordt geadviseerd de kandidatenlijsten met bijlagen enkele dagen voor de inlevering ter “voorcontrole” aan te bieden om ongewenste verrassingen te voorkomen. Voorcontrole ok. Met uitzondering van de ondersteuningsverklaringen zijn is de papieren afhandeling compleet. J. Hop heeft de eerste ondersteuningsverklaring ingeleverd en hierop een waarmerk gekregen. De Groep Hop gaat meedoen met zeven kandidaten.

090106 om 16:00 uur informatiebijeenkomst medewerkers politieke partijen die belast zijn met administratieve voorbereiding van de kandidaatstelling e.d.

060106 Formulieren kandidaatstelling bij publiekszaken zijn gehaald. Op www.kandidaatstelling.nl is het programma voor de politieke partijen beschikbaar voor het maken van kandidatenlijsten

291205 Waarborgsom kandidaatstelling € 225,-- contant betaald door J. Hop aan Gemeente Ermelo. Dit bedrag wordt terugbetaald als het aantal behaalde stemmen tenminste 75 % van de kiesdeler bedraagt.

131205 Besluit centraal stembureau inschrijving register Groep Hop

091105 Groep Hop/Gemeente Ermelo kenmerk 2005/24473.
Registratie verzocht bij Centraal Stembureau Ermelo
Verzoek registratie aanduiding ingeleverd! Zie alle communicatie met CSE
Afschrift notariŽle akte ingeleverd!
Bewijs inschrijving verenigingregister KvK nr. 08140561 ingeleverd!
Bewijs van betaling waarborgsom ingeleverd!
Verklaring politiek groepering aanwijzing (plv) gemachtigden ingeleverd!

 

 

 

Alexandra Feijen (Groep Hop): "Lijstverbindingen voorbeeld van geen vrijheid van stemmen"

Bron: Ermelo's Weekblad woensdag 18 januari 2006

Lezers schrijven:

Ik las het artikeltje in het Ermelo's Weekblad van woensdag 11 januari over "VVD en GB samen op de lijst". Hier maak ik uit op dat ik als burger met mijn vrijheid van stemmen, dus eigenlijk niet zo vrij ven om te stemmen!! Als ik bijvoorbeeld op GB stem, maar deze heeft mijn stem als "reststem" over, dan wil het GB deze aan het VVD schenken. Maar als ik als burger stem ik in dit voorbeeld toch niet op de VVD??? Dan wil ik toch ook niet dat mijn reststem daarvoor gebruikt wordt! Is dit dan de "vriendjespolitiek" waar men het wel eens over heeft? Is dat dan een zuivere vorm van kiesrecht voor de burger? Heeft het burger dan gekregen waar hij/zij daadwerkelijk voor gekozen heeft? Wat is dan nog het belang van de burger om te stemmen? Is het niet veel eerlijker om de reststemmen bij de desbetreffende partij te laten, waar men dus daadwerkelijk op gestemd heeft!!! In mijn ogen is dat vrijheid van stemmen waar de burger recht op heeft!

Mevrouw A. Feijen,
Ermelo

 

 

Alexandra Feijen (Groep Hop): De CATWALK in het Kontakt van 2 maart 2006 op pagina 20.

Een prachtige foto van Alexandra Feijen met de onderstaande tekst:

Naam: Alexandra Feijen Partij Groep Hop Geboorteplaats, geboortedatuim 17 maart 1973, Heerenveen. Burgerlijke staat gehuwd, geen kinderen. Beroep hulpverleenster. Favouriete kledingmerken. Geen favouriet. Ik draag graag casual kleding, maar af en toe ook nette kleding, of in mijn vrije tijd een trainingsbroek.

Wat draagt u, hoeveel kosste het en waar heft u het gekocht? Een zwarte veliours broek die ik jaren geleden van een vriendin heb gekregen. Een zwart hemdje met kant afgewerkt. Ik geloof dat ik het voor ongeveer 10 euro in de uitverkoop van Hennes en Maurits heb gekocht. Een rood corduroy jasje, gekocht bij Jeans Expres. Het kostte dertig euro. Zwarte laarzen met hak, ik geloof dat ze iets van dertig euro kosten bij Schoenenreus.

Waarom draagt u deze outfit? Dit had ik aan toen ik ging trouwen. Ik ben niet zo'n standaardtype die in het wit wilde trouwen. Deze kleding kan ik nu ook nog dragen.

Hoe vaak koopt u een nieuwe outfit? Ik heb geen standaard nieuwe outfit winkeldag. Als ik iets leuks zie dan koop ik het. Wel ben ik dol op koopjes. Ik vind het zonde om veel geld uit te geven aan dure merken.

Kleren maken de man/vrouw, hoe belangrijk is kleding voor een politicus? Ik vind het belangrijk dat een politicus er verzorgd uitziet. Dat is nog belangrijker dan het soort of merk kleding. Om wat dichterbij  de burgers te staan vind ik dat een politicus best wel casual gekleed mag gaan. Of als het een man is: een pak, maar dan met een leuk fel shirt of overhemd eronder (niet zo'n stijfdriedelig pak met stropdas)

 

 

 

Verzoek registratie aanduiding Groep Hop Artikel G 3, lid 1 Kieswet 

Aan het centraal stembureau voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Ermelo  

Ermelo, 9 november 2005.  

Het bestuur van Groep Hop  

waarvan de zetel is gevestigd te Ermelo, Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo  

verzocht/verzoekt u ten behoeve van de komende verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Ermelo de onderstaande aanduiding daarvan in te schrijven in het register, bedoeld in artikel G 3, lid 1 van de Kieswet. 

Hierbij worden op uw verzoek overgelegd ingevolge artikel G 3, lid 3 van de Kieswet:

a.      een afschrift van de notariŽle akte waarin de statuten van de vereniging zijn opgenomen;

b.      een bewijs van inschrijving in het verenigingenregister bij de Kamer van Koophandel en Fabrieken;

c.      het bewijs van betaling van de waarborgsom;

d.      een verklaring van de politieke groepering, houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend  gemachtigde bij het centraal stembureau.  

Aanduiding politieke groepering: Groep Hop  

Het bestuur voornoemd,  

de voorzitter,                                                                                       de secretaris,  

Andrť Ronald Pieper                                                                         Jan Hop

 

 

 

Een verklaring van de politieke groepering, houdende aanwijzing van haar gemachtigde en plaatsvervangend  gemachtigde bij het centraal stembureau Ermelo

AANWIJZING  VAN  EEN  GEMACHTIGDE  EN  DIENS  PLAATSVERVANGER,  DIE  BEVOEGD  ZIJN  NAMENS  DE  GROEPERING  OP  TE  TREDEN   

Het bestuur van Groep Hop  

waarvan de zetel is gevestigd te Ermelo, Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo  

wijst als haar gemachtigde als bedoeld in artikel G 3, lid 3 onder d van de Kieswet bij deze aan:  

Jan Hop, Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo  

en als diens plaatsvervanger:  

Andrť Ronald Pieper, Wittenkamp 17, 3851 ME Ermelo  

Plaats: Ermelo                                                                                                  

Datum: 9 november 2005

Het bestuur voornoemd,  

de voorzitter,                                                                                       de secretaris,  

Andrť Ronald Pieper                                                                         Jan Hop

 

 

 

 

Het Kontakt, 2 maart 2006 pagina 20, Catwalk foto/tekst over Alexandra Feijen nummer 7 op kandidatenlijst Groep Hop

 

250206 De Stentor over Groep Hop inzake twee stellingen Ermelo wil bouwen maar waar? 

Moet Ermelo bouwen voor militairen en starters? Antwoord Groep Hop: Ja, voor militairen op het terrein van de Spoorkazerne. Een gemeentelijk woningbouwbedrijf moet zich gaan bezighouden met de woningnood voor starters. Eigenaren boerderijen in Horst en Telgt uitkopen en boerderijen vervangen door woonruimte.

 

 

Program Groep Hop gebaseerd op huis-, tuin- en keukenlogica

Het Kontakt, 2 maart 2006  

Ouderendebat Ermelo. 1. Groep Hop is een nieuwe partij, heeft zeven leden kandidaten. De belangen van ouderen worden behartigd door Kees Beekink. Hij is 77 jaar en is werkzaam geweest bij de Koninklijke Luchtmacht. 2. De Groep vindt dat 50-plussers lid kunnen zijn van een van de ouderenbonden die deze middag hebben georganiseerd en dat deze bonden regelmatig bijeenkomsten kunnen organiseren. De gemeente kan de ruimte voor deze bijeenkomsten gratis beschikbaar stellen. 3. Groep Hop is tegen de nieuwe belasting te weten rioolheffing en met het geld dat de ouderen hiermee besparen kan het lidmaatschap van de bonden worden betaald. 4. Woningen voor senioren. Project 32. Gemeentehuis afbreken, op die plaats en de omliggende parkeerterreinen een ondergrondse parkeergarage aanleggen met daar bovenop woningen voor senioren en een kleiner gemeentehuis. Voordelen: Oplossing woningnood, terrein is eigendom gemeente, goede bereikbaarheid van het centrum voor senioren, er is sprake van inbreiding woningbouw. Jaarlijks terugkerende besparing op het bestuursapparaat. 5 Groep Hop heeft als programmapunt 1. Het oplossen van de woningnood voor starters maatschappelijk verbonden aan Ermelo, zodat senioren dicht bij hun kinderen en kleinkinderen kunnen wonen.

 

Stemwijzer inzake natuurgebied Zanderij. Niet vergeten! Op 18 oktober 2005 stemden Progressief Ermelo, CDA, VVD, Christen Unie, SGP en Dorpspartij VOOR vernietiging van dit natuurgebied om daar (kunst)grasvelden aan te leggen.

 

Groep Hop is TEGEN de vernietiging van het natuurgebied Zanderij. Inspraak Hop 18 oktober 2005 bij raadsvoorstel 2005/21646. Een risico-analyse faunawetgeving door J. Hop (Groep Hop) inzake bescherming natuurgebied Zanderij Noord tegen de gemeente Ermelo door verplaatsing sportvelden en het vervangen van natuurgebied door kunstgrasvelden. Een risico-analyse jeugdzorg. Hoeveel geld gaat de jeugdzorg nog meer kosten als de jeugd bijgebracht wordt dat je natuurgebieden rustig kan vervangen door kunststof grasmatten?

Geachte voorzitter, gemeenteraad en andere aanwezigen. Vanmorgen ben ik nog in het onderhavige natuurgebied geweest en vindt het onbegrijpelijk dat de gemeente Ermelo dit woeste natuurgebied wil vervangen door kunstgrasvelden. Door op de snelheid waarmee de gemeente Ermelo dit raadsvoorstel er nu doorheen probeert te jagen ontbreekt het mij aan tijd en (opgevraagde) informatie. Ik krijg op dit moment geen en/of onvoldoende gelegenheid van de gemeente Ermelo om alle nieuwe gezichtspunten te laten zien zoals dat in het verleden in de gemeente Ermelo nog wel mogelijk was voor de burger. Ik verwijs het verslag van de gemeenteraad van 6 februari 1935 in de Ermeloer van 9 februari 1935. Vanavond maak ik gebruik van inspraak bij raadsvoorstel 2005/21646 om de hoofdpunten en hoofdlijnen van mijn ernstige bezwaren tegen dit voorstel zo goed mogelijk kenbaar te maken. Ik verwijs naar de inhoud van mijn emailbericht aan de gemeente Ermelo inzake mijn verzoek om afgifte van het flora en fauna onderzoek De Zanderij Noord. Ik heb dit onderzoek niet gekregen. Ik verzoek u niet onderzoek niet verborgen te houden maar op internet te zetten?

Ik ben een Ermeloer geboren aan de Kruiskampweg. Als klein jochie ken ik de Hamburgerweg als zandweg met sparren en als ik die zandweg overstak kwam op de heide. Daar stonden twee eiken en iets verderop zat een kuil langs de zandweg en daar zag ik mijn eerste ZANDHAGEDIS. Mijn interesse in de natuur was gewekt. Vanaf mijn jeugd ontwikkelde ik mij tot een kennisspecialist op het gebied van reptielen en amfibieen. In de eerste klas van de MAVO hield ik een spreekbeurt Nederlands over de kousebandslang, ik had er ook eentje bij me, en ik kreeg een tien van mijn leraar Nederland met een artikel in de schoolkrant. Ik kreeg les van dhr. Mol mijn biologieleraar en kreeg ik doe het uit herinnering ik dacht een negen voor mondeling eindexamencijfer en hielp deze biologieleraar met het aanleggen van een ven bij het nieuwe schoolcomplex aan de Paul Krugerweg. Op het College Nassau Veluwe Harderwijk ontging het de leraar biologie ook niet dat ik een enorme praktijkkennis over reptielen en amfibieen had en op verzoek leidde excursie ik binnen gemeente Ermelo een excursie voor HAVO biologieleraren vanuit heel Gelderland waarbij een zeer groot aantal soorten werd aangetroffen en zij hun verbazing uitten dat het mij lukte deze diersoorten in de vrije natuur te vinden.

De gemeente Ermelo heeft inmiddels een enorm deel van het leefgebied van reptielen en amfibieen VERNIETIGD aan de andere kant van de Hamburgerweg. Ik verwijs naar onderstaande soortenlijst die ik persoonlijk in dit gebied aan de andere kant van de Hamburgerweg en langs de spoorlijn van Ermelo heb aangetroffen. Wordt vervolgd op de website www.groephop.nl

Groep Hop. Project 36.  Groevenbeekse heide toegankelijk maken voor gehandicapten. (Fiets)paden verbreden om toegang rolstoelers mogelijk te maken. Rondweg voor rolstoelers rond de Groevenbeekse Heide. Herstel tweede ven aan de achterkant van de Groevenbeekse Heide met toegang voor rolstoelers. Het tweede ven is door de gemeente Ermelo dichtgegooid nadat iemand in dit ven allemaal houten schotten had gegooid. Bevordering toerisme.  Bevordering/herstel natuurgebied en leefgebied voor met name de amfibieŽn in Ermelo.

Doelstelling Groep Hop. Er zullen geen lokale belastingen voor burgers zijn en de woningnood is opgelost. Er zal vraag gestuurd en oplossingsgericht gewerkt worden in de gemeente, waardoor er meer samenspel zal zijn tussen burgers en politici. Ermelo is een bloeiende gemeente en nog meer in trek bij toeristen.

 

Het Kontakt 26 januari 2006: ErmeloŽr Hop wil renovatie gemeentehuis tegenhouden

Bezwaarschrift en aanvraag voorlopige voorziening

door Alex Gentjes

Ermelo. ErmeloŽr Jan Hop heeft bij de rechtbank een aanvraag voorlopige voorziening ingediend. Hop wil dat de door het college verleende vergunning voor een gedeeltelijke sloop van het gemeentehuis van Ermelo geschorst wordt. Hiermee wil Hop bereiken dat (nog) niet begonnen wordt met het gedeeltelijk slopen van het gemeentehuis.

Hij vindt dat er eerst duidelijkheid moet bestaan over de uitvoerbaarheid van project 32 van de Groep Hop. Jan Hop lijsttrekker van Groep Hop bij de komende gemeenteraadverkiezingen en bedenker van project 32 wil met het project het "te grote gemeentehuis"afbreken. In plaats daarvan moet er een kleiner gemeentehuis gebouwd worden met een ondergrondse parkeergarage en woningbouw voor ouderen boven het gemeentehuis. Dit project kan volgens Hop bijdragen aan de oplossing voor de woningnood voor de bewoners van Ermelo. Hop wil kapitaalvernietiging van ongeveer 500.000,-- euro aan gemeenschapsgeld voorkomen. Het college wil onder andere dat de deuren, tegelvloeren, tapijttegels, systeemwanden en marmoleum van het gemeentehuis gesloopt worden. De totale kosten hiervan bedragen 426.000 euro. Hop vindt het weggegooid geld. Deze sloop van het gemeentehuis is puur voor het personeel zegt hij. Als belanghebbende, ik ben de bedenker van project 32, moet ik aantonen wat een betere oplossing is. Een betere oplossing is het hele gemeentehuis afbreken. Ik heb dus bij de gemeente een bezwaarschrift en bij de rechtbank Zutphen een verzoek voorlopige voorzieningen ingediend. Misschien denken de mensen dat wij maar wat roepen en niks doen. Maar wij gaan ertegenin.

Motie. In zijn bezwaarschrift verwijst hij onder meer naar de evaluatie en bijstelling van de structuurvisie Ermelo 2015 tijdens de commissievergadering VROM van dinsdag 10 januari. Die notitie is opgesteld omdat de gemeenteraad heeft besloten woningen te bouwen op locaties die niet in de structuurvisie genoemd waren. Hans de Haan (VVD) vindt dat de notitie niet voldoet aan wat gevraagd is. Wouter Vogelsang (Dorpspartij) vindt dat het college met een aangepaste notitie moet komen met een opsomming van de nieuwe locaties. Jan Hop (Groep Hop) vindt dat zijn project 32 een van die locaties is en dat daarom de gedeeltelijke sloop van het gemeentehuis tegengehouden moet worden. Rikkert Vliek (CDA) vindt dat sommige partijen problemen zoeken die er niet zijn. Zijn fractie vindt de notitie wel voldoende. Vogelsang vindt dat aan de subtitel de term ondernemend toegevoegd zou moeten worden omdat de ondernemers in Ermelo een belangrijke rol vervullen. Wethouder Eddy Bilder is van mening dat als Vogelsang de titel wil wijzigen hij een voorstel kan indienen. Gaat ie ook doen. Dorpspartij Ermelo komt tijdens de raadsvergadering van donderdag 16 januari met een motie liet hij de redactie van het Kontakt weten.

Het college wil nog deze maand met de gedeeltelijke sloop van het gemeentehuis beginnen en hoopt dat de werkzaamheden in mei klaar zijn.

 

 

 

 

 

Inspraak J. Hop 220905, 101005, 181007, 150207, en 070607 WORDT NIET MEER VERVOLGD met inspraak van J. Hop in volgende raadsvergaderingen omdat de lokale raadsleden (inclusief de oppositie) niet op zitten letten wat er om hen heen gebeurt en/of met een geheime agenda kennelijk volledig meewerken aan de geheime plannen die het College de afgelopen jaren in Ermelo al druk bezig is uit te voeren. Hop heeft al meerdere malen tijd en energie vrijgemaakt voor "ZINLOOS INSPRAAK" maar heeft er geen enkel vertrouwen meer in dat inspraak van burgers in Ermelo nog gaat helpen om de huidige Ermelose bestuurders te bewegen van "hun geheime plannen" af te zien. Het is niet alleen weerzinwekkend als je ziet hoe de bestuurders van Ermelo te keer (willen) gaan in Ermelo Zuid. Het is schandalig dat een burger geen antwoord krijgt op vragen aan de bestuurders van een gemeente na inspraak. Hop waarschuwt de burgers van Ermelo dat de bestuurders van deze gemeente niet alleen druk bezig zijn om de zandhagedis op de Groevenbeekse Heide uit te roeien. Uit de besluitvorming van de bestuurders van Ermelo blijkt dat gekoerst wordt naar een samenvoeging van het dorp Ermelo met de stad Harderwijk. Burgers van Ermelo denk na over wat er om u heen gebeurt.

 

 

 

Geschiedenis in Ermelo 22 september 2005. Inspraak Jan Hop Groep Hop bij de gemeenteraad van Ermelo
met het verzoek om niet akkoord te gaan met het voorstel van het College inzake de voorgestelde benoeming
leden welstandscommissie maar burgerleden in de welstandscommissie te benoemen

De gemeenteraad van Ermelo negeerde de inspraak van Hop waarmee direct de enorme tegenstelling
tussen Groep Hop en alle andere gevestigde partijen in Ermelo voor iedere burger zichtbaar werd.
Groep Hop is VOOR invoering van burgerleden in de welstandscommissie
Alle partijen in gemeenteraad Ermelo zijn TEGEN invoering van burgerleden in de welstandscommissie

 

 

 

SUBSIDIEGELDSTROMEN & CDA BURGEMEESTER OMTA ERMELO

Benoeming welstandscommissie Ermelo en de monopolypositie van het Gelders Genootschap

Agendapunt nr. 5 inspraakmogelijkheid publiek openbare vergadering gemeenteraad gehouden op donderdag 22 september 2005 om 19:30 uur.

Verzoek inspraak J. Hop.

Geachte voorzitter, griffier en leden van de gemeenteraad,

"Wij hebben beleid vastgesteld voor een aantal beleidsvelden waar tot op heden beleid ontbrak" las ik in de raadsstukken voor deze openbare vergadering".

Er is dus niets gedaan of van alles gedaan zonder enig beleid dacht ik toen ik dat las.

Mijn naam is Jan Hop. Met de Groep Hop ga ik meedoen aan de gemeenteraad verkiezingen maart 2006 om te proberen in de gemeenteraad van Ermelo te komen met de uitgangsformule:

In Nederland worden onafhankelijke producerende bedrijven en personen financieel uitgekleed en kapot gemaakt om de gesubsidieerde hulpverlening en de elite steeds verder te verrijken". Met een verborgen agenda kan een kleine groep van voorname mensen (elite) burgers in dit land hun wil opleggen. Zij maken door het onder elkaar verdelen van vrijwel alle belangrijke posities bij overheden, bedrijfsleven, media en politiek hier feitelijk de dienst uit. 

"Wij hebben beleid vastgesteld voor een aantal beleidsvelden waar tot op heden beleid ontbrak"

Agendapunt 10. "Zij maken door het onder elkaar verdelen van vrijwel alle belangrijke posities bij overheden, bedrijfsleven, media en politiek hier feitelijk de dienst uit."

Benoeming leden nieuwe welstandscommissie. Het Gelders Genootschap draagt blijkens brief 150705 vijf namen voor die vervolgens kritiekloos en klakkeloos als raadsbesluit 2005/18371 worden ingevuld als nieuwe welstandscommissie voor Ermelo. De voorzitter is een CDA-wethouder uit Hattem. De andere vier zijn allerlei architecten en kunnen in een gezellig onderonsje door het onder elkaar verdelen van belangrijke posities in Ermelo de dienst uitmaken. Ik verzoek de Gemeenteraad NIET AKKOORD te gaan met dit voorstel en verzoek nu een einde te maken aan de onderonsje in de welstandscommissie van Ermelo. Nieuw beleid te maken door nu eerst te beginnen met een onafhankelijke welstandscommissie te benoemen. Dus geen CDA-wethouder als voorzitter maar een onafhankelijk voorzitter niet werkzaam bij een andere Veluwse gemeente. Van de vier architecten dienen eerst de CV’s opgevraagd te worden om daar de beste uit te kiezen. De overige twee vervangen door twee mensen uit het gewone volk zoals dat ook in de Gemeente Putten is gebeurd. Ik verwijs naar de twee burgerleden de dames I. van Zijverden-van Drie en T. Freijsen Dit betekent wellicht dat dit soort onderonsjes uit de Gemeentelijke Bouwverordening moeten worden gehaald. Ik zou ook een afschrift van het contract willen zien tussen leden van de welstandscommissie en Gelders Genootschap en vraag ik u waarom er geen overeenkomst is tussen de gemeente Ermelo en de twee architecten die worden benoemd? Ik ga er sowieso vanuit dat er geen enkele subsidie van de Gemeente Ermelo naar het Gelders Genootschap gaat. Of krijgt het Gelders Genootschap ook subsidie van de Gemeente Ermelo?

16. Wijziging autonome verordeningen. Ik verzoek u NIET AKKOORD te gaan met deze wijziging die als technisch wordt voorgesteld. Voor het gewone volk is het van groot belang zeer duidelijk en zichtbaar te maken met wie het gewone volk te maken heeft. Het is niet in het belang van het gewone volk om Burgemeester en Wethouders te vervangen door College in een enorm aantal documenten omdat het gewone volk op dit moment niet in staat is de impact en misschien verborgen agenda die hier misschien achter zit in te zien.

22. Beleidsregels subsidies. EHBO maximaal 500 Euro lees ik in het besluit. Wordt ik hier voor de gek gehouden of wordt er op allerlei andere manieren via een omweg veel meer geld aan EHBO uitgegeven? Dat wil ik van uw weten?

Stichting Locale Omroep Putten 6000 Euro lees ik vervolgens. Ik verzoek u sowieso NIMMER AKKOORD te gaan met subsidies aan instellingen die NIET gevestigd zijn in Ermelo. Ik verzoek u NIMMER AKKOORD te gaan met subsidies aan omroepen. Via de gefiscaliseerde omroepbijdrage betalen burgers al veel te veel aan de gesubsidieerde omroepen. De burgers in Ermelo moeten van uw gemeenteraad kennelijk nog veel meer betalen. Een omroep die subsidie krijgt is NIET-ONAFHANKELIJK en daarom verzoek ik u ook geen subsidie aan een omroep in Putten te geven.

Ik verzoek de gemeente gewoon de raadsstukken voor iedere raadsvergadering op internet te publiceren zodat het gewone volk gemakkelijk en gratis toegang heeft tot de raadsstukken en aangemoedigd wordt uw openbare vergaderingen te bezoeken.

Stichting Vrouwen Advies Commissie 3400 euro. Ik lees op hun website dat dit een woonconsumentenorganisatie is op gemeentelijk niveau die bestaat uit vrijwilligers die samenwerken met de gemeente Ermelo. Wat is de norm die de gemeenteraad vaststelt om deze woonconsumentenorganisatie 3400 euro te geven. Knappen ze karweitjes op voor uw gemeenteraad zo ja dan wil ik dat graag van u vernemen?

Wat is de norm voor de gemeenteraad om voor EHBO maar 500 euro te geven? De norm voor beleid ontbreekt in uw gemeenteraad nog steeds waarbij het mij verbijsterd dat de Gemeente Ermelo 3400 Euro aan een woonconsumentenorganisatie geeft kennelijk omdat die met de Gemeente Ermelo samenwerkt zoals op hun website is te lezen.

Ik dank u voor uw aandacht.

J. Hop.

Groep Hop www.groephop.nl

 

Raadsbesluit Gemeente Ermelo.

Nr. 2005/18371 De raad der gemeente Ermelo

gelezen het voorstel van BURGEMEESTER en wethouders d.d. 5 augustus 2005

gelet op de GEMEENTELIJKE BOUWVERORDENING en het schrijven van HET GELDERS GENOOTSCHAP van 15 juli 2005

besluit:

met ingang van 1 oktober 2005 en voor een periode van drie jaar de volgende personen te benoemen in de Welstandscommissie van de gemeente Ermelo.

Voorzitter H. van der Kolk (CDA-wethouder Hattem)
Secretaris/rayonarchitect W. van Beek
Architect lid P. Timmeler (architect Doorn)
Architect lid Ir. P.E. Hoeke (Oud stadsarchitect Nijmegen
Landschapsarchitect Ir. A, Marcelis

Vastgesteld ter openbare vergadering van 22 september 2005.

De griffier                           De Voorzitter(de BURGEMEESTER)

 

Groep Hop doet mee aan raadsverkiezingen

Bron: Dorpsbode Ermelo / Het Kontakt 29 september 2005
door Alex Gentjens

Ermelo - “Je kon de verbazing van de raadsleden zo op de gezichten aflezen”, zei Jan Hop een dag na de raadsvergadering van vorige week donderdag. “Met de ‘Groep Hop’ ga ik in maart volgend jaar meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen om te proberen in de gemeenteraad van Ermelo te komen”, zei hij tijdens zijn inspreekrecht. Samen met Ronald Pieper gaat Jan Hop volgend jaar voor tenminste drie zetels in de raad.

De ‘Groep Hop’ neemt volgend jaar deel aan de raadsverkiezingen omdat alles anders moet in Ermelo?
Jan Hop: Omdat veel anders moet. Ermelo moet goedkoper worden voor burgers. Minder regels, minder belastingen en meer koopkracht.

De huidige raadsleden doen niks?
Nou, dat heb je tijdens de raadsvergadering kunnen zien. ‘Ben je het eens of oneens?’ Een tik met de hamer. Klaar. Agendapunt 10 - benoeming leden nieuwe welstandscommissie - was zo klaar. Het Gelders Genootschap draagt vijf namen voor - een CDA-wethouder uit Hattem en vier architecten - die vervolgens kritiekloos en klakkeloos worden ingevuld als nieuwe leden van de welstandscommissie. Ik heb de gemeenteraad verzocht niet akkoord te gaan met dit voorstel, een einde te maken aan de onderonsjes in de welstandscommissie van Ermelo en een onafhankelijke commissie te benoemen. Maar er wordt gewoon doorgegaan alsof er niks aan de hand is. Er wordt nergens over nagedacht. De ‘Groep Hop’ wil aanzetten tot nadenken.

Mogen mensen u de Ermelose Pim Fortuyn noemen?
Dat gaat me een beetje te ver. Ik las in Het Kontakt dat Ermelo geen rebelse gemeente is. Ik ben geen rebel, maar ga er wel tegenin. Ze krijgen in Ermelo te maken met iemand die bewezen heeft landelijk dingen te kunnen veranderen. En als het landelijk lukt, waarom zou het in Ermelo dan niet lukken?

Wat hebt u dan al voor elkaar gekregen?
Een voorbeeld: de raad van kinderbescherming zat altijd mee in de rechtszaal en zat nadien met de rechter te keuvelen. Daar heb ik een einde aan gemaakt. Dat heeft wel driekwart jaar geduurd en er zijn zelfs Kamervragen over gesteld. Ook het feit dat de nevenfuncties openbaar moeten zijn heb ik voor elkaar gekregen. Bakken kritiek en ‘bijna claims’ heb ik over me heen gekregen.

De ‘Groep Hop’ heeft twee leden op de lijst: Jan Hop en Ronald Pieper. Uiteindelijk wilt u 21 mensen op de lijst. Wat als dat niet lukt? Dan is daar niks mis mee. Dan gaat u desnoods met twee naar de raadsverkiezingen? Dan gaan wij desnoods met twee, ja.

En wat als u niet verkozen wordt?
Dan is er niks aan de hand. Dan hebben we ’t in ieder geval geprobeerd. Het is voor het eerst in tien jaar dat dit gebeurt. Als de burger geen verandering wil in Ermelo, dan is dat prima. Heb ik geen probleem mee. Dat is democratie. Maar het is goed dat anderen meedoen, dat zet aan tot denken. Kraaij van de GDU is het ook niet gelukt. Maar ik denk dat het ons wťl lukt. Ronald Pieper heeft een groot sociaal netwerk ťn een groot netwerk in sportverenigingen. Wij gaan uit van tenminste drie zetels.

U vindt dat er een einde gemaakt moet worden aan de onderonsjes. Stel dat u wťl in de raad komt en er is een besloten vergadering; wat gaat u dan doen? Vraag is wat de norm is voor een besloten vergadering. Dat moet je van tevoren tegen je bevolking zeggen. Ik vind dat een besloten vergadering kan als je iets wil overleggen; als je van gedachten wil wisselen. Dan heb ik er niks op tegen. Maar de regel is dat wat in een besloten vergadering besproken wordt niet naar buiten gebracht mag worden. Daar is het een besloten vergadering voor. Daar ben ik het niet mee eens. Dan doe ik niet mee. Want het is wel de bedoeling dat er wat gaat veranderen.

U neemt deel aan de raadsverkiezingen onder de naam ‘Groep Hop’. Hebt u nooit overwogen om aan te sluiten bij bijvoorbeeld SP, Progressief Ermelo, Gemeentebelang of Dorpspartij Ermelo?
Nee, de verschillen zijn veel te groot. Het uitgangspunt van de ‘Groep Hop’ is totaal anders, totaal nieuw ook.

Surf voor meer informatie over de ‘Groep Hop’ naar www.groephop.nl.

 

 

Groep Hop doet gooi naar zetels

Maandag 26 september 2005. Bron: de Stentor/Veluws Dagblad
door Ron Maat

Ermelo. Ermelo heeft er een politieke partij bij. De Groep Hop heeft aangekondigd mee te willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.

Jan Hop is de naamgever van de partij en lijsttrekker voor de raadsverkiezingen in 2006. ErmeloŽr Ronald Pieper is als tweede genoteerd op de verkiezingslijst. Groep Hop is op zoek naar burgers die op de kandidatenlijst willen. De Groep Hop stelt zich op het standpunt dat een kleine elite in Nederland hun wil oplegt aan de burgers. De groep Hop wil dat stramien doorbreken. Op de website www.groephop.nl meldt de partij een reeks kernpunten uit het verkiezingsprogramma. De Groep Hop wil onder meer minder regels, minder belasting en boetes, zodat er meer geld bij de burgers blijft. Andere punten zijn gratis openbaar vervoer, afschaffen van ozb, hondenbelasting en kapvergunningen en afzien van de verhuizing van DVS'33 vaar sportpark De Zanderij. De Groep Hop deed tijdens de raadsvergadering van donderdag voor het eerst van zich spreken. Jan Hop vroeg tijdens de inspraakronde aan de raad om niet akkoord te gaan met de voorgestelde benoeming van nieuwe leden van de welstandscommissie. De voorzitter van de commissie is een wethouder uit Hattem en de andere vier zijn architecten, aldus Hop. Hij vreest dat deze vijf in een onderonsje belangrijke zaken onder elkaar gaan verdelen. Hij riep de raad op om twee van de voorgestelde architecten te vervangen door gewone burgers. De gemeenteraad heeft de vijf leden, die voor de commissie waren voorgesteld, overigens zonder wijzigingen benoemd. 

Andere kritiek van Hop richtte zich op de toewijzing van subsidies. De toegezegde subsidie aan de EHBO van maximaal 500 euro bevreemdde hem. 'Of wordt er op allerlei manieren via een omweg veel meer geld aan de EHBO uitgegeven. Dat wil ik van u weten?', luidde zijn oproep aan de raadsleden. Een subsidie van 3.400 euro voor de Stichting Vrouwen Advies Commissie en van 6.000 euro voor de Stichting Locale Omroep Putten, kregen ronduit zijn afkeuring. De gemeenteraad legde de oproep van Hop naast zich neer en ging akkoord met de voorgestelde subsidies.

 

Groep Hop gaat meedoen aan verkiezingen in Ermelo

Woensdag 28 september2005

Bron: Ermelo's Weekblad

ERMELO - De Groep Hop gaat meedoen aan de gemeenteraad verkiezingen Ermelo. De Groep Jan Hop bestaat uit Jan Hop en Ronald Pieper uit Ermelo. Zij vragen geen geld en betalen de activiteiten van de politieke groepering Groep Hop en meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen Ermelo zelf.

De Groep Hop vindt dat onafhankelijke producerende bedrijven en personen financieel uitgekleed en kapot gemaakt worden om de gesubsidieerde hulpverlening en de elite steeds verder te verrijken. De groep is verder van mening dat een kleine groep voornamen groep van mensen (elite) met een verborgen agenda in dit land hun wil opleggen. Zij maken door het onder elkaar verdelen van vrijwel alle belangrijke posities bij overheden, bedrijfsleven, media en politiek hier feitelijk de dienst uit, zo stelt de Groep Hop.

Op het internet staat het concept programma van de Groep Hop Ermelo waarop alle burgers van Ermelo uitgenodigd worden om dit concept helpen te verbeteren. De Groep Hop Ermelo wil onder meer: minder regels en wetten, dus minder vergunningen, betaalbare woonruimte (zonder subsidie) voor werkende jongeren. Geen hoge leningen door de gemeente aan organisaties, meer verantwoordelijkheden naar de Gemeente Ermelo die betaald worden door de landelijke overheid, geen oneerlijke concurrentie door gesubsidieerde hulpverlening op kosten van de belastingbetaler, verlaging van leges voor identiteitspapieren, afschaffen van de onroerend goedbelasting voor een eerste woning, afschaffen van de hondenbelasting, geen subsidies aan stichtingen, verenigingen maar ook geen huur voor gebruik gemeenschappelijke accommodaties, beslissen op bezwaarschriften van burgers binnen zes weken, beslissingen van de bezwaar- en klachtencommissies direct publiceren op internet om die rechtspraak controleerbaar en doorzichtig te maken, toewijzingen van huurwoningen publiceren op internet om een eerlijke woonruimteverdeling controleerbaar te maken, geen nieuwe wegen aanleggen maar bestaande wegen en fietspaden goed onderhouden.

Geen vestiging van een tankstation (Firezone) aan de Schaapsdijk, oude busroute herstellen, geen rondweg om Ermelo, iedere week vuilnis ophalen.

 

 

 

SUBSIDIEGELDSTROMEN & CDA BURGEMEESTER OMTA ERMELO 

Gemeente Ermelo is hoofdsponsor van Stichting Schapedrift. Dhr. W.P. Omta burgemeester Ermelo is voorzitter. 

Hoe kunnen andere bestuursleden en adviseurs gelinkt worden Op 1 juli 2002 is het huidige bestuur van de Stichting Schapedrift Ermelo aangetreden. De samenstelling van het bestuur is als volgt:

 • de heer W.P. Omta, voorzitter van de stichting en burgemeester van Ermelo
 • de heer D.N. de Vries Reilingh, secretaris
 • de heer A. Goossensen, penningmeester
 • de heer F. Zwanenburg, dierenarts
 • de heer G. van Ruiten, namens het Natuur- en MilieuPlatform Ermelo
 • de heer W. Klein Tijssink, terreinbeheerder namens de gemeente Ermelo
 • de heer A. van de Does

Adviseurs van het stichtingsbestuur zijn:

 • mevrouw M. Derks, herder schaapskudde
 • de heer H. van Pijkeren, coŲrdinator Bezoekerscentrum Ermelosche Heide
 • de heer W. Lammertink, regiomanager van het Geldersch Landschap

 

Stichting de Schapedrift wil nieuwe medewerker met een salaris van 50.000,-- euro laten betalen door de gemeente Ermelo

College van B&W van de gemeente Ermelo, Postbus 500, 3850 AM Ermelo,

Ermelo, 12 oktober 2005.

Betreft: VROM en "andere belangen" inde gemeente Ermelo..

Geacht College,

Ondergetekende verwijst naar

1. De bijbaan van de burgemeester bij Stichting de Schapedrift

2. De bijbaan van de burgemeester bij het Gelders Genootschap

3. Het interview met de burgemeester inzake "andere belangen"

4. De brieven van Hop 28 september en 7 oktober aan het College met (VROM)-vragen.

5. De nieuwe bedelacties van Stichting de Schapedrift om steeds meer geld waaronder geld voor een nieuwe medewerker die kennelijk 50.000,-- mag gaan verdienen en het kennelijk

de bedoeling is dat de gemeente Ermelo dit gaat betalen.

6. Alle andere bedelacties om steeds meer geld voor de Schapedrift uw College bekend.

Ondergetekende wijst uw College op zijn vragen en zeer ernstige bezwaren tegen de benoeming van een nieuw hoofd VROM die gelet op de inhoud vacature kort samengevat

"gezag over bestuurders" enz.

Ondergetekende verzoekt uw College om een opgave van alle subsidies en/of andere betalingen die tot 12 oktober 2005 zijn uitbetaald aan de Schapedrift ZONDER TOERSTEMMING van de gemeenteraad Ermelo?

Ondergetekende verzoekt uw College om een opgave van alle subsidies en/of en/of andere betalingen die tot 12 oktober 2005 zijn uitbetaald aan de het Gelders Landschap MET TOERSTEMMING van de gemeenteraad Ermelo?

Ondergetekende verzoekt uw College om een opgave van alle subsidies en/of en/of andere betalingen die tot 12 oktober 2005 zijn uitbetaald aan de het Gelders Landschap ZONDER TOERSTEMMING van de gemeenteraad Ermelo?

Ondergetekende verzoekt uw College om een opgave van alle subsidies en/of en/of andere betalingen die tot 12 oktober 2005 zijn uitbetaald "aan anderen" ZONDER TOERSTEMMING van de gemeenteraad Ermelo?

Ondergetekende verzoekt het College aan hem te bevestigen 1. Of het juist is dat met de Stichting Schapedrift in het begin al afgesproken is dat personeelskosten door Stichting de Schapedrift betaald worden. 2. Of het juist is dat het bezoekerscentrum er op verzoek van de provincie is gekomen en of het dan niet logischer is dat de provincie de salarissen voor medewerkers van het bezoekerscentrum gaat betalen?

Hoogachtend,

J. Hop. (Groep Hop)

Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo

 

 

SUBSIDIEGELDSTROMEN & CDA BURGEMEESTER OMTA ERMELO 

In Ermelo zit CDA-burgemeester Ing. W.P. Omta in het Gelders Genootschap. Hij is rechtstreeks betrokken bij het voorstel aan de raad om vier medewerkers van zijn Gelders Genootschap in de welstandscommissie van Ermelo op te benoemen In Ermelo zit CDA-burgemeester Ing. W.P. Omta in het Gelders Genootschap. Hij is rechtstreeks betrokken bij het voorstel aan de raad om vier medewerkers van zijn Gelders Genootschap in de welstandscommissie van Ermelo op te benoemen en een CDA-wethouder maatje. In de bouwverordening van de Gemeente Ermelo inzake benoeming leden van de Commissie Welstand wordt verwezen naar dit Genootschap van de burgemeester van Ermelo. Tussen het Genootschap van de burgemeester en de leden van de welstandscommissie worden contracten opgesteld. Op 22 september 2005 maakt Hop bezwaar tegen deze gang van zaken tijdens zijn inspraak bij agendapunt 10. Hop verzocht om benoeming van burgerleden om een begin te maken met een grote schoonmaak in Ermelo door op expliciet verzoek van Hop eindelijk eens te beginnen met beleid te maken op beleidsvelden waar tot op heden beleid ontbrak.De Gemeenteraad negeerde de inspraak van J. Hop en ging door op de ingeslagen weg en benoemde opnieuw vier leden van het Genootschap van de burgemeester en een CDA-maatje-wethouder als voorbeeld van het onder elkaar verdelen van baantjes op belangrijke posities conform de uitgangsformule van de Groep Hop.

Het Gelders Genootschap heeft een monopoly positie bij de welstands- en monumentenadvisering. Het Gelders Genootschap is een vereniging van gemeenten die zich al meer dan tachtig jaar inzet voor het behoud en de bevordering van de schoonheid van stad en land. Zij doet dit door 50 gemeenten te adviseren over een breed spectrum van aspecten van ruimtelijke kwaliteit. De aandacht van het Genootschap gaat daarbij niet alleen uit naar het behoud van bestaande kwaliteiten maar ook naar het creŽren van ruimte voor vernieuwende ideeŽn. Het Genootschap heeft 37 medewerkers. De rayon-architecten, monumentendeskundigen en stedenbouwkundigen zijn betrokken bij de welstands- en monumentenadvisering, ťťn van de kerntaken van het Genootschap. Daarnaast werken deze deskundigen aan onderzoek en advisering op het gebied van architectuur, monumentenzorg, bouwhistorie, stedenbouw en landschapsarchitectuur. De resultaten worden verwerkt in diverse publicaties. De leden-gemeenten zijn in het bestuur van het Gelders Genootschap vertegenwoordigd. Het Genootschap werkt samen met de Federatie Welstand, het landelijke aanspreekpunt en platform voor welstandsadvisering. Daarnaast verzorgd het Genootschap voorlichtingsbijeenkomsten en is ze betrokken bij diverse activiteiten op het gebied van de bevordering en instandhouding van de schoonheid van stad en land.

Bestuursleden per 26 september 2005. Bron website Gelders Genootschap.
Prof. dr. N.J.M. Nelissen, em. hoogleraar Bestuursrecht KU Nijmegen, voorzitter
Drs. M. J. Van Beem, burgemeester van Neede
De heer J. A. Gerritsen, burgemeester van Zutphen
De heer Th. J. M. Giesbers, wethouder gemeente Groesbeek
405Mevrouw M. Horselenberg, burgemeester van Doetinchem
Ing. W. P. Omta, burgemeester van Ermelo
Mr. S. W. Van Schaijck, burgemeester van Geldermalsen
Mw. M. A. J. van der Tas, wethouder gemeente Apeldoorn
De heer H. J. C. Vreeswijk, wethouder gemeente Neder-Betuwe

Kasteel Staverden is eigendom van Stichting Gelders Landschap waarvan de burgemeester van Ermelo de voorzitter is! Het is ook de stichting die in Ermelo de dienst uitmaakt bij de welstandcommissie afgedekt door de gevestigde politieke partijen in de Ermelose gemeenteraad. Ligging Rechts aan de weg van Uddel richting Elspeet. Ontstaan Een eerder kasteel dateert van 1290. Geschiedenis. Rond 1290 heeft graaf Reinoud I een kasteel laten bouwen. Inmiddels is het huidige kasteel het vierde kasteel. Dit is in 1905 gebouwd op de oude fundamenten van het vorige kasteel, dat uit de achttiende eeuw dateert. Het laatste kasteel is in Jugendstilstijl neergezet. Dit is met name te zien in de zalen op de begaande grond. Kasteel Staverden is een van de vele kastelen van de graven, sedert 1339 hertogen, van Gelre geweest. Tot feitelijke woonplaats van hen heeft het kasteel nooit gediend, hooguit bezochten zij het kasteel met enige regelmaat. Ten behoeve van de helmtooi van de graven en hertogen van Gelre kreeg het kasteel het privilege witte pauwen te fokken. De witte pauwen zijn oorspronkelijk albino's uit een groen en blauw pauwenras. Het kasteel en de daarbij behorende goederen zijn in overeenstemming met het geldende gebruik, in leen gegeven aan een leenman. Zo wordt in 1400 Geadert van Staverden in deze hoedanigheid genoemd. Na hem volgen nog diverse andere leenmannen. Deze traditie werd door de laatste privť-eigenaar, oud-burgemeester van Rotterdam, de heer s' Jacob, weer in ere hersteld. Nu krijgen de commissaris van de Koningin van de provincie Gelderland en de burgemeester van de gemeente Ermelo nog ieder voorjaar de witte pauwenveren aangeboden. Zijn erfgenamen verkochten het huis in 1963 aan de huidige bezitter, Stichting "Het Geldersch Landschap". Het kasteel is jarenlang een recreatieoord en hotel/restaurant geweest, maar nu is het verhuurd aan particulieren. In 1999 ging een actie van start om de tuinen van Kasteel Staverden in oude stijl te herstellen. Het ligt in de bedoeling om de Oranjerie in functie te herstellen en de tuinmanswoning te restaureren. Het Geldersch Landschap zal deze woning als districtskantoor gaan inrichten. De indertijd door Kasteel Staverden ingezette acties waren voor de Postcodeloterij aanleiding om een omvangrijke subsidie te verlenen voor de restauratie van het park. De eerste tekenen van herstel zijn al zichtbaar; het Witte Pauwenstandbeeld is al hersteld, zo ook het bankje van 's Jacob. Verder vinden we in het park rond kasteel Staverden de gedenksteen van Vrouwe Leonora. Na een veel bewogen leven bracht zij op Kasteel Staverden haar laatste, gelukkige dagen door. Men zegt dat ze 's nachts nog steeds op Staverden ronddoolt. In het park staat nog een ijskelder. Vroeger werden hier 's winters de uit de gracht gezaagde ijsblokken opgeslagen, zodat Staverden 's zomers over een soort koelkast beschikte. Tegenwoordig is de kelder afgesloten en verblijven er vier beschermde vleermuizenkolonies.

Eigenaar/Bewoners: Stichting Het Geldersch Landschap
Huidige doeleinden: Het huis is particulier verhuurd.
Toegankelijk Landgoed en tuinen zijn toegankelijk voor het publiek, het huis is niet toegankelijk.

Organisatiestructuur Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen heeft ťťn professionele werkorganisatie, die wordt bestuurd en vertegenwoordigd door de directie. Een Raad van Toezicht houdt daarop toezicht en functioneert als adviseur en klankbord voor de directie. Vanuit het maatschappelijk draagvlak geeft de Raad van Advies gevraagd en ongevraagd advies over alle facetten van het werk. Eenmaal per jaar is er een vergadering van de begunstigers, waar verantwoording wordt afgelegd over het gevoerde beleid en waar een vooruitblik aan de orde komt. De wetenschappelijke kwaliteit van ons werk wordt mede geborgd door een onafhankelijke beheeradviescommissie. De Vermogens Beheer Commissie adviseert omtrent vermogens en beleggingsbeleid. Ons gezamenlijk doel is om de aan ons toevertrouwde terreinen en gebouwen zo goed mogelijk te beheren. De bezittingen van beide stichtingen zijn organisatorisch in drie gezamenlijke regio’s ondergebracht. Er werken ruim honderd beroepskrachten, zestig seizoenskrachten en 450 vrijwilligers Voorzitter Raden van Toezicht en Advies drs. H.A. (Huub) Doek, wonende te Arnhem, fiscaal-econoom, lid Eerste Kamer der Staten-Generaal, oud Gedeputeerde van de Provincie Gelderland, oud waarnemend Burgemeester gemeente Groenlo/Lichtenvoorde Overige leden Raad van Toezicht mevrouw mr. M.T.H. (Marry) de Gaay Fortman, wonende te Putten, managing partner en advocaat met specialisatie vastgoed recht, bij Houthoff Buruma te Amsterdam, o.a. lid Raad van Toezicht van het Stedelijk Museum te Amsterdam H.G.J. Kamp (Henk), wonende te Zutphen, lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, oud Minister van Defensie en VROM drs. E.H.J. (Edwin) Kok, wonende te Barneveld, vice-president Consulting Services Capgemini Nederland B.V. te Utrecht, bioloog/bedrijfskundige mevrouw dr.ir. J.H.J. (Joanneke) Kruijsen, wonende te Nijmegen, per november 2006 oud Tweede-Kamerlid PvdA (woordvoerder natuur & platteland), opgeleid als industrieel ontwerper in Delft, o.a. lid Raad van Toezicht De Vlinderstichting J.J. (Koos) Kruit AC BA, wonende te Heukelum, advisering van kleine en middelgrote bedrijven in Afrika en Oost Europa, gepensioneerd financieel directeur bij Quest International Nederland B.V., fiscalist/econoom, o.a. voorzitter Vereniging tot Behoud van het Lingelandschap drs. J.M.M. (Hans) van der Ven, wonende te Arnhem, econoom, o.a. lid Raad van Toezicht Van Gogh Museum Overige leden Raad van Advies jhr.ir. W.H.J. (Willem) de Beaufort, wonende te Zeist, ecoloog/bosbouwer/fiscaal-econoom, gepensioneerd bestuurlijk extern vertegenwoordiger directeur Staatsbosbeheer, o.a. onafhankelijk voorzitter Faunabeheerseenheid Noord Brabant, vice-voorzitter commissie Bos en Natuur Federatie Particulier Grondbezit en bestuurder/beheerder particulier landgoed in Gelderland H.T.H. (Bert) van den Berg, wonende te Giesbeek, Toerisme en Recreatie, adviseur Cultuurhistorie, Recreatie en Toerisme, oud-coŲrdinator Waardevol Cultuurlandschap De Graafschap en oud-senior beleidsmedewerker bij Projectbureau Nieuwe Hollandse Waterlinie G. (Guus) Berkhout, wonende te Oosterbeek, historicus, clustermanager Triodos Groenfonds en Triodos Vastgoedfonds drs. M.C.M. (Maarten) Bongaerts, wonende te Culemborg, arts, medisch hoofd Trombosedienst Ziekenhuis Rivierenland, o.a. lid Gehandicaptenraad Culemborg en secretaris Stichting Escape (=exploitatie oude stadhuis Culemborg) ir. J.C. (Hans) Boxem, wonende te Borculo, o.a. voorzitter Partijcommissie LNV van de VVD en lid Raad van Advies Dienst Landelijk Gebied dr. M.N.B.M. (Mauk) Driessen, wonende te Nijmegen, kinderarts, sociale pediatrie, betrokken bij project Natuur en Gezondheid, o.a. lid van de KNNV en KNBV M.H.M. (Mathieu) Gremmen, wonende te Horssen, fruitteler, oud medewerker Instituut voor Plantenziektekundig Onderzoek, o.a. voorzitter Landinrichtingscommissie Land van Maas en Waal en lid Raad van Commissarissen Grondbank Midden Gelderland en Heemraad Waterschap Rivierenland mw. A.E.H. (Antoinet) van Helvoirt-Looman, wonende te Didam, plattelandsontwikkeling, toerisme en recreatie, programmamanager Imagoversterking Veluwe bij het Veluws Bureau voor Toerisme en innovator bij het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme, o.a. oud-voorzitter Agrarische Jongeren Kontakt de Liemers en oud-secretaris Werkgroep duurzame landbouw en ontwikkelingssamenwerking in de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden ir. P.W. (Wim) Langendijk, wonende te Ellecom, civiel ingenieur, adviseur watermanagement, oud-directeur Waterbedrijf Gelderland en interim directeur bureau Stichting Aqua for All, o.a. oud president-commissaris KIWA N.V. en oud-voorzitter werkgeversvereniging Waterleidingbedrijven (WWB) ir. A.A.A. (Adriaan) van der Linden, wonende te Bennekom, planoloog, adviseur bij RGV Holding b.v. mr.drs. N.C. (Nicolaas) van Lookeren Campagne, wonende te Ruurlo, geschiedenis en Nederlands recht, rechter in de rechtbank Zutphen, sector Strafrecht dr. J.R. (Johan) ter Molen, wonende te Apeldoorn, kunstgeschiedenis, sinds 1999 directeur Paleis Het Loo Nationaal Museum, o.a. bestuurslid Vereniging Rembrandt en lid Raad van Toezicht Institut Nťerlandais in Parijs drs. O.R. (Olof) Mudde, wonende te Arnhem, bestuurskundige, deelprojectleider project Anders Betalen voor Mobiliteit van Ministerie van Verkeer en Waterstaat dr. P.H. (Piet) Nienhuis, wonende te Rossum, bioloog, gepensioneerd hoogleraar Milieuwetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen, adviseur voor diensten van Ministeries van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en Verkeer en Waterstaat ir. G. (Guido) Nijland, wonende te Leuvenheim, bosbouw met specialisatie natuurbeheer, zelfstandig adviseur onder de naam AD.ECO ecologisch onderzoek- en adviesbureau, o.a. lid landinrichtingscommissie Epe-Vaassen Oost drs. C. (Carel) Nobbe, wonende te Nijmegen, bioloog / landschapsecoloog, manager Vastgoed bij woningcorporatie Talis ir. J.H. (Hendrik) te Paske, wonende te Apeldoorn, voormalig directeur Openbare Werken gemeente Apeldoorn en Sectorhoofd Stadsbeheer gemeente Deventer, de laatste jaren projectleider en interim-manager, actief in Vereniging Stadswerk Nederland, lid Congrescommissie Nederlands Wegencongres dr. J.G.W. (Joost) Scheltinga, wonende te Leersum, economische en sociale geschiedenis en landgoed management, manager Service&Control Stichting Bodemsanering Nederlandse Spoorwegen Leden Vermogens Beheer Commissie H.C. (Hennie) Berends, wonende te Velp, zelfstandig adviseur, oud financieel directeur BASF Nederland BV, o.a. bestuurder Rabobank Arnhem & Omstreken en bestuurder van Stichting Arnhem Athletics (Papendalgames, Bridge to Bridge, Rondje Nederland) drs. A. (Ton) Hogervorst, wonende te Arnhem, chemicus, oud directievoorzitter vleesverwerkend bedrijf en oud voorzitter van een Ondernemers Kring, nu zelfstandig organisatie adviseur, o.a. oud voorzitter Atletiekvereniging en penningmeester Arnhems Kamerkook J.A.F. (Jan) van Osch, wonende te Westervoort, zonder beroep, oud Burgemeester van de gemeente Westervoort, o.a. voorzitter van de stichtingen Arnhemse Openbare en Gelderse Wetenschappelijke Bibliotheek, Palisium en De Goede Doelen Duiven/Westervoort Leden Beheeradvies Commissie Prof. Dr. K.V. Sżkora (KarlŤ) (voorzitter) hoogleraar aan de Universiteit Wageningen, leerstoelgroep Natuurbeheer en Plantenecologie, vegetatie-ecoloog drs. G.J. Baaijens (Gert-Jan), landschapsecoloog, werkte o.m. bij het voormalige Rijksinstituut voor Natuurbeheer, is als gastmedewerker werkzaam bij de RU Groningen en heeft een eigen adviesbureau. Dr. K.J. Canters (Kees) bioloog / milieukundige, zoogdierenman, uiteenlopende bestuursfuncties (groen / sociaal), adviseur natuur en landschap, redacteur en onderzoeker Drs. S.W. Jager (Sake) archeoloog met een specifieke belangstelling voor de relatie landschap, natuur(beheer) en archeologie, vanuit de Rijksdienst voor het Oudheidkundig Bodemonderzoek nauw betrokken geweest bij allerhande (restauratie)projecten in heel Nederland, gericht op het bereiken van een groot publiek, sinds kort toegetreden tot het bedrijfsleven Prof. dr. ir. G.M.J. Mohren (Frits) hoogleraar Bosecologie en Bosbeheer, Wageningen Universiteit. O.a. voorzitter Programma Advies Commissie Tropenbos en lid van diverse Nederlandse en Europese wetenschappelijke adviesraden op gebied van bosbouw en bosbeheer Mevrouw drs. C.S. Oldenburger-Ebbers (Carla) gespecialiseerd in het groene erfgoed. Partner in Bureau Oldenburgers Historische Tuinen. Wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van groene monumenten. Voormalig conservator Bibliotheek Wageningen UR en voormalig lid Cie. Buitenplaatsen van de Raad voor Cultuur. Voorzitter St. Tuinhistorisch Genootschap Cascade Mevrouw dr. C.L. van Groningen (Catharina) werkzaam bij de Rijksdienst voor Archeologie, Cultuurlandschap en Monumenten als senior specialist parken, tuinen en buitenplaatsen. In 2003 gepromoveerd op het onderwerp ‘De Wooncultuur op de Stichtse Lustwarande van de 17de tot de 20ste eeuw’. Bestuurslid van Stichting Het Utrechts Landschap Dr. J. Renes (Hans) werkzaam als historisch-geograaf bij de Universiteit Utrecht (Faculteit der Geowetenschappen) en de Vrije Universiteit (Faculteit der letteren) Mevrouw drs. K.E. Schaffers-Bodenhausen (Karen) kunsthistoricus, per juli 2007 oud adjunctdirecteur van het Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD) Dr. A.H.F. Stortelder (Anton) landschapsecoloog, senior-onderzoeker Alterra, o.a. lid van het dagelijks bestuur van de Stichting Staring Advies

 

 

 

Gegevens over Groep Hop uit het verleden in de aanloop naar de verkiezingen gemeenteraad 2006.

Op de doelstelling van Groep Hop tijdens gemeenteraad verkiezingen Gemeente Ermelo 2006. Er zullen geen lokale belastingen voor burgers zijn en de woningnood is opgelost. Er zal vraaggestuurd en oplossingsgericht gewerkt worden in de gemeente, waardoor er meer samenspel zal zijn tussen burgers en politici. Ermelo is een bloeiende gemeente en nog meer in trek bij toeristen werd "van alle kanten" op de volgende manier gereageerd. "En de natuurterreur beperkt zich niet tot het buitengebied, ook binnen de bebouwde kom is alles wat groen is “natuur”, geschreven door CDA-wethouder Rikkert Vliek waarmee deze CDA wethouder  een rechtstreeks verband legt tussen natuurterreur, Jan Hop en de andere kandidaten van Groep Hop die zich verzetten tegen de verplaatsing van DVS'33 naar Natuurgebied de Zanderij. “Van alle kanten in Ermelo wordt de roep gehoord om deze politieke partij (Groep Hop) dood te zwijgen en ik ben er helaas achter gekomen dat dit waarschijnlijk waar is” schrijft mevrouw Jeanne Dijkstra eindredacteur van het Ermelo's Weekblad aan de Raad voor de Journalistiek

 

 

 

Groep Hop  Geschiedenis in Ermelo 28 maart 2006. De Bedrijvenkring Ermelo (BKE) eist verwijdering van de informatie op internet over de bejegening van Groep Hop door het BKE en/of leden BKE en/of de gespreksleider Harrie Huis in't Veld voor, tijdens en na het BKE-lijsttrekkersdebat

 

Ontvangstbevestiging antwoord d.d. 28 maart 2006 van Harrie Huis in't Veld mede namens de BKE-voorzitter H. van Bruggen op de open brief d.d. 8 december 2005 van J. Hop (Groep Hop) aan de Bedrijvenkring Ermelo

 

Aan de heer Harrie Huis in't Veld
p.a. Bouwopleiding Noord-West Veluwe
Energieweg 1 , 8070 AH Nunspeet

Ermelo, 1 april 2006.

Betreft: Ontvangstbevestiging antwoord van Harrie Huis in't Veld, mede namens de BKE-voorzitter H. van Bruggen, op de open brief van J. Hop (Groep Hop) aan de Bedrijvenkring Ermelo

Geachte heer Huis in't Veld,

 

     Hierbij bevestig ik per brief de goede ontvangst van uw onderstaande reactie 28 maart 2006 3:34 PM, mede namens BKE-voorzitter H. van Bruggen, op de open brief d.d. 8 december 2005 0:34 waarin onze reactie op deelname aan het BKE debat is verwoord met drie bijlagen.

----- Original Message ----- From: "Harrie Huis in't Veld" <h.huisintveld@veluwebouwopleiding.nl>
To: <groephop@groephop.nl> Cc: <bruggen9@xs4all.nl> Sent: Tuesday, March 28, 2006 3:34 PM Subject: Publicatie op Internet
28 maart 2006. Geachte heer Hop, Sinds 8 december 2006 heeft u teksten op Internet gepubliceeerd van H. van Bruggen (e-mail 09-12-2005), H. Huis in 't Veld (e-mail 07-12-2005) en H. Huis in 't Veld (koptekst 05-12-2005). De tekst heeft u wellicht gepubliceerd om uw teleurstelling te uiten naar aanleiding van het lijsttrekkersdebat op 7 december 2005. Inmiddels zijn de gemeenteraadsverkiezingen gehouden en heeft het geen zin meer dergelijke teksten in de openbaarheid te brengen. Hierbij eisen wij van u dat u op uiterlijk 3 april 2006 (voor 12.00 uur) het e-mailverkeer zoals boven omschreven verwijdert van Internet. Het is wettelijk niet toegestaan om zonder goedkeuring van belanghebbenden berichten openbaar te maken. Wij hopen dat u bereid bent om uw medewerking hieraan te verlenen, zo niet, dan ondernemen wij stappen om dit alsnog gerealiseerd te krijgen. H. Huis in 't Veld.

 

Hierbij bevestig ik per brief de inhoud van de onderhavige Open brief van de Groep Hop aan de Bedrijvenkring Ermelo:

-----Oorspronkelijk bericht-----Van: j.hop3 [mailto:j.hop3@chello.nl] Verzonden: donderdag 8 december 2005 0:34 Aan: bruggen9@xs4all.nl CC: h.huisintveld@veluwebouwopleiding.nl Onderwerp: Censuur in Nederland, communicatie lijsttrekkersdebat Bedrijvenkring Ermelo, T.a.v. de heer H. van Bruggen, Ermelo, 8 december 2005. Geachte heer van Bruggen, Onderwerp: Censuur in Nederland, in het bijzonder communicatie BKE met de plaatselijke politiek.

Onder verwijzing naar ons gesprek na afloop van het lijsttrekkersdebat d.d. 7 december j.l. doe ik hierbij mijn reactie over de deelname aan het lijsttrekkerdebat toekomen. Tijdens de voorbespreking kregen de deelnemers te horen dat voor ieder onderdeel 5 minuten werd toegestaan. 4 x 5 minuten is 20 minuten. Het debat begon om 20:00 uur. Na vier onderdelen was het 21:00 uur en was het pauze. De twee grootste partijen in Ermelo kregen dus bijna een uur i.p.v. maximaal 10 minuten. Voor de pauze heb ik NIETS gezegd. Na de pauze was het mijn beurt om over mijn onderwerp te spreken. De tekst van mijn onderdeel ongeveer een half A4-tje was in overleg met de gespreksleider van tevoren ter controle toegestuurd. Voor het debat werd geen bezwaar gemaakt tegen het halve A4-tje dat ik ter controle vooraf had toegestuurd. Tijdens het uitspreken van het stukje tekst (half A4-tje) werd ik twee keer onderbroken door de gespreksleider dat ik moest stoppen. Ik ging dus gewoon door onder verwijzing dat ik voor de pauze niets had gezegd en dat ik mijn stukje nu wel wilde uitspreken. De onderstaande tekst werd door mij dus geheel uitgesproken en het belang daarvan werd gelijk duidelijk toen de heer Kraaij (GDU) mij aanviel dat ik geen rekening had gehouden met regelgeving inzake stankcirkels. Ik kon gelijk pareren dat Kraaij (GDU) niet goed naar mij had geluisterd en citeerde vervolgens uit de tekst citaat: "alle regels die technische vooruitgang tegenhouden dienen geschrapt te worden om Nederland in de toekomst concurrerender te maken" "Na overname wordt de complete bebouwing op die percelen afgebroken en vervangen door kleine woonruimtes op dezelfde oppervlakte voor starters van 18 tot 25 jaar welke burgers maatschappelijk verbonden aan Horst en Telgt dienen te zijn". "Die zijn dus gewend aan de stank, voegde ik er aan toe waarna de zaal eindelijk begon te lachen". Vervolgens werd het onderwerp van mij onderdrukt en kwam de volgende spreker met een nieuw onderwerp aan de beurt. Debat met de ondernemers van de bedrijvenkring Ermelo? Staat u mij toe hierover te glimlachen want van debat was geen sprake. GEEN ENKELE REACTIE kwam van de ondernemers die wel geld willen hebben voor Ermelo als merknaam om daar "ondernemend" aan toe te voegen. De Groep Hop is TEGEN geld voor reclame inzake "ondernemend voor Ermelo als merknaam" omdat van "ondernemend in Ermelo" volgens ons geen sprake is. Dit klemt des te meer omdat na de pauze bleek dat uw organisatie aan alle partijen documentatie had gestuurd, behalve aan de Groep Hop. Ronduit zorgelijk is de opstelling van de Bedrijvenkring Ermelo tijdens het "debat" is dat zij eigenlijk kort samengevat met de ambtenaren aan tafel willen gaan zitten en niet met de politici. Laat ik het hier dan wat harder schrijven als de Bedrijvenkring Ermelo deze opstelling en mentaliteit jegens (startende politici) blijft handhaven dan is de Groep Hop systematisch tegen overleg met de BKE en zien wij ook veel meer in overleg met de individuele ondernemers zoals degenen die op ons verzoek hun inzichten over ons concept programma kenbaar hebben gemaakt. De gemeenteraad heeft onvoldoende inzicht in de problemen van ondernemers WAS UW STELLING MENEER VAN BRUGGEN. Ik pareer per brief omdat ik daar tijdens "debat" geen mogelijk voor was. De BKE heeft een zeer ernstig probleem met communicatie met politici analyseer ik als "BKE-probleem". Daarom nodigen wij de BKE concreet uit als organisatie hun inzichten kenbaar te maken over project 31 van de Groep Hop om na te gaan of de BKE startende en ondernemende politici wel serieus neemt.  De communicatie en belangen van de grotere gevestigde politieke partijen voor de BKE veel zwaarder wegen? Hoogachtend, Jan Hop (Lijsttrekker Groep Hop)

Onderwerp Hop uitgesproken tijdens het lijsttrekkersdebat 7 december 2005

Programma onderdeel Groep Hop. Project 31 Van kalvergier naar schone energie. Economische ontwikkelingen in Ermelo  Ondernemers hebben belang bij goed gemotiveerde medewerkers. De Groep Hop geeft daarom de hoogste prioriteit om in Ermelo eerst de woningnood voor starters op te lossen door snel betaalbare woonruimte te realiseren. Om te voorkomen dat rijke welgestelde en projectontwikkelaars grond in Horst en Telgt gaan opkopen dient de gemeente onmiddellijk een recht van eerste koop op alle boerderijen in Horst en Telgt uit te gaan oefenen. Er dient een gemeentelijk woningbouwbedrijf te komen dat zich in eerste aanleg alleen bezig gaat houden met het oplossen van starters woningnood. De gemeente nodigt de eigenaars van boerderijen in Telgt en Horst uit hun boerderijen aan de gemeente te koop aan te bieden. Na overname wordt de complete bebouwing op die percelen afgebroken en vervangen door kleine woonruimtes op dezelfde oppervlakte voor starters van 18 tot 25 jaar welke burgers maatschappelijk verbonden aan Horst en Telgt dienen te zijn. Deze wooneenheden kunnen architectonisch zodanig worden gebouwd dat het zo goed mogelijk past in een agrarische omgeving. Het landschap “weilanden” wordt met project 31 niet aangetast en blijft intact. De weilanden kunnen door de gemeente verpacht worden bijvoorbeeld voor het fokken van kwaliteitsvee.  Aan deze kleinschalige projecten die snel gestart wordt contractueel waterstof als de energieoplossing gekoppeld zodat starters zelf hun woningruimte kunnen verwarmen en van elektriciteit kunnen voorzien. Goedkoper wonen.  De aanbesteding voor deze projecten is openbaar met een voorkeur voor de locale aannemersbedrijven waarbij aan de bouw leerprojecten voor beginnende bouwvakkers worden gekoppeld. Project 31 is dus goed voor de werkgelegenheid. Omdat er sprake is van innovatie, kleinschalige (leer)projecten en schone energie kunnen zoveel mogelijk subsidies voor deze projecten worden binnengehaald.  Zou het niet prachtig zijn als zo snel mogelijk de starters uit de regio Horst en Telgt vanuit eigen woonruimte door hun ramen naar de weilanden kunnen kijken?  Project 31 dient in onderlinge samenhang met de projecten 32, 33, 34 en 35 van de Groep Hop gezien te worden. De belangen van de gevestigde orde van bijvoorbeeld enkele grote bedrijven worden veel te vaak beschermd. Er dient dan ook een voorkeur uitgesproken te worden voor de overname van vleeskalverbedrijven niet alleen om de stroom kalvergier die gezuiverd moet worden te stoppen en te vervangen door projecten met waterstof als energieoplossing. In de regio (rond) Ermelo zitten meerdere pluimveeslachterijen met veel werkgelegenheid. Transport van dieren wordt hierdoor beperkt en eenden worden opgefokt op stro.  Uitdagers zoals de Groep Hop met nieuwe creatieve projecten gekoppeld aan schone energie om de woningnood voor starters snel op te lossen dienen gestimuleerd te worden en alle regels die technische vooruitgang tegenhouden dienen geschrapt te worden om Nederland in de toekomst concurrerender te maken.  Stem dus voor Groep Hop waardoor nieuwelingen ook kansen krijgen.  Jan Hop, namens de Groep Hop.

 

Drie bijlagen inzake het openbaar inzicht in voorbereiding lijsttrekkersdebat door J. Hop inzake presentatie project 31

Bijlage 1. Bericht Hop aan Harrie Huis in 't Veld:
-----Oorspronkelijk bericht----- Van: j.hop3 [mailto:j.hop3@chello.nl] Verzonden: woensdag 7 december 2005 13:59 Aan: Harrie Huis in't Veld
Onderwerp: RE: lijsttrekkersdebat
Geachte heer Huis int Veld, Als bijlage zoals afgesproken de tekst voor presentatie project 31 uit programma Groep Hop Tot vanavond. Met vriendelijke groet, Jan Hop.

Bijlage 2. Bericht Harrie Huis in 't Veld aan Hop 

 -----Oorspronkelijk bericht----- Van: Harrie Huis in't Veld [mailto:h.huisintveld@veluwebouwopleiding.nl] Verzonden: dinsdag 6 december 2005 9:46 Aan: j.hop3 Onderwerp: RE: lijsttrekkersdebat 6 december 2005 Geachte heer Hop, Ik neem uw omschrijving " Project 31 Van kalvergier naar schone energie" op in de presentatie en doe hierover geen mededelingen aan derden. In het voorgesprek op 7 december 2005 zien de andere panelleden pas uw informatie. Met vriendelijke groet, Harrie Huis in 't Veld. 

Bijlage 3 Bericht Hop aan Harrie Huis in't Veld

-----Oorspronkelijk bericht----- Van: j.hop3 [mailto:j.hop3@chello.nl] Verzonden: maandag 5 december 2005 16:38
Aan: Harrie Huis in't Veld CC: Henk van Bruggen Onderwerp: RE: lijsttrekkersdebat Geachte heer Huis int Veld,
Het onderwerp dat door de Groep Hop tijdens het lijsttrekkersdebat uit het verkiezingsprogramma ingebracht gaat worden is
Project 31 Van kalvergier naar schone energie De inhoud van Project 31 is zeer INNOVATIEF EN CREATIEF en door ons niet bekend gemaakt.
Het lijsttrekkersdebat krijgt dus de primeur voor dit kernproject van de Groep Hop. Wij begrijpen dat u als ONAFHANKELIJK GESPREKSLEIDER wellicht vooraf wil weten waar het over gaat. Ik wil u voor het lijsttrekkersdebat in vertrouwen de inhoud van project 31 uitleggen om het risico dat de primeur project 31 voor het lijsttrekkersdebat gaat uitlekken zoveel mogelijk te voorkomen. De kopregel
Project 31 Van kalvergier naar schone energie vanaf nu aan derden en/of in uw programma bekend te maken daar heb ik geen probleem mee.
Ik hoop dat de inhoud van project 31 zo lang mogelijk een verrassing kan blijven totdat dit op het lijsttrekkersdebat bekend wordt gemaakt.
Met vriendelijke groet, Jan Hop (Groep Hop)

 

Ik verzoek u dringend UITERLIJK 3 april 2006 (voor 12:00 uur) aan mij afschrift te doen toekomen van de in uw reactie genoemde drie e-mailberichten met een kopie van de website waarop deze drie emailberichten volgens u zijn gepubliceerd. Indien u niet in staat blijkt te zijn - UITERLIJK 3 april 2006 (voor 12:00 uur) ťťn of meer van deze emailberichten met een kopie van de onderhavige website aan mij te overleggen ga ik ervan uit dat uw reactie en verzoek, mede namens de BKE voorzitter,  gebaseerd is op niet bestaande e-mails en internetsite(s).

Deze brief wordt gepubliceerd op de website www.groephop.nl/ermelo35.htm zodat de burgers van Ermelo kunnen meekijken wat de Bedrijvenkring Ermelo onder: "Ontmoeting met gemeentebestuur en lokale politiek" verstaat. 

Met vriendelijke groet,

J. Hop

Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo

 

Tot op heden geen afschriften van emails en internetsites van Harrie Huis in't Veld. p.a. Bouwopleiding Noord-West Veluwe, Energieweg 1 , 8070 AH Nunspeet ontvangen!

 

 

 

Wat moet een burger voor rioolrecht betalen? Is kalvergier qua samenstelling te vergelijken met huishoudelijk afval? Wordt met het heffing "rioolrecht kalvergier" ook gekeken naar de waarde van boerderijen?

Kalvergierbewerkingsinstallatie Stroe gemoderniseerd

De bewerkingsinstallatie voor kalvergier in Stroe is gemoderniseerd. Een deel van de droge stof wordt voortaan voorafgaand aan de verwerking uit de gier gehaald. Dit was noodzakelijk omdat de gier van kalveren dikker is geworden. Vanwege veranderingen op het gebied van dierenwelzijn krijgen vleeskalveren meer ruwvoer te vreten. Het percentage drogestof in de gier bedraagt inmiddels 2,5 ŗ 3%. Toen de eerste centrale in 1986 operationeel werd was dat nog maar 1,6%.

In Stroe wordt sinds vorig jaar gewerkt met een voorscheider, een soort centrifuge die een deel van de droge stof uit de gier verwijdert. De dikke fractie wordt verwerkt door een composteringsbedrijf of drogerij, waar er mestkorrels van worden gemaakt. Daarnaast laat men de gier bezinken voordat deze via de decanter biologisch wordt gezuiverd. Via het bezinken wordt jaarlijks nog eens 3.500 tot 4.000 ton product met 30% droge stof uit de gier gehaald.

Een voordeel van de voorscheider is dat het product voor biologische zuivering minder fosfaat bevat. Daardoor hoeft minder kalk toegevoegd te worden om het fosfaat uit de gier te halen. In Stroe wordt jaarlijks 180.000 m3 kalvergier verwerkt. Kalverhouders betalen voor de verwerking € 6,65 per m3. Voor gier met een droge stof-percentage boven 3% betalen ze een toeslag van € 0,25 per 0,1%.

Naast de installatie in Stroe beschikt Mestverwerking Gelderland ook over kalvergierbewerkingsinstallaties in Elspeet, Putten en Ede. De totale capaciteit bedraagt 660.000 m3 per jaar. Het is de bedoeling dat ook de andere drie installaties met een voorscheider gaan werken.

(Bron: GLTO Nieuws)

 

Gemeente Ermelo:

Grasland

Akkerbouw

Voedergewas

Tuinbouw open grond

Glastuinbouw

Fruitteelt

Boomteelt

Melkveehouderij

554,21

147,58

104,8

0

0

0

0

Overige graasdierhouderij

279,25

59,53

52,7

0

0

0

0

Combinatie

90,93

64,06

23,41

0,1

0,19

0

0,17

Varkenshouderij

13,52

23,16

12,52

0

0

0

0

Pluimveehouderij

49,13

26,06

9,5

0

0

0

0

Overige hokdierhouderij

109,08

92,43

70,02

0

0

0

0

Akkerbouw

0,7

15,49

13,4

0

0

0

0

Fruitteelt

x

x

x

x

x

x

x

Boomteelt

x

x

x

x

x

x

x

Champignonteelt

 

 

 

 

 

 

 

Glastuinbouw

x

x

x

x

x

x

x

Tuinbouw open grond

x

x

x

x

x

x

x

 

 

Stem op kandidaten van Groep Hop tijdens verkiezingen voor de gemeenteraad Ermelo in 2010

Groep Hop wil het agrarisch landschap behouden en daar zijn ze bij Navobi en de Bedrijvenkring Ermelo (BKE) niet zo blij mee

Platteland en natuur. Groep Hop wil het agrarisch landschap in behouden. Het agrarisch landschap in Gelderland moet niet minder worden door de bouw van nieuwe industrieterreinen en/of sportvelden in agrarische gebieden. Boeren zijn sowieso zeer belangrijk als producent van ons voedsel in Nederland zelf zodat we onze voeding niet hoeven in te voeren met alle daarbij bijkomende transportkosten. Er dient beter naar het gebruik van beschikbare ruimte gekeken te worden alvorens ergens woningen in natuurgebied te bouwen. Natuurgebied op de Veluwe mag niet minder worden. 

Groep Hop wil het agrarisch landschap behouden! Klimaatoplossingen Groep Hop. Landbouwgewassen halen vaak meer CO2 uit de lucht dan bos.  Publicatie van een lijst (24) waarop per gewas staat aangegeven hoeveel CO2 het uit de lucht neemt

Geschiedenis in Ermelo Het BKE-debat 7 december 2005. Programma onderdeel Groep Hop Lijsttrekkersdebat. Bedrijvenkring Ermelo (BKE) Project 31 Van kalvergier naar schone energie. Economische ontwikkelingen in Ermelo. Ondernemers hebben belang bij goed gemotiveerde medewerkers. De Groep Hop geeft daarom de hoogste prioriteit om in Ermelo eerst de woningnood voor starters op te lossen door snel betaalbare woonruimte te realiseren

Groep Hop is VOOR het geven van hoogste prioriteit om in Ermelo eerst de woningnood voor starters op te lossen door snel betaalbare woonruimte te realiseren. Alle partijen in de gemeenteraad van Ermelo waren TEGEN het geven van de hoogste prioriteit om eerst de woningnood voor starters op te losse door snel betaalbare woonruimte te creŽren.

SGP-er Johan Roseboom (Navobi) en kandidaat raadslid voor de Staatkundig Gereformeerde Partij in Ermelo over de deelname van Groep Hop aan de verkiezingen gemeenteraad in Ermelo. Navobi Johan Roseboom: Een verkiezings programma wat begint met DWS, is in mijn optiek een partij die bezig is met hype's.Ik ben absoluut niet geÔnteresseerd in mensen die schoppen tegen bestaande structuren. Ik vertrouw de ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je geen enkele zetel krijg.

 

 

Lijsttrekkersdebat 7 december 2005 verkiezingen gemeenteraad georganiseerd door de Bedrijvenkring Ermelo (BKE)

DE NORM! Innovatief en creatief denken door lijsttrekker Jan Hop van de Groep Hop. Hij nam dus contact met alle bedrijven in Ermelo op.

 

Voorbeeld emailbericht hoe J. Hop contact opnam met bedrijven in dit geval Navobi:

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: j.hop3 [mailto:j.hop3@chello.nl]

Verzonden: woensdag 16 november 2005 19:19

Aan: Johan Roseboom

Onderwerp:

Onderwerp: Lijsttrekkersdebat bedrijvenkring Ermelo

Mijn naam is Jan Hop, ik ben lijsttrekker van de Groep Hop.

Informatie over de Groep Hop en het concept programma kunt u vinden op de website www.groephop.nl

Ik nodig u uit aan mij uw inzichten kenbaar te maken over dit conceptprogramma met informatie wat de gemeente Ermelo voor uw bedrijf kan doen/had moeten doen om het ondernemen in Ermelo nog leuker te maken?

Met uw informatie kan ik mij zo goed mogelijk voorbereiden op het komende lijsttrekkersdebat.

Indien u mij even kort persoonlijk wilt spreken mail even datum, plaats en tijd wat u het beste schikt.

Met vriendelijke groet,

Jan Hop

www.groephop.nl

Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo

 

 

Voorbeeld emailbericht hoe J. Hop behandeld werd in Ermelo na het verzenden van het bovenstaande emailbericht in dit geval Navobi.

Navobi Johan Roseboom is SGP kandidaat raadslid voor de gemeenteraad in Ermelo

 

-----Oorspronkelijk bericht-----

Van: Johan Roseboom [mailto:j.roseboom@navobi.nl]

Verzonden: donderdag 17 november 2005 12:20

Aan: j.hop3

Onderwerp: RE:

Goeden morgen.

Ik wens verschoond te blijven van uw informatie.

Een verkiezings programma wat begint met DWS, is in mijn optiek een partij die bezig is met hype's.

En niet bezig is met fundamenteel programmabeginsels.

Verder ben ik alleen geinteresserd in innovatie programma's en proactieve mensen .

Ik ben absoluut niet geintereseerd in mensen die schoppen tegen bestaande structuren.

Mijn filosofie is, als je het niet met de gevestigde orde eens bent, zorg dan dat je aan tafel komt te zitten bij die gevestigde orde, en probeer daar je invloed uit te oefenen.

Dit zijn vaak (altijd) de structuren waar met een bepaalde helikopter vieuw naar zaken gekeken wordt, en die de verschillende belangen in acht nemen.

Verder ben ik absoluut niet geinterreseerd in mensen die tijd steken in betaalde( of juist niet betaalde) neven functie''s onderzoek

Kom met innovatieve doorberekende alternatieven.

Creeer werkgelegenheid.

Durf je verantwoordelijkheid te nemen

Ik vertrouw de ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je geen enkele zetel krijg.

Ik verheug me , op het lijsttrekker debat, waar ik uiteraard ook ben, en waar ik graag in gesprek met je ga.

Johan roseboom

Uiteraard lid van een politieke partij

 

 

J. Hop stuurde geen antwoord naar Navobi Johan Roseboom maar publiceerde zijn reactie op deze website:

 

Groep Hop, 19 november 2005. 

Aan Navobi, T.a.v. Johan Roseboom. (SGP Staatkundig Gereformeerde Partij kandidaat-raadslid gemeenteraad Ermelo)

Geachte heer Roseboom,

U wenst verschoond te blijven van mijn informatie. Ik stuur u daarom niets maar publiceer uw reactie op de Groep Hop website en vermeld uw reactie bovenaan onze flyer. U heeft met het bovenstaande een fundamentele fout gemaakt namelijk een beslissing nemen zonder alle inzichten te kennen iets wat ook bij de huidige bestuurders van de gemeente Ermelo gebeurt. Bijvoorbeeld bij de beslissing inzake DVS. De Groep Hop hoopt nu juist zetels te krijgen door beter te gaan besturen o.a. door gebruik te maken van ALLE INZICHTEN van burgers en bedrijven van Ermelo en door beter en innovatiever te gaan samenwerken met lokale bedrijven. 

Van mijn kant, verheug ik mij erop u en uw bedrijf Navobi op het lijsttrekkersdebat een lesje te geven in INNOVATIEF, CREATIEF en SYSTEMATISCH denken door een nieuwkomer (Groep Hop) in de Ermelose politiek.

Het belooft dus voor de ondernemers van de Bedrijvenkring Ermelo een zeer interessante avond te worden.

Met een glimlach en vriendelijke groet,

Jan Hop (Lijsttrekker Groep Hop)

 

 

BKE Censuur in Nederland 1. Citaat uit de doelstelling van de Bedrijvenkring Ermelo

Citaat: Netwerken. Thema’s die ons als ondernemers (dagelijks) bezighouden. Kennismaking met de bedrijven van uw collega-ondernemers (bedrijfsbezoeken). Ontmoeting met gemeentebestuur en lokale politiek. Gezelligheid (jaarlijks uitje). Enz.

Zou de onderstaande onderneming Navobi de doelstelling van de Bedrijvenkring Ermelo "begrepen" hebben?

Navobi, 17 november 2005 12:20 uur. Citaat: "Ik wens verschoond te blijven van uw informatie. Ik vertrouw de Ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je (Hop) geen enkele zetel krijg. Ik verheug me, op het lijsttrekker debat, waar ik uiteraard ook ben, en waar ik graag in gesprek met je ga. Johan Roseboom (Navobi) Uiteraard lid van een politieke partij.

HET GEVAAR! Navobi is een producent van kalvermelk, kalverhouderij, voedselproductie, kalverslachterij, vleesverwerking en kalfsvellen. Op 17 november 2005 12:20 uur schreef Navobi (onderdeel van Drie Groep) aan Jan Hop Citaat: Ik vertrouw de Ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je (Hop) geen enkele zetel krijg.

SGP-er Johan Roseboom (Navobi) is kandidaat raadslid voor de Staatkundig Gereformeerde Partij in Ermelo    

Navobi Johan Roseboom: Een verkiezings programma wat begint met DWS, is in mijn optiek een partij die bezig is met hype's.Ik ben absoluut niet geintereseerd in mensen die schoppen tegen bestaande structuren. Ik vertrouw de ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je geen enkele zetel krijg.

Hoever zijn we met vrijheid en democratie in Nederland? 

 

 

Voorbereiding lijsttrekkersdebat Bedrijvenkring Ermelo door J. Hop

Voor mij is het de eerste keer dat ik aan het lijsttrekkersdebat mag deelnemen en ik probeer mij daar dus zo goed mogelijk op voor te bereiden.

Ik (Hop) ben dus nagegaan wie zitten er achter de BKE en wat is hun doelstelling.

De BKE heeft een PR-commissie, daar zitten op het moment van de uitnodiging aan Hop de volgende personen in:

Herman Bolhuis (Drukkerij Bolhuis)
Henk Hakvoort (Kien-O-Soft)
Gijs van Norden (Besin)
Marc Smit (Aannemersbedrijf Kosters)
Henk van Bruggen (Streefkerk/Van Bruggen bv)

De bron van deze informatie is de website van de BKE.

Het gevaar! De BKE (Herman Bolhuis) heeft mij verzocht deze informatie van mijn website te verwijderen! Dat heb ik niet gedaan.

 

Ik (Hop) ben dus nagegaan wat doet de B.K.E.

Wij voeren regelmatig overleg met het gemeentebestuur. Wij nemen deel aan alle relevante (regionale) overlegorganen, zodat wij onze visie op actuele lokale ontwikkelingen nadrukkelijk naar voren kunnen brengen. Wij trachten schaalvoordelen te benutten. Wij bieden een platform waar ondernemers elkaar kunnen ontmoeten en zaken kunnen doen. We maken ons sterk voor: Verbetering van de infrastructuur (bereikbaarheid) van Ermelo. Realisatie van nieuwe vestigingsmogelijkheden voor bedrijven. Revitalisering van bestaande bedrijventerreinen. Voldoende huisvesting voor uw en onze medewerkers. Optimalisering van de economische structuur. Wat mag u verwachten? Netwerken. Thema’s die ons als ondernemers (dagelijks) bezighouden. Kennismaking met de bedrijven van uw collega-ondernemers (bedrijfsbezoeken). Ontmoeting met gemeentebestuur en lokale politiek. Gezelligheid (jaarlijks uitje). Enz.

De bron van deze informatie is de website van de BKE.

Het gevaar! De BKE (Herman Bolhuis) heeft mij verzocht deze informatie van mijn website te verwijderen! Dat heb ik niet gedaan.

 

Ik (Hop) ben dus nagegaan welke bedrijven zijn er lid van de bedrijvenkring Ermelo

's Heeren Loo Kwadrant, bezoekadres: Groene Allee 46, 3850 AN Ermelo.
Behandeling gedragsmoeilijke jongeren met een lichte verstandelijke handicap.

's Heeren Loo Midden-Nederland, 3850 AN Ermelo, Postbus 550, 3850 AN Ermelo
Behandeling gedragsmoeilijke jongeren met een lichte verstandelijke handicap.

A & U Vloeronderhoud, Tolweg 16-4, 3851 SK Ermelo
Restaureren, slijpen, polijsten en onderhouden van natuursteen vloeren en antieke schouwen. Reinigen en coaten van linoleum vloeren voor zware toepassingen. Expertises m.b.t. natuursteen in conflicten tussen leverancier/legger en opdrachtgever. Taxeren schades aan natuursteen t.b.v. verzekeringen. Ontwikkelen en verkopen van schuurgereedschap op basis van industriediamant. Ontwikkelen en verkopen van onderhoudsmiddelen voor natuursteen.

A. van Nieuwenhuizen Bedveren B.V., Zeeweg 152, 3853 LP Ermelo

Aannemersbedrijf W. Kosters B.V., Zeeweg 91, 3850 AE Ermelo 
Aannemersbedrijf dat zich richt op nieuwbouw, verbouw, renovatie, recreatiebouw en utiliteitsbouw.

ABN-AMRO Bank N.V., Selhorstweg 1, 3840 AJ Harderwijk 
Het bedrijf houdt zich bezig met de financiŽle dienstverlening.

ACM Special Products B.V., Hoenderweg 3/b, 3851 RZ Ermelo 
Metaalverwerkendbedrijf met het accent op de verspanende bewerkingen zoals het draaien en freezen. Bijvoorbeeld voor de auto-industrie.

Advies-en Ingenieursbureau TECHAB, Bosbeslaan 61, 3852 CG Ermelo 
Ontwikkeling van productieapparaten, machinekeuringen CE, certificeren van flensmonteurs, VCA opleidingen, bedrijfsopleidingen en trainingen.

Adviesbureau RIBE v.o.f., Schoolpad 1d, 3851 JE Ermelo 
Verzorgen van bedrijfsadministraties, belastingaangiften, juridische en sociale adviezen en het verzorgen van cursussen PDB en PDL.

Adviesbureau Wolderwijd B.V., Oude Telgterweg 171 B, 3851 EC Ermelo 
Het bedrijf maakt bouwkundige calculaties, verzorgt bouwkundig tekenwerk, maakt stabu bestekken en geeft bouwadviezen.

AGO Accountants, Burg. Vitringalaan 10-12, 3851 PM Ermelo 
Het samenstellen en controleren van jaarrekeningen, het adviseren op het gebied van fiscaal juridische zaken, subsidies, bedrijfskundige zaken van sociale verzekeringen en het verwerken van loonadministraties.

Alfa Accountants en Adviseurs, Burgemeester Kuntzelaan 25, 3770 AG Barneveld 
Het samenstellen en controleren van jaarrekeningen, het adviseren op het gebied van fiscaal juridische zaken, subsidies, bedrijfskundige zaken van sociale verzekeringen en het verwerken van loonadministraties.

Architectenbureau H. Bakker, Nijkerkerweg 6, 3853 NW Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen van gebouwen en vrijstaande woningen, bedrijfsgebouwen en aanvraag van milieuvergunningen.

Architectenbureau Slager BNA, Horsterzoomweg 24, 3853 MD Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen van gebouwen en vrijstaande woningen, bedrijfsgebouwen en aanvraag van milieuvergunningen.

Autobedrijf Foppen, Harderwijkerweg 240, 3850 AJ Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met reparaties en onderhoud van alle merken automobielen.

Autobedrijf G.J. Mastenbroek, Tolweg 18, 3851 SK Ermelo 
Het bedrijf houd zich bezig met reparaties en onderhoud van alle merken automobielen en in en verkoop.

Autobedrijf Gert van den Berg v.o.f., Groeneweg 25, 3851 KA Ermelo 
Auto verkoop zowel nieuw als gebruikt, reparaties en onderhoud van alle merken auto's en lichte bedrijfswagens.

Autobedrijf Schouten, Lokhorstweg 3, 3851 SE Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met reparaties en onderhoud van alle merken automobielen en in en verkoop.

Automobielbedrijf Versteeg B.V., Harderwijkerweg 154, 3850 AE Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met de in en verkoop, reparatie van autmobielen en dealer van Toyota en Suzuki.

Autoschade A. Pul en Zn., Kerkdennen 64, 3851 BB Ermelo 
Autoschade, reparatie, uitdeuken, spuiten en richten van auto's.

Autospuiterij Van Winkoop, Hoenderweg 9, 3851 RZ Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met schadeherstel van personenauto's, vrachtwagens, carroseriebouw, re-style en huisstijlwijzigingen van o.a. winkels en restaurants.

Banketfabriek 't Sluisj, Herderlaan 12, 3851 BD Ermelo 
Het bedrijf is een productiebedrijf van koekjes en verkoop aan de retail binnen west Europa.

Bazo Training en Advies B.V., Lijsterlaan 4, 3853 TC Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met het geven van commercieel advies, het begeleiden van commercieel personeel in verkoop trajecten en geeft commerciŽle traningen.

Bergstaet Holding B.V., Magnolialaan 26, 3852 JB Ermelo 
Dit is een beheermaatschappij.

Besin B.V., Herderlaan 4, 3850 AC Ermelo 
Dit bedrijf houdt zich bezig met het produceren van kartonnen verpakkingsmaterialen.

Bimo Bouw B.V., Tolweg 12, 3850 AA Ermelo 
Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, bouw, onderhoud gebouwen met het accent op de woningbouw.

Bouwservice Ermelo B.V., Harderwijkerweg 140b, 3852 AH Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met systeemvloer leggen, prefab montage, betonwerken en kraanverhuur.

BP Keukens, Oude Telgterweg 30-A, 3851 LS Ermelo, 
Verkopen aan particulieren en instellingen. Het produceren van keukens, kasten en balies.

Brinky B.V., Kerkdennen 36, 3851 BB Ermelo
Handel in pluimvee, in- en export in de food sector. Het bedrijf bouwt, doet investeringen en handelt ook in onroerend goed

Broekhuis Volvo, Oude Telgterweg 122, 3850 AC Ermelo,  
Officieel dealer Volvo Cars. service en verkoop van Land- en Range Rover producten.

Content orgels Elpro B.V., Kerkdennen 52, 3851 BB Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwikkelen, produceren en verkoop van orgels.

D.G.M Beheer B.V., Kalkoenweg 40, 3851 SC Ermelo,  
Dit bedrijf is een beheermaatschappij.

De Dozenhal B.V., Kalkoenweg 42, 3851 SC Ermelo,  
Handel in kartonnen dozen. Deze zijn meestal gebruikt en van restpartijen.

De Heerlickheijd van Ermelo, Berencamperweg 4, 3860 AD Nijkerk, 3860 AD Nijkerk, 

De Wijntherapeut, Leeuwerikstraat 62, 3853 AE Ermelo, 
Import van kwaliteitswijn

De Witte Raaf, Koperwiek 5, 3853 DR Ermelo, 
Verkoop van relatiegeschenken/promotieartikelen

Deurenfabriek Van den Berg, Horsterengweg 23, 3853 ME Ermelo, 
Het bedrijf is een productiebedrijf van hardhouten deuren voor buiten en binnen. Het maakt vooral maatwerk voor de bouwmaterialenhandel zoals nieuwbouw.

Dobbenberg Internet Advies, Smidsweg 58, 3852 XB Ermelo, 
Advisering, verkoop en onderhoud van wereldwijd beproefde internetoplossingen die meerwaarde genereren voor het MKB en instellingen.

Doppenberg VOF, Fokko Kortlanglaan 20-22, 3853 KG Ermelo, 
IJzerwaren gereedschapzaak, grafeerbedrijf en verhuur.

Dragt's Pension en Recreatiebedrijven B.V., Palmbosweg 20, 3853 LB Ermelo, 

Drukkerij Bolhuis, Kerkdennen 60, 3851 BB Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met drukken, printen, plotten, het bouwen van websites en grafische vormgeving. We verzorgen mailings van ontwerp tot verzending. Ook kunnen we uw drukwerk voor u op voorraad houden in ons geconditioneerde magazijn.

Drukkerij Intervisie, Lokhorstweg 8, 3851 SE Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met drukken, printen, plotten, het bouwen van websites en grafische vormgeving. We verzorgen mailings van ontwerp tot verzending. Ook kunnen we uw drukwerk voor u op voorraad houden in ons geconditioneerde magazijn.

Ducky Dons Nederland B.V., Tolweg 43, 3851 SL Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van donsen hoofdkussens en dekbedden.

Dusseldorp B.V., Tolweg 9, 3850 AD Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met de dienstverlening op het gebied van afvalmanagement, riooldiensten en infra-, sloop- en milieutechnieken.

Electrotechnisch bedrijf Paulus B.V., Burg. Langmanstraat 21, 3851 NN Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met brand- en inbraakbeveiliging, inspectie, schotelantennewerk, maatwerkoplossingen, data en telecom.

Expl. Loswal Elburg B.V., 't Abdij 5, 851 LL Ermelo, 
Het bedrijf is een ontgrondingsbedijf in zand en grond.

Ferry Schšffers Pensioenadvies B.V., Hazelaarlaan 2, 3852 JH Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met pensioenadviezen voor werkgevers, directeuren en doet aan financiŽle planningen.

Firma Kamphorst, Rodeschuurderwegje 26-28, 3853 LS Ermelo, 

Flyover Management, Enckerkamp 5, 3853 HK Ermelo, 

Forklift Holland, Slagsteeg 14, 3853 MB Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met de koop en verkoop van vorkheftrucks.

Groen en Groei B.V., Nijkerkerweg 30, 3853 NW Ermelo,  
Het bedrijf ontwerpt, legt aan, onderhoud en geeft advies over de tuin

H&P Vastgoed B.V., Groenewoudseweg 10, 3853 NL Ermelo, 

Handelsonderneming Havo B.V., Lokhorstweg 6, 3851 SE Ermelo, 
Het bedrijf verkoopt creatieve producten voor scholen en de hobbymarkt en produceert verf en boetseermaterialen.

Handelsonderneming L.P. Petersen, Tolweg 13 E, 3851 SL Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met de in- en verkoop van magazijninrichtingen.

Hey B.V., Lokhorstweg 9, 3851 SE Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van industriŽle afzuigsystemen.

Hofstee Automatiseringsdiensten, Horsterweg 192, 3853 JG Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met totale automatiseringsdiensten voor het MKB. BV: netwerk, maatwerk, software, webapplicaties en hosting.

Hop Trading, Harderwijkerweg 183, 3850 AC Ermelo, 
Dit is een handelmaatschappij.

HTH Transport B.V., Lokhorstweg 15, 3851 SE Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het transporteren van algemene goederen.

Hurink Advies, Ericalaan 66, 3852 ZN Ermelo, 

Inclusief Intervens B.V., Ds. Witteveenlaan 1a, 3850 AD Ermelo,  
Het bedrijf is een reÔntergratie bureau voor werkzoekenden.

ING Bank, 3850 AE Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met de financiŽle dienstverlening.

Instituut Jacob Cats, Jacob Catslaan 76, 3852 BW Ermelo,  

Jan van den Berg Makelaardij, Kerklaan 9, 3851 JV Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met verkoopbemiddeling, aankoop van onroerendgoed en verzekeringen.

Jansen Elektrotechniek, Buitenbrinkweg 52, 3853 LX Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met alle mogelijke elektrotechnische werkzaamheden, telecom installaties, beveiliging, camerasystemen, datanetwerken, kluizen en poortautomatiseringen.

Kamer van Koophandel Veluwe en Twente, Deventerweg 1a, Harderwijk

Kampeerwereld Hendriks, Harderwijkerweg 183, 3852 AC Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met de verkoop van kampeerartikelen en kerstartikelen in het seizoen. 

Kien-O-Soft Automatisering, Tolweg 16-8, 3851 SK Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met automatisering, document management, digitale archivering en systeembeheer.

Klaremelk B.V., Leuvenumseveld 9, 3852 PE Ermelo Speuld,  
Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van kalver melk voor jonge dieren.

Kraaij Aannemers B en U B.V., Gentenerf 9, 3852 LW Ermelo,  
Aannemersbedrijf dat zich richt op nieuwbouw, verbouw, renovatie, recreatiebouw en utiliteitsbouw.

Licon Holding B.V., Horsterweg 154, 3853 JE Ermelo, 
Licon Holding is actief in vastgoedexploitatie (Divama BV), alsmede in participaties en interim management.

M. Koppe B.V., Fazantlaan 10, 3852 AM Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig als begonia vermeerderingsbedrijf en veredelingbedrijf.

Meeus Ermelo, Stationstraat 123, 3850 AA Ermelo, 
De makelaar die u begeleidt bij de aan- en verkoop van onroerend goed, taxaties, hypotheken en verzekeringen.

Metaalbewerking Van Bilsen, Tolweg 20, 3850 AH Ermelo, 
Toeleverancier in de verspanende metaalindustrie, voor o.a. de verwarmingsindustrie, laad- en los systemen en petrochemische industrie.

Navobi B.V., Jhr.Dr.C.J. Sandwergweg 7, 3850 CB Ermelo (Staverden)
Producent van kalver melk, kalverhouderij, voedselproductie, kalver slachterij, vleesverwerking en kalfsvellen
Navobi, 17 november 2005 12:20 uur. Citaat: "Ik wens verschoond te blijven van uw informatie. Ik vertrouw de Ermelo's samenleving zo , dat ik er 100 % van uit ga, dat je (Hop) geen enkele zetel krijg. Ik verheug me, op het lijsttrekker debat, waar ik uiteraard ook ben, en waar ik graag in gesprek met je ga. Johan Roseboom (Navobi) Uiteraard lid van een politieke partij.

Notaris mr. W.J. Doorn, Putterweg 12, 3850 AA Ermelo, 

Personeelsadviesbureau Marjan de Haan, Prins Bernhardlaan 2, 3851 XL Ermelo,  
Het bedrijf is een bureau voor personeelsadvies.

Polskamp Meat Industrie BV, Oude Telgterweg 177, 3851 EC Ermelo,  
Polskamp Meat Industrie is een gespecialiseerd bedrijf in het verwerken van pluimvee producten tot grondstoffen voor verschillende vleesproducten als hamburgers, frikadellen en knakworsten. Polskamp is een innovatief, ondernemend en hypermodern bedrijf, dat hard aan de weg timmert middels de allernieuwste technologieŽn. De drie vestigingen in Ermelo, Harskamp en Putten voldoen aan de allerhoogste eisen op het gebied van kwaliteit en hygiŽne. Polskamp houdt met gezonde bedrijfsinvesteringen continu een vinger aan de pols

Poolen Installatiebedrijf B.V., Dr. Holtropstraat 136, 3851 JM Ermelo, 
Totaalinstallateur voor particulieren, bedrijven en instellingen met betrekking tot loodgieterswerkzaamheden, centrale verwarming, gas- en waterinstallaties, dakbedekkingen, riolering en sanitair.

Portone B.V., de Enk 26, Ermelo, 

Praktijk voor Fysiotherapie en authentiek haptonomische begeleidingen, Amanietlaan 9, 3852 ZX Ermelo

Presswood International B.V., Tolweg, 3850 AG Ermelo, 

Proson, Paul Krugerweg 43, 3850 AA Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met grafische diensten, electromontage, brailleproductie, stofferen, bouwproductie, montage en verpakken.

Roest Kantoormachines & Opleidingen, Champignonlaan 11, 3852 ZP Ermelo
E-mail: info@roestkantoor.nl, www.roestkantoor.nl
Roest Kantoormachines: adviseert u bij aanschaf van kopieer- en printapparatuur; berekent lage afdrukprijs; zorgt voor onderhoud en installatie; heeft showroommodellen beschikbaar. Len Roest-Opleidingen: verzorgt kantooropleidingen; computercursussen en bedrijfstrainingen.

Roldo Rent B.V., Dokter Holtropstraat 2, 3850 AG Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het verhuren van verhuismaterialen

S & T de Geijter B.V., Watervalweg 137, 3851 VB Ermelo, 
Het bedrijf is een aannemers- en transportbedrijf.

Schildersbedrijf Geurt Jansen, Stationsstraat 27, 3851 NA Ermelo,  
Alle voorkomende schilderwerkzaamheden, wandafwerking, alles wat met glas te maken heeft, klein spuitwerk, verf- en behang speciaalzaak.

Taxi Centrale Ermelo, Tolweg 35, 3851 SL Ermelo
Het bedrijf houdt zich bezig met personenvervoer, rolstoel en trouwauto's en het uithuren van chauffeurs

Tekenburo A. van Manen, Groeneweg 34, 3851 KB Ermelo
Bouwkundig tekenaar, calculaties, management

Ten Hove Pallets, Haspel 101, 3852 LR Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van pallets, kratten, kisten, het repareren van pallets en verkoop van gebruikte pallets.

Tomassen Ermelo Beheer B.V., Slagsteeg 9,  Dit is een beheermaatschappij.

Tomassen Poeliersbedrijf B.V., Fokko Kortlanglaan 116, 3853 KH Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het slachten van pekingeenden en heeft twee broederijen en twee moederdierbedrijven.

Transportbedrijf S. van den Brink, Tolweg 13, 3851 SL Ermelo, 
Transport- en overslagbedrijf. Food, koel, bulk en kraan transport. Het bedrijf heeft een eigen werkplaats en bedrijfswasserette.

Vakschilders Ermelo B.V., Tolweg 12a, 3850 AH Ermelo,  
Alle voorkomende schilderwerkzaamheden van het onderhoud van woonhuizen tot aan monumentale panden.

Van Bruggen Beheer BV, Slagsteeg 35, 3853 MA Ermelo, 
Dit is een beheermaatschappij.

Van de Mheen Foodservice B.V., Fokko Kortlanglaan 4, 3853 KG Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met het verzorgen van kerstpakketten, diepvriesmaaltijden en ompakwerkzaamheden. Vooral voor derden.

Van den Broek IJzerwaren B.V., Torenlaan 13-15, 3851 NP Ermelo, 
IJzerwaren- en gereedschappen vakhandel.

Van Panhuis Ermelo, Tolweg 2 A, 3851 SK Ermelo, 

Van Willigen Beheer B.V., Dr. Holtropstraat 150, 3851 JM Ermelo
Dit is een beheermaatschappij. 

Veluwse Accountants Associatie B.V., Vitringasingel 3, 3840 BD Harderwijk, 

VVB Accountants, Tolweg 2-P, Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich o.a. bezig met het opstellen van rapportage boekjaar, belasting adviezen opstellen financieringsaanvraag kredietverstrekkers.

W.A. van Peperzeel B.V., Tolweg 22, 3850 AA Ermelo,  
Het bedrijf houdt zich bezig met het recyclen van alle non-fero metalen. Van knoopcel tot duikbootaccu.

W.A. van Peperzeel Holding B.V., Harderwijkerweg 222, 3852 AK Ermelo, 
Het bedrijf houdt zich bezig met het recyclen van alle non-fero metalen. Van knoopcel tot duikbootaccu.

Winkoop Ruimte Verhuur, Hoenderweg 5, 3851 RZ Ermelo, 
Dit bedrijf verhuurd opslagruimte

Zebo B.V., Herderlaan 26, 3851 BD Ermelo, E-mail: j-schouten@wanadoo.nl
Groothandel op het gebied van reinigingsproducten, schoonmaakmachines en het onderhoud.

Zuidam Banket B.V., Herderlaan 12-B, 3851 BD Ermelo,  

De bron van deze informatie is de website van de BKE.

Het gevaar! De BKE (Herman Bolhuis) heeft mij verzocht deze informatie van mijn website te verwijderen! Dat heb ik niet gedaan.

 

 

BKE Censuur in Nederland 2. Citaat uit de doelstelling van de Bedrijvenkring Ermelo

Citaat: Netwerken. Thema’s die ons als ondernemers (dagelijks) bezighouden. Kennismaking met de bedrijven van uw collega-ondernemers (bedrijfsbezoeken). Ontmoeting met gemeentebestuur en lokale politiek. Gezelligheid (jaarlijks uitje). Enz.

Zou de PR-commissie van de Bedrijvenkring Ermelo de doelstelling van de Bedrijvenkring Ermelo zelf ook "begrepen" hebben....................................................................................................................................................?

 

Correspondentie Herman Bolhuis met Jan Hop inzake verzoek om verwijdering bovenstaande BKE-gegevens

 

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: Herman Bolhuis [mailto:h.g.bolhuis@bolhuis.nl]
Verzonden: vrijdag 25 november 2005 8:29
Aan: groephop@groephop.nl
Onderwerp: website Bedrijvenkring

Geachte heer Hop,
 
tot mijn stomme verbazing kwam ik er gisteravond achter dat nagenoeg de volledige website van de bedrijvenkring Ermelo gekopieerd is naar uw website.
Ik verzoek u zeer dringend om onmiddellijk deze informatie van uw website te verwijderen.
 
Hoogachtend,
PR-cie Bedrijvenkring Ermelo,
H.G. Bolhuis

 

Correspondentie Herman Bolhuis met Jan Hop inzake verzoek om verwijdering bovenstaande BKE-gegevens

-----Oorspronkelijk bericht-----
Van: j.hop3 [mailto:info@groephop.nl]
Verzonden: maandag 28 november 2005 8:46
Aan: Herman Bolhuis
Onderwerp: RE: website Bedrijvenkring

Bedrijvenkring Ermelo, PR-commissie, T.a.v de heer H.G. Bolhuis,

 

Geachte heer Bolhuis,

 

Onderwerp: Censuur in Nederland.

 

Hierbij bevestig ik de ontvangst van uw bericht om BKE-informatie van de Groep Hop website te verwijderen.

 

Als beginner in de Ermelose politiek die voor het eerst is uitgenodigd om mee te doen aan het BKE-lijsttrekkers debat ga ik ervan uit dat ik hier en daar wat foutjes kan maken. Ik heb dus wat vraagjes voor u om uw verzoek beter te kunnen begrijpen en mogelijke foutjes in de toekomst te voorkomen.

 

In het kader van zorgvuldige voorbereiding van het lijsttrekkersdebat heb ik de BKE- website zorgvuldig bekeken en wat gegevens “genoteerd” als voorbereiding op het lijsttrekkersdebat.

 

Ik heb gekeken met wie ik te maken ga krijgen door na te gaan wie met welke achtergrond in de PR-commissie zitten en deze gegevens op de website genoteerd.

 

Vraag 1.

U verzoekt mij de namen van de leden van de BKE PR-commissie van mijn website te verwijderen?

Wat is de grondslag voor dit verzoek?

 

Vervolgens heb ik gekeken wat de doelstelling is van de BKE en uw doelstelling op mijn website genoteerd.

 

Vraag 2.

U verzoekt mij de omschrijving van de BKE-doelstelling van mijn website te verwijderen?

Wat is de grondslag voor dit verzoek?

 

Vervolgens heb ik gekeken wie er lid zijn van de BKE en deze gegevens “genoteerd”. Aan de BKE-leden met een e-mailadres heb ik een uitnodiging gestuurd de website van de Groep Hop en het conceptprogramma te bekijken. Uitgenodigd “inzichten kenbaar te maken” om het conceptprogramma van de Groep Hop verder te verbeteren. Burgers en bedrijven heb ik vanaf 1 augustus 2005 tot heden uitgenodigd om inzichten inzake het concept programma kenbaar te maken om op die manier zo openbaar en zorgvuldig mogelijk te werken.

 

Vraag 3.

U verzoekt mij de BKE-ledenlijst van mijn website te verwijderen?

Wat is de grondslag voor dit verzoek?

 

Vraag 4.

Heb ik wel of niet zorgvuldig gehandeld in het kader van voorbereiding lijsttrekkersdebat door na te gaan wie er in de PR-commissie zitten. Wat is de doelstelling van de BKE. Wie er allemaal lid zijn van de BKE. Deze gegevens zijn op de website genoteerd als bron, databank en verwijzing voor, tijdens en na het lijsttrekkersdebat?

 

Vraag 5.

Wat is de norm en omschrijving die de BKE hanteert om als “bedrijf” lid te mogen worden van de BKE?

 

Vraag 6.

Vrijheid wordt door de Groep Hop als fundamenteel grondbeginsel gehanteerd.

Indien ik het niet eens ben met de grondslag van uw verzoek om bovengenoemde BKE gegevens van de website van de Groep Hop te verwijderen is het dan de bedoeling van de BKE om mijn uitnodiging om mee te doen aan het lijsttrekkersdebat in te trekken zolang bovengenoemde gegevens niet van de website zijn verwijderd? Of is het de bedoeling van uw emailbericht een discussie over “vrijheid” tijdens het lijsttrekkersdebat aan te merken?

 

Hoogachtend,

 

J. Hop

(Groep Hop)

 

De uitnodiging aan Jan Hop om mee te doen aan het BKE-lijsttrekkersdebat 071205 werd op 29 november 2005 opnieuw bevestigd

Het lijkt me leuk, als enigste nieuwkomer in de Ermelose politiek, de leden van de Bedrijvenkring Ermelo te ontmoeten. 

Hoe zullen de ondernemers van Ermelo op innovatief, creatief en systematisch (ANDERS) denken van de Groep Hop gaan reageren?

Jan Hop.

 

071205 19.00 uur voorbespreking lijsttrekkersdebat met de gespreksleider de heer Harrie Huis in 't Veld, directeur Bouwopleiding Noord West Veluwe

071205 20.00 uur lijsttrekkersdebat

Groep Hop Project 31 Van kalvergier naar schone energie

 

 

 

 

 

Project 32 Gemeentehuis afbreken voor woningbouw voor ouderen met als positief gevolg van doorstroming ook een begin te maken met het oplossen van de starters woningnood in Ermelo

 

Groep Hop wil ‘te groot’ gemeentehuis afbreken

door Alex Gentjens

Ermelo - Eťn van de programmapunten van Groep Hop voor de gemeenteraadsverkiezingen is de sloop van het gemeentehuis van Ermelo. Wat Groep Hop betreft wordt molen De Koe in het centrum niet herbouwd. Ermelo heeft volgens Groep Hop meer baat bij een molen in het buitengebied. En de Groevenbeekse Heide moet toegankelijk gemaakt worden voor gehandicapten.

Eťn en ander staat nog niet te lezen op de website van Groep Hop. Maar Ronald Pieper, nummer twee op de kandidatenlijst Groep Hop, overhandigde de inhoud van de ‘Projecten 31 tot en met 36’ aan Het Kontakt. ‘Het gemeentehuis moet toch gerenoveerd worden’, is de redenering van Groep Hop. Dan kan het gemeentehuis net zo goed afgebroken worden om plaats te maken voor een hoogwaardige kwaliteit van woningbouw voor ouderen boven het gemeentehuis. “Want ouderen willen graag dicht bij het centrum wonen”, zegt Ronald Pieper. Op het terrein kan een ondergrondse parkeerplaats aangelegd worden met een kleiner gemeentehuis. “Want het huidige gemeentehuis is veel te groot”, aldus Pieper. Vraag is waar Groep Hop denkt het geld hiervoor vandaan te halen. “Je moet eerst geld uitgeven vůůr je geld kunt innen om te kunnen sparen”, zegt Pieper.

De gemeenteraad van Ermelo heeft net besloten de voet van molen De Koe symbolisch voor een bedrag van ťťn euro te verkopen aan de Molenstichting. Groep Hop is tegen dat besluit en wil ook niet dat de molen in de Stationsstraat herbouwd wordt. “Het is leuk, maar niet echt een goed idee”, zegt Ronald Pieper. “Op windkracht zal de molen niet veel kunnen draaien in het centrum. Zet ‘m dan in het buitengebied. Daar kan ie wťl op windkracht draaien, valt ie veel beter op en heb je vanaf de A28 een mooi aanzicht.”

Scootmobiel
Om de woningnood op te lossen stelt Groep Hop onder andere voor om te bouwen op Het Trefpunt door bouwkavels te verkopen aan bewoners van Ermelo. Met de opbrengst kunnen de actiepunten van de wijkplatforms gefinancierd worden. Om de woningnood voor starters binnen de bebouwde kom op te lossen moet het wonen boven winkels, in de omgeving van het horecagebied en het terrein rond de muziektent bevorderd worden. Maar daar komt al het Huis van Barmhartigheid. “Waarom?”, vraagt Pieper zich af. “Dat gebouw kan ook op een ander punt neergezet worden”, vindt hij.

Groep Hop vindt dat de Groevenbeekse Heide toegankelijk gemaakt moet worden voor gehandicapten. Toegangspoorten en paden moeten verbreed worden voor rolstoelgebruikers en rond de heide moet een rondweg komen voor rolstoelgebruikers. Volgens Pieper is hier vraag naar. “Wij hebben mensen met een scootmobiel hierover gesproken en zij zijn hier heel erg mee begaan”, aldus Pieper. “Vaak zijn het zandpaden op de heide waardoor deze mensen niet kunnen komen waar anderen wel kunnen komen. Die zandpaden moeten verhard worden door schelpen.”

 

 

 

Bezwaarschrift Hop heeft het bewijs opgeleverd dat als het College van B en W zelf belang heeft bij een snel advies van de commissie voor bezwaarschriften dan neemt deze commissie een beslissing binnen vier dagen! 

Wat zijn de exacte taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de onderstaande secretaris bezwaarcomissie mr. R.A. Oosterveer, afgesproken met het College van Burgemeester en Wethouders?

Wat zijn de nevenfuncties van deze mr R.A. Oosterveer?

 

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo,
Raadhuisplein 2, Ermelo.

Ermelo, 27 januari 2006.

Geacht college,

Gisteren 26 januari 2006 verstuurde u uw beschikking op mijn bezwaarschrift inzake sloop gemeentehuis kenmerk 2006/1738. Deze beschikking werd vandaag 270106 ontvangen.

Gisteravond heb ik met een A4-tje bij de gemeenteraad Ermelo ingesproken en verzocht ik o.a. om project 32 “afbreken gemeentehuis” en bouw van woningen voor ouderen op het perceel gemeentehuis en omliggend terrein om de woningnood in Ermelo op te lossen. Zie de website www.groephop.nl/ermelo52.htm Ik verzocht de genoemde nieuwe woningbouw locaties o.a. project 32 in het kader van de ‘zoekzones woningbouw’ aan te melden bij regio en provincie.

Direct na mijn inspraak kwam  de presentatie “2006”. Hier presenteerden de hoofden van alle afdelingen van de gemeente Ermelo hun 2006 plannen en kreeg ik te horen dat met de sloop van het gemeentehuis binnen 14 dagen wordt begonnen. Dat er nieuwe plannen ontwikkelt worden voor meer renovatie zoals de benedenhal in het gemeentehuis in 2006.

Ik kan mij de binnenpretjes van de aanwezige ambtenaren en het college wel voorstellen dat ik mij o.a. via inspraak nog inzet voor de ouderen in Ermelo om de woningnood op te lossen terwijl u al de beslissing had genomen gewoon door te gaan op de ingeslagen weg. Uw eigen belangen een mooiere collegeruimte enz. kennelijk veel zwaarder wegen dan oplossing woningnood van burgers in Ermelo. Ik gun u zulke pretjes ook wel.

Het bevestigt mij alleen maar opnieuw dat “inspraak” in Ermelo kennelijk zinloos is.

Ik bericht u hierbij razendsnel dat ik GEEN BEROEP ga instellen tegen uw beslissing van 26 januari 2006 waarbij mijn bezwaarschrift niet-ontvankelijk werd verklaard.

Ik motiveer mijn beslissing:

Mijn bezwaarschrift heeft het bewijs opgeleverd dat als het College van B en W zelf belang heeft bij een uitspraak van de commissie voor bezwaarschriften dan neemt deze commissie een beslissing binnen vier dagen! Als een burger belang heeft bij een beslissing van de Commissie voor bezwaarschriften in Ermelo dan duurt zo'n beslissing langer dan drie maanden.

De eerste en meest bekende truc om overheden tegen burgers te beschermen is niet-ontvankelijk verklaren om een procedure/klacht/bezwaar van het gewone volk te onderdrukken en/of tijd te winnen.

Een tweede bekende truc is de aandacht afleiden van waar het werkelijk omgaat. Expliciet is de persoon J. Hop de indiener van het bezwaarschrift en de aanvrager van het verzoek om voorlopige voorzieningen en NIET Groep Hop.

Een derde truc is niet gemotiveerd beslissen op (de door mij ingediende vier) gronden voor ontvankelijkheid. Motiveringsgebrek.

Indien ik toch gelijk zou krijgen inzake de ontvankelijkheid van mijn bezwaarschrift dan heeft u wellicht al gesloopt en wordt ik afgepoeierd met een “gebrek aan belang” en dat is een vierde truc die de overheid uithaalt met burgers zoals bekend uit de procedure Amelisweerd.

Hierboven heb ik dus een kleine opsomming gegeven van de trucjes die de overheid ter beschikking staan om de bezwaarschriften en klachten van burgers te onderdrukken.

Als creatief bedenker van project 32 vind ik dat ik belanghebbende ben. Ik ga dus ook creatief met uw beschikking op bezwaar kenmerk 2006/1738 om.

260106 (beschikking op bezwaar tegen niet-ontvankelijk) plus 42 = 9 maart 2006 voor instellen van beroep.  7 maart 2006 zijn er echter verkiezingen. 

Indien de burgers van Ermelo het NIET EENS ZIJN met deze beschikking en uw mentaliteit jegens woningzoekende burgers in Ermelo dan kunnen burgers hun mening hierover kenbaar maken door 7 maart 2006 Groep Hop te stemmen. Dat heeft volgens mij veel meer effect op het college dan het door mij instellen van beroep tegen uw beschikking. De burgers van Ermelo kunnen nu zelf beslissen over renovatie gemeentehuis of oplossing woningnood.

De griffierechten voor de voorlopige voorzieningen Euro 138.—worden wel door mij betaald. De rechtbank Zutphen mag van mij wel gaan beslissen over de afhandeling voorlopige voorziening sloopvergunning. De rechtbank Zutphen mag dan gaan beslissen over de kapitaalvernietiging indien het gemeentehuis in de toekomst toch voor woningbouw wordt gesloopt indien Groep Hop veel stemmen gaat krijgen.

De burgers van Ermelo kunnen via de verkiezingen op 7 maart 2006 gaan meebeslissen over iets waarvan uw college NIET wil dat burgers daarover iets te vertellen krijgen door bezwaarschriften in dit soort zaken niet-ontvankelijk te verklaren.

Ik stel dus geen beroep in tegen uw beschikking op mijn bezwaar maar laat de burgers van Ermelo op 7 maart 2006 over mijn bezwaarschrift en over woningbouw project 32 beslissen.

Met vriendelijke groet,

J. Hop (Lijsttrekker Groep Hop)
Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo.

Afschrift gezonden aan: Voorzieningenrechter te Zutphen, met aanvullende producties:
-         Het Kontakt, d.d. 26 januari ’06 ErmeloŽr Hop wil renovatie gemeentehuis tegenhouden
-         Inspraak J. Hop d.d. 26 januari ’06 Gemeenteraad inzake structuurvisie 2015
-         Structuurvisie 2015                                  

Gepubliceerd op internet: www.groephop.nl/ermelo55.htm

 

 

260106 Beschikking College van burgemeester en wethouders van Ermelo op bezwaarschrift Hop tegen beschikking sloopvergunning gemeentehuis

 Gemeente Ermelo

Aan de heer J. Hop

Joubertstraat 24

3851 DM  ERMELO

 

ons kenmerk          bijlage(n)        inlichtingen bij                                                     datum
2006/1738              1                     mevr. H. Vervuurt tel. 0341-567263                26 januari 2006 (stempel)


onderwerp:
Beschikking op bezwaar.

Geachte heer Hop,

Bij brief van 12 december 2005 hebben wij besloten op de aanvraag om een sloopvergunning. Op 19 januari 2006 heeft u hiertegen bezwaar gemaakt. Naar aanleiding hiervan het volgende.

Wij hebben het bezwaarschrift ter advisering voorgelegd aan de onafhankelijke commissie voor bezwaarschriften. Inmiddels hebben wij het advies van deze commissie ontvangen (CB06 017). Het advies treft u bijgaand aan.

Wij hebben besloten het advies van de commissie voor bezwaarschriften integraal over te nemen.

Conclusie
Gelet op het bovenstaande besluiten wij het bezwaarschrift niet-ontvankelijk te verklaren met als motivering hetgeen de commissie heeft overwogen.

Tegen deze beschikking kunt u binnen zes weken na verzending hiervan beroep instellen bij de Rechtbank te Zutphen, sector Bestuursrecht, Postbus 205, 7200 AE Zutphen. U bent dan wel griffierecht verschuldigd.

Hoogachtend, 

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo,

de secretaris,                                                                       de burgemeester,
mevrouw drs. R.C.B. de Jong.                                            de heer ing. W.P. Omta.

 

afschrift gezonden aan:
- Voorzieningenrechter, Postbus 205  7200 AE Zutphen
- dossier
- cluster bouwkunde

 

Postadres: Postbus 500, 3850 AM Ermelo, bezoekadres: Raadhuisplein2
telefoon 0341-567321, fax 0341-567369, email: gemeente@ermelo.nl
banknummer: 28.50.02.449

 

 

Wat zijn de exacte taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden van de onderstaande secretaris bezwaarcomissie mr. R.A. Oosterveer, afgesproken met het College van Burgemeester en Wethouders?

Wat zijn de nevenfuncties van deze mr R.A. Oosterveer?

 

230106 Advies Commissie bezwaarschriften bezwaarschrift 190106 J. Hop tegen sloopvergunning gemeentehuis KENNELIJK niet ontvankelijk

 

commissie voor bezwaarschriften

Aan het college van

burgemeester en wethouders van Ermelo

Postbus 500

3850 AM  Ermelo

 

ons kenmerk                 red/typ              bijlage(n)               inlichtingen bij                                     datum
CB 06 017                                                                             mevrouw H. Vervuurt                         23 januari 2006 (stempel)
                                                                                                tel. 0341- 567263

onderwerp:
advies bezwaarschrift de heer J. Hop

Geacht college,

Naar aanleiding van uw besluit van 12 december 2005 waarbij u een sloopvergunning heeft verleend voor het perceel Raadhuisplein 2, heeft de heer J. Hop (verder te noemen bezwaarde) een bezwaarschrift ingediend. Dit bezwaarschrift komt voor behandeling door de commissie voor bezwaarschriften in aanmerking. De commissie adviseert u als volgt.

Ontvankelijkheid

Op grond van artikel 6:7 van de Algemene wet bestuursrecht bedraagt de termijn voor het indienen van een bezwaarschrift zes weken. Deze termijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit op de voorgeschreven wijze is bekendgemaakt. Het bezwaarschrift is binnen de wettelijke termijn ontvangen. Ook de gronden van bezwaar zijn tijdig ontvangen.

Onderzocht moet worden of bezwaarde kan worden aangemerkt als belanghebbende. Onder belanghebbende verstaat de Algemene wet bestuursrecht (verder Awb), degene wiens belang rechtstreeks bij het bestreden besluit is betrokken. Om als belanghebbende te kunnen worden aangemerkt dient een persoon een hem persoonlijk aangaand belang te hebben dat hem in voldoende mate onderscheidt van anderen. Als een persoon een niet onderscheidend belang heeft ten opzichte van anderen, kan niet gesproken worden van belanghebbende conform art. 1:2 Awb.

Betrokkene woont niet in de nabije omgeving van het perceel Raadhuisplein2. Het bestreden besluit betreft sloopwerkzaamheden binnenshuis. Het besluit is derhalve niet van invloed op het woon- leefklimaat van betrokkene. De heer Hop heeft geen onderscheidend, actueel belang ten opzichte van anderen.

Voorzover het bezwaarschrift is ingediend namens Groep Hop overweegt de commissie het volgende. Politieke partijen zijn als zodanig geen belanghebbende in de zin van de Awb. Groep Hop heeft als doelstelling het behartigen van het algemeen belang zoals zij dat ziet. Dit brengt niet met zicht mee dat het belang van Groep Hop rechtstreeks is betrokken bij een besluit dat naar haar mening in strijd is met het algemeen belang. Gelet op het feit een politieke partij collectieve belangen niet "in het bijzonder" maar heel algemeen behartigt maakt naar oordeel van de commissie dat bezwaarde niet kan worden aangemerkt als belanghebbende in de zin van de Awb (AB 1998/2). Betrokkene heeft geen direct belang bij het bestreden besluit en kan om die reden niet worden ontvangen in zijn bezwaren.

Gelet op het vorenstaande is het bezwaarschrift kennelijk niet-ontvankelijk. Hiermee rekeninghoudende heeft de voorzitter van de commissie besloten van het horen af te zien.

 

Conclusie

Gelet op het voorstaande adviseert de commissie het bezwaar niet-ontvankelijk te verklaren.

De commissie voor bezwaarschriften,
de secretaris,                                                                          de voorzitter,

mr. R.A. Oosterveer (35)                                                        O.A. Dijkstra (24)

 

 

Ontvangstbevestiging bezwaarschrift Hop 20 januari 2006: "Wij zullen in principe voor 30-03-2006 een beslissing op uw bezwaarschrift nemen. Indien de behandeling van uw bezwaarschrift meer tijd in beslag neemt, ontvangt u voor het einde van deze termijn hierover bericht."

 

gemeente ermelo

De heer J. Hop

Joubertstraat 24

3851 DM  ERMELO

 

ons kenmerk                     uw referentie                        inlichtingen bij                             datum
2006/1648                                                                      ,tel. 0341-567359                       20-01-2006

onderwerp:
Ontvangstbevestiging.

Geachte heer/mevrouw,

Wij delen u mee dat u brief van 19-01-2006 betreffende bezwaarschrift m.b.t. verleende sloopvergunning van systeemwanden, deuren etc. Raadhuisplein 2, is binnengekomen. Uw bezwaarschrift wordt behandeld onder nummer 2006/1648.

Wij zullen in principe voor 30-03-2006 een beslissing op uw bezwaarschrift nemen. Indien de behandeling van uw bezwaarschrift meer tijd in beslag neemt, ontvangt u voor het einde van deze termijn hierover bericht.

Wij merken nu reeds op dat een commissie met de behandeling van uw bezwaarschrift is belast en daarover aan ons zal adviseren. De verdere informatie over de behandeling van uw bezwaarschrift krijgt u van de secretaris van deze commissie.

Met vriendelijke groet,

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo,
namens deze,
het hoofd van de afdeling Interne Advisering en Ondersteuning. 

(dhr. J.C.M. Vonk)

Postadres: Postbus 500, 3850 AM Ermelo, bezoekadres: Raadhuisplein2
telefoon 0341-567321, fax 0341-567369, email: gemeente@ermelo.nl
banknummer: 28.50.02.449

 

 

 

Aanvraag voorlopige voorziening bij de President van de arrondissementsrechtbank Zutphen tegen besluit sloopvergunning

Aanvraag voorlopige voorziening 

President van de arrondissementsrechtbank Zutphen
Sector bestuursrecht,
Martinetsingel 2,
7201 DT Zutphen.

Ermelo, 19 januari 2006.

Ons kenmerk: Project 32. Bezwaarschrift tegen besluit sloopvergunning. Aanvraag voorlopige voorziening bij de President Arrondissementsrechtbank Zutphen.

Betreft:  Verzoek om schorsing van het op 12 december 2005 verzonden besluit van 12 december 2005, kenmerk: BGVV/20050120, van burgemeester en wethouders der gemeente Ermelo.

Geachte President,

Ondergetekende, J. Hop, Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo, hierna te noemen appellant, verzoekt u het op 12 december 2005 verzonden, kenmerk: BGVV/20050120, van burgemeester en wethouders der gemeente Ermelo te schorsen en wel op grond van de volgende motivering.

Motivering schorsingsverzoek.

Bijgevoegd vindt U:

1.      Sloopvergunning BGVV/20050120 Productie 1.

2.      Collegevoorstel 080805, 5 pagina Productie 2.

3.      Het Kontakt 120205 Groep Hop wil “te groot”gemeentehuis afbreken. Productie 3.

4.      Bezwaarschrift tegen sloopvergunning BGVV/20050120 Productie 4.

Wij verzoeken u kennis te nemen van de inhoud en die inhoud hier als woordelijk herhaald en ingelast te beschouwen.

Uit die inhoud kunt u opmaken dat  appellant de bedenker van project 32. Project 32 behelst het oplossen van de woningnood in Ermelo kort samengevat door het gemeentehuis af te breken en op dit perceel en het omliggende parkeerterrein een ondergrondse parkeergarage aan te leggen en daarbovenop woningbouw voor ouderen te realiseren met daarin opgenomen een kleiner gemeentehuis. Wellicht is het mogelijk dat de President dit gebied bezoekt om de situatie ter plaatse te bekijken?

Uit die inhoud kunt u opmaken dat  de gemeente een sloopvergunning heeft afgegeven voor een gedeeltelijke renovatie van het gemeentehuis ten behoeve van nieuwe toiletten, garderobe, nieuwe tegeltjes voor de medewerkers van het gemeentehuis en het vergroten van de ontvangstruimte van het college.

In de structuurvisie is een ruimtelijk perspectief vastgesteld met daarin een ontwikkelingsvisie voor de kern van Ermelo en omgeving. Vitaal, groen en zorgzaam is daarbij het credo. Het rapport is niet actueel en de commissieleden vrom misten de huidige stand van zaken. Project 32 kan dus als nieuw te ontwikkelen locatie voor woningbouw in de visie opgenomen worden, op verzoek van de provincie Gelderland, die de visie als uitgangspunt hanteert.

Project 32 voldoet aan het criterium vitaal, groen en zorgzaam omdat project 32 een woningbouwproject is voor ouderen voor de kern van Ermelo.

De gevraagde voorlopige voorziening strekt er toe dat zal worden bepaald dat (nog) niet met het gedeeltelijk slopen van het gemeentehuis wordt begonnen voordat er duidelijkheid bestaat over de uitvoerbaarheid van project 32 het realiseren van woningbouw voor ouderen en ondergrondse parkeergarages op het perceel van het gemeentehuis en de omliggende parkeerterreinen. Het treffen van een zo ver strekkende voorlopige voorziening, die bovendien kan bijdragen aan oplossing woningnood voor de bewoners van Ermelo zal onomkeerbare gevolgen voor de verleende sloopvergunning met zich zou kunnen brengen, kan hoogstens in zeer uitzonderlijke gevallen aangewezen zijn. Van een zodanig uitzonderlijk geval is hier WEL sprake om kapitaalvernietiging van ongeveer 500.000,-- euro aan gemeenschapsgeld te voorkomen.

Ik richt mij dan ook aan u met dit het spoedeisende verzoek om lopende de beroepsprocedure het in geding zijnde besluit van 12 december 2005 van burgemeester en wethouders van Ermelo om kapitaalvernietiging te voorkomen indien in de nabije toekomst toch besloten gaat worden het gemeentehuis af te breken om project 32 te gaan realiseren.

Op grond van vorenstaande feitelijke informatie verzoeken wij u het bestreden besluit te schorsen en burgemeester en wethouders, indien er termen zijn voor een veroordeling in de kosten voor griffierecht, burgemeester en wethouders te veroordelen in betaling van het griffierecht omdat dit college de burgers van ermelo niet om hun inzichten heeft gevraagd inzake de onderhavige verbouwing(renovatie) gemeentehuis en/of alternatieven voor woningbouw in Ermelo om de woningnood op te lossen. Afgelopen maandag 16 januari 2006 stond de informatie over het Collegevoorstel 080805 doel en kosten voor het eerst in de media (de Stentor). Het maatschappelijk belang van burgers van Ermelo om de woningnood op te lossen zwaarder dient te wegen dan de gedeeltelijke renovatie van het gemeentehuis ten behoeve van nieuwe toiletten, garderobe, nieuwe tegeltjes voor de medewerkers van het gemeentehuis en het vergroten van de ontvangstruimte van het college.

Hoogachtend, 

J. Hop. (Bedenker van project 32 en lijsttrekker Groep Hop)

Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo. 

Bijlagen bij aanvraag voorlopige voorziening bij de President Arrondissementsrechtbank Zutphen.

Productie 1. Sloopvergunning BGVV/20050120

Productie 2. Collegevoorstel 080805, 5 pagina.

Productie 3. Het Kontakt 120205 Groep Hop wil “te groot”gemeentehuis afbreken. 

Productie 4. Bezwaarschrift tegen sloopvergunning BGVV/20050120

 

 

Bezwaarschrift Hop tegen besluit sloopvergunning. Aanvraag voorlopige voorziening bij de President Arrondissementsrechtbank Zutphen.

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Ermelo,

Bezoekadres Raadhuisplein 2, Postbus 500, 3850 AM Ermelo.

Ermelo, 19 januari 2006.

Ons kenmerk: Project 32. Bezwaarschrift tegen besluit sloopvergunning. Aanvraag voorlopige voorziening bij de President Arrondissementsrechtbank Zutphen.

Betreft: Bezwaarschrift tegen uw besluit van 12 december 2005 onderwerp BGVV/20050120. Tevens verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur.

Geacht college,

Ondergetekende de heer J. Hop, wonende aan de Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo, hierna te noemen: appellant, tekent hierbij bezwaar aan tegen uw ambtshalve genomen besluit van 12 december 2005 onderwerp BGVV/20050120.

Ontvankelijkheid bezwaarschrift.

1.      Appellant is de bedenker van project 32. Project 32 behelst het oplossen van de woningnood in Ermelo kort samengevat door het gemeentehuis af te breken en op dit perceel en het omliggende parkeerterrein een ondergrondse parkeergarage aan te leggen en daarbovenop woningbouw voor ouderen te realiseren met daarin opgenomen een kleiner gemeentehuis.

2.      Het voorkomen van kapitaalvernietiging indien in de nabije toekomst toch besloten gaat worden het gemeentehuis af te breken om project 32 te gaan realiseren.

3.      Appellant is de lijsttrekker van de Groep Hop. De ontvangen reacties van burgers op project 32 (Groep Hop wil te groot gemeentehuis afbreken” zijn positief. De bevolking van Ermelo kan door te stemmen voor Groep Hop 7 maart 2006 hun mening over dit project kenbaar maken als optie om de woningnood voor in Ermelo op te lossen. Door te stemmen op Groep Hop kiezen voor project 32 als alternatief voor verhuizing DVS en vernietiging van natuurgebied.

4.      Er is sprake van een maatschappelijk belang. Appellant en de (woningzoekende) burgers van Ermelo hebben er belang bij dat project 32 wordt uitgevoerd in dat er geen geld meer gestoken wordt in de renovering van het gemeentehuis.

Motivering bezwaarschrift. 

1e bezwaargrond.

U heeft het in geding zijnde besluit genomen zonder dat u, voorafgaande daaraan, appellant in de gelegenheid heeft gesteld om zijn zienswijze over het aan dit besluit gelinkte besluit n.a.v. collegevoorstel 8 augustus 2005 onderwerp: Aanpassingen ontwerp bovenverdieping gemeentehuis naar voren te brengen. Appellant heeft het College schriftelijk om een overzicht van alle samenwerkingverbanden tussen de gemeente en derden gevraagd.  Dit overzicht werd geweigerd. Appellant heeft hiertegen bezwaar gemaakt. Het vervolgproces wordt door het College tegengewerkt. Indien het College het overzicht van de samenwerkingverbanden en het doel ervan wel aan appellant had verstrekt had hij zijn inzichten in bovengenoemde besluiten wel kenbaar kunnen maken.

2e bezwaargrond.

Er is sprake van een onderonsje tussen en voor de mensen met een baantje in het gemeentehuis waar de burgers buiten gehouden worden. In het Collegevoorstel 080805 staat te lezencitaat: “In september zullen wij via intranet de organisatie informeren over de voortgang. Eveneens wordt het definitieve ontwerp en de gekozen materialen en kleuren, op een centrale plaats voor de ambtelijke organisatie, te inzage gelegd.

3e bezwaargrond.

Burger Centraal. Het belang van burgers bij het oplossen van de woningnood door project 32 uit te voeren dient zwaarder te wegen dan het uitgeven van Euro 426.022,91 plus 42.995,-- voor raming onvoorzien  met een  reserve van euro 7.836.80 voor renovatie gemeentehuis in het bijzonder voor  nieuwe toiletten, garderode, nieuwe tegeltjes voor de medewerkers van het gemeentehuis en het vergroten van de ontvangstruimte van het college.

4e bezwaargrond.

Burger Centraal. Het belang van de winkeliers bij ondergrondse parkeergarages en de werkgelegenheid die project 32 kan gaan opleveren door project 32 uit te voeren dient zwaarder te wegen dan het uitgeven van Euro 426.022,91 plus 42.995,-- voor raming onvoorzien  met een  reserve van euro 7.836.80 voor renovatie gemeentehuis in het bijzonder voor  nieuwe toiletten, garderode, nieuwe tegeltjes voor de medewerkers van het gemeentehuis, en het vergroten van de ontvangstruimte van het college.

5e bezwaargrond.

Appellant en de burgers van Ermelo zijn ten onrechte NIET bij de besluitvorming inzake de renovatie gemeentehuis betrokken waardoor de inzichten van burgers niet kenbaar konden worden gemaakt.

6e bezwaargrond.

Project 32 is een goed alternatief voor verplaatsing DVS’ 33 om hiervoor natuurgebied te vernietigen. Kapitaalvernietiging door verplaatsing DVS’33 en sanering oude vuilnisbelt kan voorkomen worden.

7e bezwaargrond.

9.0 Inleiding. In het Ermelo’s Weekblad van 18 januari 2006 stond het volgende artikel citaat: Commissie op verkeerde been. Ermelo. De raadscommissie vrom voelde zich vorige week dinsdag op het verkeerde been gezet door het college. Oorzaak was  misleidende titel en inleiding van de Structuurvisie Ermelo 2015. In de structuurvisie is een ruimtelijk perspectief vastgesteld met daarin een ontwikkelingsvisie voor de kern van Ermelo en omgeving. Vitaal, groen en zorgzaam is daarbij het credo. De commissie werd gevraagd akkoord te gaan met de evaluatie en bijstelling van de visie in een zeventien pagina’s tellend rapport. Hans de Haan keurde namens de VVD-fractie het rapport in grote lijnen af omdat het naar zijn mening geen evaluatie betreft. Hoogstens zou het volgens hem gaan om wat aanvullingen. Bovendien zo vond de Haan is de inhoud niet bepaald constructief. Zijn kritiek werd gedeeld door vrijwel alle commissieleden. Daarnaast vonden de leden het rapport niet actueel en misten zij de huidige stand van zaken. Wethouder Eddy Bilder erkende dat de titel en de inleiding een verkeerde indruk wekten. Het doel was om nieuwe te ontwikkelen locaties voor woningbouw in de visie op te nemen, op verzoek van de provincie Gelderland, die de visie als uitgangspunt hanteert. De te ontwikkelen terreinen worden niet genoemd in de huidige structuurvisie.

9.1 In de structuurvisie is een ruimtelijk perspectief vastgesteld met daarin een ontwikkelingsvisie voor de kern van Ermelo en omgeving. Vitaal, groen en zorgzaam is daarbij het credo. Het rapport is niet actueel en de commissieleden vrom misten de huidige stand van zaken. Project 32 kan dus als nieuw te ontwikkelen locatie voor woningbouw in de visie opgenomen worden, op verzoek van de provincie Gelderland, die de visie als uitgangspunt hanteert.

9.2 Project 32 voldoet aan het criterium vitaal, groen en zorgzaam omdat project 32 een woningbouwproject is voor ouderen voor de kern van Ermelo.

8e bezwaargrond.

10.1 De belangen van de gevestigde orde van bijvoorbeeld het bestuursapparaat worden veel te vaak beschermd. Er dient dan ook een voorkeur uitgesproken te worden oplossing van de woningnood in Ermelo door de sloop van het gemeentehuis voor nieuwe toiletten, garderode, en spreekkamers voor medewerkers van de gemeente onderling te stoppen.. 

10.2 De gevestigde orde heeft er kennelijk belang bij om de sportterreinen bij het schoolcomplex en DVS33 op te offeren en weigert tot nu toe naar alternatieven te kijken. Minderjarigen hebben belang bij sportvelden in hun woonleefomgeving. In Ermelo zijn al stelselmatig speelvelden voor minderjarigen opgeofferd voor woningbouw. Ook het belang van natuurgebied Zanderij als groengebied binnen de bebouwde kom wordt door vde gevestigde orde miskend. Project 32 is een goed alternatief voor verplaatsing DVS’ 33 om hiervoor het natuurgebied Zanderij Noord te vernietigen. Kapitaalvernietiging door verplaatsing DVS’33 en kapitaalvernietiging door sanering oude vuilnisbelt kan voorkomen worden.

10.3 Uitdagers zoals J. Hop lijsttrekker van de Groep Hop en bedenker van project 32 “Groep Hop wil “te groot”gemeentehuis afbreken voor woningbouw en ondergrondse parkeergarages en de andere  nieuwe creatieve projecten gekoppeld aan schone energie dienen gestimuleerd te worden. Door de sloopvergunning te vernietigen kunnen nieuwelingen met creatieve projecten om de woningnood op te lossen ook kansen krijgen.

9e bezwaargrond.

De ruimten 203 en 204 en de entree naar de werkvertrekken van het college wordt gewijzigd om de ontvangstruimte van het college te vergroten. De wanden worden uitgevoerd in mat glas met enkele blank glazen elementen is te lezen in het collegevoorstel. In het collegeprogramma 2002-2006 is de doelstelling “het werken aan een goede relatie met de bewoners van Ermelo”genoemd. Een goede communicatie en maximale openheid dragen hiertoe bij. Aan dat laatste punt wordt, door het toepassen van glazen wanden, op visuele wijze invulling gegeven staat in het collegevoorstel te lezen.

Appellant is van mening dat de verleende sloopvergunning, het vergroten ontvangstruimte college met glazen wanden, nieuwe toiletten, garderode en vloer voor de bovengenoemde bedragen in strijd is met het werken “het werken aan een goede relatie met de bewoners van Ermelo”. Het gewone volk ergert zich aan dit soort uitgaven en is van mening dat het gemeentehuis beter afgebroken kan worden door project 32 uit te voeren om de woningnood in Ermelo aan te pakken. Appellant is van mening dat de huidige bestuurders met hun zetels “hoog bij de klokkentoren zich steeds verder van de burgers willen afsluiten en dus ook niet meer weten wat er onder de bevolking leeft.

Het College ten onrechte “het werken aan een goede relatie met de bewoners van Ermelo” gebruikt als motivering om de ontvangstruimte van het college te vergroten en te voorzien van  wanden van mat glas met enkele blank glazen elementen.

Verzoek om informatie op grond van de Wet openbaarheid van bestuur. Appellant verzoekt om inzage in alle stukken en dossiers die aan de verleende sloopvergunning gelinkt kunnen worden zoals alle correspondentie met de fa. Royal Haskoning, de aanbesteding, enzovoort.

Ik richt aan u het nadrukkelijke verzoek om op grond van vorenstaande bezwaren uw besluit van 12 december 2005 te herzien.

Een afschrift van dit bezwaarschrift en de aanvraag voorlopige voorziening is geplaatst op internet adres: http://www.groephop.nl/project32.htm

Uw beslissing op dit bezwaarschrift zal eveneens bij de Groep Hop op internet worden geplaatst.

In afwachting van uw beschikking, teken ik,

J. Hop (Bedenker van project 32 en lijsttrekker Groep Hop)

Joubertstraat 24, 3851 DM Ermelo.

Bijlagen bij Bezwaarschrift tegen besluit sloopvergunning en de aanvraag voorlopige voorziening bij de President Arrondissementsrechtbank Zutphen.

Productie 1. Sloopvergunning BGVV/20050120

Productie 2. Collegevoorstel 080805, 5 pagina.

Productie 3. Het Kontakt 120205 Groep Hop wil “te groot”gemeentehuis afbreken.

 

 

 

Inspraak Hop (Groep Hop) 26 januari 2006 gemeenteraad inzake evaluatie en bijstelling structuurvisie Ermelo 2015

Inspraak Hop (Groep Hop) 26 januari 2006 gemeenteraad inzake evaluatie en bijstelling structuurvisie Ermelo 2015

De voorbereidingen aan de huidige Structuurvisie Ermelo 2015 vonden plaats in de periode 1997 – 1998, in brede samenspraak met de bevolking van Ermelo staat in de structuurvisie. Daarvan is volgens mij geen sprake. Op 7 oktober 2005 vroeg ik het College om de namen van de ca. 35 ruimtelijke projecten die genoemd werden in de vacature voor een nieuwe VROM-ambtenaar. Op 8 november 2005 ontvang ik vijf namen van projecten. De resterende 30 ruimtelijke projecten bleven geheim als representatief voorbeeld wat in Ermelo onder in brede samenspraak met de bevolking vanaf 1997-1998 wordt verstaan.

Ik verzoek u onderstaande nieuwe locaties voor woningbouw en de projecten inzake natuur, milieu, bevordering toerisme in de structuurvisie Ermelo 2015 op te nemen. 

Project 31 Van kalvergier naar schone energie. Het opkopen van boerderijen in het buitengebied, de bebouwing afbreken en vervangen door starterswoningen. 

Project 32 Gemeentehuis afbreken. Op het perceel gemeentehuis en de omliggende parkeerterreinen ondergrondse parkeerplaats maken met daarbovenop hoogwaardige kwaliteit woningbouw ouderen met kleiner gemeentehuis. 

Project 33. Oplossing woningnood starters binnen bebouwde kom Ermelo. Bevorderen wonen boven winkels. In omgeving horecagebieden. Terrein rond de muziektent. 

Project 34. Woningnood oplossen door bouwen op terrein trefpunt. Door verkoop van bouwkavels aan bewoners van Ermelo. Met de opbrengst de actiepunten van de wijkplatforms financieren. 

Project 37. Geen bedrijventerrein aan de eendeparkweg en/of andere bedrijventerreinen ontwikkelen maar dit soort nieuwe locaties alleen gebruiken voor betaalbare starterswoningen om de woningnood voor starters met de hoogtste prioriteit snel op te lossen. Burger centraal!

Verzocht wordt bovengenoemde inzichten van de Groep Hop en de nieuwe locaties in het kader van de ‘zoekzones woningbouw’ aan te melden bij regio en provincie. 

Natuur, landschap, milieu en toerisme. 

Project 35. Een molen in het buitengebied gekoppeld aan waterstof als de energie oplossing.

De molen kan in buitengebied op windkracht gaan draaien. Bijvoorbeeld aan de schaapsdijk of elders in buitengebied als entree van Ermelo. Geen geluidsoverlast voor omwonenden! 

Project 36.  Groevenbeekse heide toegankelijk maken voor gehandicapten. (Fiets)paden verbreden om toegang rolstoelers mogelijk te maken. Rondweg voor rolstoelers rond de Groevenbeekse Heide. Herstel tweede ven aan de achterkant van de Groevenbeekse Heide met toegang voor rolstoelers. Het tweede ven is door de gemeente Ermelo dichtgegooid nadat iemand in dit ven allemaal houten schotten had gegooid. Bevordering toerisme.  Bevordering/herstel natuurgebied en leefgebied voor met name de amfibieŽn in Ermelo. 

Een nadere toelichting op deze inspraak met onderbouwing kunt u vinden op de website www.groephop.nl  

Dank u wel voor uw aandacht. J. Hop Lijsttrekker Groep Hop.

 

Evaluatie en bijstelling structuurvisie Ermelo 2015

Evaluatie en bijstelling structuurvisie Ermelo 2015

  

Vastgesteld door de gemeenteraad ………….

 

Overall geldt het standpunt:

breng de plannen niet als ad hoc ontwikkeling,

maar plaats ze in een breder perspectief.

Uit: Verslag 13 april 2005 van gesprek met gedeputeerde RO

In 2001 heeft de Gemeenteraad van Ermelo unaniem de structuurvisie Ermelo 2015 vastgesteld. Het motto van deze structuurvisie is: ‘Ermelo, vitaal, groen en zorgzaam’.

Doel van de structuurvisie was een integrale ontwikkelingsvisie voor de kom van Ermelo en de directe omgeving te verwoorden. De structuurvisie omvat verschillende deelgebieden, zoals volkshuisvesting, ruimtelijk beleid, werkgelegenheid, toerisme, recreatie, zorginstellingen, natuur en landschap.

Door veranderde externe omstandigheden, met name rond de deconcentratie van de zorginstellingen, vraagt de structuurvisie om een bijstelling. Het afnemen van de mogelijkheden tot woningbouw, de (on)mogelijkheden op de zorginstellingterreinen, als ook het onverminderd groot blijven van de woningnood hebben er toe geleid dat andere potentiŽle woningbouwlocaties in beeld zijn gebracht. Hierover is inmiddels uitvoerig met de Gemeenteraad gesproken.

De keuze voor een aantal nieuwe woningbouwlocaties vraagt om een bijstelling van de structuurvisie. Ook het kwalitatieve woningbouwprogramma (KWP), de gewijzigde milieuregelgeving, het nieuwe streekplan, alsmede de opdracht om te komen tot zoekzŰnes voor verstedelijking (woningbouw, bedrijventerreinen e.d.), geven hiertoe aanleiding.

In deze notitie worden de aanpassingen van de Structuurvisie in onderlinge samenhang besproken.

 

BIJSTELLING

STRUCTUURVISIE ERMELO 2015

Vitaal, groen, zorgzaam

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 1 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

 

INHOUD

BLZ.

 1. 1. Visie op 2015

2

 1. 2. Uitwerking, concretisering en uitvoering structuurvisie

2

 1. 3. Ook op andere fronten voortgang

2

 1. 4. Slechts tactische aanpassingen

3

 1. 5. Nieuw streekplan Gelderland 2005

3

 1. 6. Leeswijzer

5

 1. 7. Ontwikkelingen in de woningbouw

5

 1. 8. Ontwikkelingen in de woon – zorg sector

8

 1. 9. Ontwikkelingen werken en bedrijvigheid

10

 1. 10. Ontwikkelingen verkeer en vervoersector

13

 1. 11. Ontwikkelingen op milieugebied en wetgeving

13

 1. 12. Procedure

15

Bijlagen

 1. • Kaart zoekzones nieuwe woon en werklocaties (concept)

• Overzicht belangrijkste beleidsnota’s vanaf 25.1.2001

16

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 2 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

EVALUATIE EN BIJSTELLING STRUCTUURVISIE ERMELO 2015

Vitaal, groen, zorgzaam

 1. 1. Visie op 2015

De voorbereidingen aan de huidige Structuurvisie Ermelo 2015 vonden plaats in de periode 1997 – 1998, in brede samenspraak met de bevolking van Ermelo. Doel was het vaststellen van een nieuw ruimtelijk perspectief met een integrale ontwikkelingsvisie voor de kern Ermelo en de directe omgeving. Het credo was ‘een vitaal – groene ontwikkeling met een zorgzame inslag’. Dat toekomstperspectief is in de structuurvisie uitgewerkt naar de verschillende deelgebieden zoals volkshuisvesting, zorginstellingen, werkgelegenheid, toerisme en recreatie, en natuur en landschap. Er zijn uitgangspunten en randvoorwaarden geformuleerd en het gemeentebestuur is daarmee aan de slag gegaan. Dat geldt ook voor Ermelo Onbelemmerd Zorgzaam (EOZ).

De structuurvisie is in 2001 unaniem door de gemeenteraad van Ermelo vastgesteld.

 1. 2. Uitwerking, concretisering en uitvoering structuurvisie

De ontwikkelingsstrategie in de structuurvisie is op veel fronten uitgewerkt en geconcretiseerd. Bijvoorbeeld in de vorm van beleidsnota’s zoals de Woonvisie Ermelo, de Detailhandelsvisie, de Sociaal-economische beleidsnota 2002-2010, de Parkeernota, de Ontwikkelingsvisie werkgelegenheid Noord Veluwe, de notitie Historische bomen, de Groene Bufferzone Harderwijk – Ermelo, enz.

Op basis van dat beleid heeft het gemeentebestuur in samenspraak met burgers, instellingen en bedrijven, talloze vervolgstappen gezet. Er kwamen bestemmingsplannen, ‘master’plannen, bestuursopdrachten en concrete plannen van aanpak. Er werden regiemaatregelen genomen, projecten werden op stapel gezet, kregen een voorbereidingskrediet of een uitvoeringsbudget en werden gerealiseerd of zijn hard op weg om de komende tijd uitgevoerd te worden. Denk bijvoorbeeld aan het bedrijventerrein Veldzicht Noord fase 1 en 2, de Tweede Verbindingsweg, de inbreidingslocatie Korenbloem, de woningen op het terrein van Sonneheerdt en de nieuwbouw in Speuld.

Niet alles ging van een leien dakje, soms moest er op (tactische en operationele) onderdelen wat worden bijgestuurd. Maar de strategische hoofdlijnen van de structuurvisie ‘vitaal, groen, zorgzaam ‘ bleven overeind.

 1. 3. Ook op andere fronten voortgang

Ook voor die gebieden en onderwerpen die niet in de structuurvisie zijn opgenomen, is de afgelopen jaren beleid ontwikkeld en hebben talloze concrete plannen het daglicht gezien. Voorbeelden zijn: de gebiedsvisies voor het Buitengebied en Het Tonselse Veld, de Agrarische Enclave, de IIVR plannen voor de Randmeerkust (Integrale Inrichting Veluwe Randmeren), de woon – zorgzones, de komende digitaliseringslag

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 3 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

DURP (Digitale Uitwisseling Ruimtelijke Processen). Ook in de continue stroom van kleine en grote bestemmingsplannen en adviezen, waarmee het gemeentebestuur wil inspelen (of juist niet) op wensen en verlangens van burgers, instellingen en bedrijven, gaat nieuw beleid schuil. Datzelfde geldt voor de reacties naar aanleiding van beleidsuitgangspunten van hogere overheden, bijvoorbeeld de provincie Gelderland. Denk aan het Groei & Krimpbeleid, dat een bedreiging vormt voor veel recreatieondernemers in Ermelo en slecht voor enkele bedrijven perspectief biedt.

Bij een toekomstige totale herziening van de structuurvisie kunnen we desgewenst die gebieden en thema’s meenemen.

 1. 4. Slechts tactische aanpassingen

Een complete herziening van de structuurvisie is niet nodig. Ruimtelijke ordeningsprocessen kennen een lange pijplijn en vragen om een consistent beleid.

Op dit moment kunnen we volstaan met een aantal praktische (tactische) aanpassingen. Bijvoorbeeld waar bouwen we woningen, dus niťt: welk kwalitatief of kwantitatief volkshuisvestelijke programma bouwen we. De beslissing ‘waar bouwen’ is nodig omdat we in de achter ons liggende jaren veel minder woningen hebben gerealiseerd op de instellingsterreinen als gevolg van wijzigingen in het landelijke beleid (deconcentratie zette niet door). Het is ook nodig gezien het nieuwe streekplan Gelderland 2005 (zie hoofdstuk 5).

Achtereenvolgens behandelen we in onderlinge samenhang:

 1. - de woningbouw
 2. - de woon – zorg component als specifiek onderdeel van wonen
 3. - de werkgelegenheid
 4. - de verkeer- en vervoersector
 5. - het milieu en de bijbehorende wetgeving.

Het is belangrijk daarbij kennis te nemen van het nieuwe Streekplan Gelderland 2005, op 29 juni 2005 door Provinciale Staten vastgesteld.

 

Beslissing 1:

De gemeenteraad van Ermelo zal bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, een enkele (tactische) aanpassing plegen, die ingegeven wordt door voortschrijdend inzicht plus het streekplan Gelderland 2005, en die bijdragen aan ‘vitaal, groen, zorgzaam’.

 1. 5. Nieuw streekplan Gelderland 2005: kansen voor de regio’s

Een paar bij uitstek voor Ermelo belangrijke accenten en trefwoorden in het nieuwe streekplan zijn:

 1. - Regionale samenwerking:

De regio’s worden verplicht gezamenlijk een aantal zaken uit te werken alvorens de provincie haar medewerking wil geven aan bijvoorbeeld nieuwe woningbouw en werklocaties (zowel binnenstedelijk als stads- en dorpsuitbreidingen –gemeentelijke

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 4 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

visies kunnen hiervoor mede als basis dienen). Hetzelfde geldt voor beleidsthema’s zoals functieverandering. De hoeveelheid werk kunnen we terugdringen door intergemeentelijk en/of interregionaal samen te werken. Voorbeeld: de regio Vallei is begonnen met beleid te ontwikkelen voor functieverandering. Van die kennis kunnen we als Regio Noord - Veluwe (RNV) profiteren.

 1. - Functieverandering buitengebied

Uitgangspunt is dat het landschap er beter van moet worden (relatie nieuwe grondexploitatiewet). Voorwaarde is dat, wanneer bebouwing wordt gesloopt, de oppervlakte aan ‘rood’ 50% moet afnemen. Functieverandering geldt in de eerste plaats voor transformatie richting ‘wonen’, pas in de tweede plaats richting ‘werken’ -waarbij gedacht wordt aan in het buitengebied passende bedrijvigheid. Ook voor een functieverandering bij zorginstellingen en militaire complexen buiten de bebouwde kom (rode contour) geldt, dat er sprake moet zijn van een afname van de bebouwing. Maatwerk, bijvoorbeeld via saldering op gebiedsniveau, is in overleg met de provincie, mogelijk.

 1. - Zoekzones

Het trefwoord voor de regio in haar gezamenlijke speurtocht naar en afstemming van nieuwe woon- en werklocaties.

 1. - Reductie bebouwde oppervlakte

De opmerking in het streekplan over reductie (afname) van de bebouwde oppervlakte / bouwlocaties, wijst in de richting van een intensivering van het grondgebruik (hogere dichtheid, meer en hoger stapelen, enz.).

 1. - Natuur en landschap

De belangen van de natuur worden gewaarborgd door de ecologische hoofdstructuur (EHS). Voor ontwikkelingen geldt hier het ‘nee, tenzij principe’, waarbij dat ‘tenzij’ op zware voorwaarden slaat. De provincie nodigt de gemeenten (dwingend) uit om de bescherming van de EHS (natte en droge) uiterlijk 2008 in de bestemmingsplannen geregeld te hebben.

 1. - Recreatie

Het Groei & Krimp principe is leidend (ook in Het Tonselse Veld); recreatiewoningen mogen maximaal 75 m2 of 300 m3 groot zijn.

 1. - Actualiseren bestemmingsplannen

Bestemmingsplannen voor agrarische enclaves moeten herzien worden voor 2008, met inachtneming van het streekplan en de reconstructieplannen. Waterschappen moeten uiterlijk 1 mei 2006 de voor waterberging benodigde gebieden begrenzen. De provincie stelt die gebieden dan voor 1 januari 2007 definitief vast (als streekplanuitwerking), een jaar later moeten de gemeenten de bestemmingsplannen hebben aangepast.

De komende jaren komt de samenwerking binnen de regio dus meer dan ooit centraal te staan. De provincie hanteert daarbij in voorkomende gevallen het ‘stok & wortel’ principe: geen samenwerking of afstemming, dan geen nieuwe bouwlocaties (de stok).

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 5 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

In Ermelo gaat het daarbij om vele honderden woningen. Zie in tabel 1 de nieuwe locaties DVS, Trefpunt en Taweb. Zijn de gemeenten wel bereid tot samenwerking, dan wacht de beloning (de wortel). Dat kan zijn een betere regeling dan de generieke in het streekplan (functieverandering), of wellicht extra provinciale subsidie (bestaande regelingen zijn: Subsidieregeling Sociaal - Economisch Beleid Provincie Gelderland t.b.v. verplaatsing milieuhinderlijke bedrijven, Investeringsbudget Stedelijke Vernieuwing).

Provinciale Staten van Gelderland heeft gemeend geen beroep open te moeten stellen op het streekplan, ‘omdat er geen de burgers bindende uitspraken worden gedaan’.

 1. 6. Leeswijzer reparatieslag

Met deze kennis van zaken kijken we naar de situatie in Ermelo. Achtereenvolgens passeren de revue de oorspronkelijke bedoelingen die aan de structuurvisie ten grondslag liggen (voornemen) en vervolgens de realiteit (praktijk). Op basis daarvan doen we een voorstel voor de (tactische) oplossingen en bijstellingen (reparatie).

In een enkel geval volstaan we met de realiteit weer te geven omdat die vast ligt (Horst - Noord, verkeer en vervoer), of van grote invloed is (wetgeving milieu e.a.). Per aangepaste situatie geven we zonodig de randvoorwaarden en uitgangspunten mee. De beleidsthema’s ‘zoekzone landschappelijke verbetering’ en ‘intensivering’ spelen daarbij een belangrijke rol.

Met deze aanpak wordt het brede perspectief en de aanhechting aan de Structuurvisie Ermelo 2015 en het Streekplan Gelderland 2005 duidelijk. Duidelijk wordt ook de onderlinge samenhang, waar de provincie bij monde van de gedeputeerde RO, expliciet om heeft gevraagd.1

 1. 7. Ontwikkelingen in de woningbouw
 1. - Voornemen: integratie en omgekeerde integratie

Een belangrijk onderdeel van de Ermelose structuurvisie over wonen was het omvormen van vrijkomende gebouwen en locaties op de terreinen van de zorginstellingen, Veldwijk, ’s HeerenLoo en Sonneheerdt, tot woningbouwlocaties. Dat gebeurde met oog voor en met het oog op het handhaven van de cultuurhistorische waarden van deze terreinen. Totaal zouden er circa 1150 woningen gebouwd kunnen worden, ongeveer 75% van de volkshuisvestelijke behoefte tot 2015!

Deze bouwterreinen kwamen vrij als gevolg van het deconcentratiebeleid van het rijk: zorginstellingen moesten in andere gemeenten hun vleugels uitslaan en wilden hun zorgcliŽnten veel meer dan voorheen, integreren in de gewone woonwijken. De bestaande instellingen zouden navenant krimpen, wat de weg vrijmaakte voor burgerbouw op de instellingsterreinen (omgekeerde integratie).

1 ‘Overall geldt het standpunt: breng de plannen niet als ad hoc ontwikkeling, maar plaats ze in een breder perspectief’ (uitspraak gedeputeerde RO, provincie Gelderland, d.d. 13.4.2005)

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 6 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

2 Sonneheerdt: 100 woningen; Veldwijk: 70 woningen.

3 Aan tabel 1 en de kaart zoekzones (d.d. 20.10.2005) kunnen geen rechten worden ontleend. De provincie komt voor eind 2005 met concrete aanwijzingen waaraan de zoekzones moeten voldoen. Het betreft hier dus een eerste inventarisatie.

 1. - Praktijk

Ontwikkelingen op rijksniveau zijn er de oorzaak van dat de voorgestane deconcentratie van de zorginstellingen eerst afnam, toen tot stilstand kwam en thans zelfs lijkt te worden teruggedraaid. Dat laatste blijkt mede uit nieuwbouwplannen voor de zorgfunctie zelf. De woningzoekenden van Ermelo zijn daarvan de dupe geworden, want het aantal gebouwde en nog te bouwen woningen is beduidend achtergebleven bij de gewenste 100 woningen per jaar (Collegeprogramma 2002-2006).2

Gelukkig worden de bakens weer enigszins verzet.

Er is daardoor een nijpend tekort ontstaan aan nieuwe betaalbare woningen. Ook al omdat daar waar wel op een instellingsterrein is gebouwd, de dure woningen bij voorrang zijn gerealiseerd en de goedkope soms uitbleven. Zonder maatregelen loopt het tekort verder op wanneer de 15% regeling met Harderwijk eindigt.

 1. - Reparatie structuurvisie

Ermelo heeft indertijd hoog ingezet op het aanwenden van de bouwlocaties op de instellingsterreinen, de woningnood in Ermelo is onverminderd hoog en groeit naarmate de grote regionale woningbouwlocaties gereed komen. Bijstelling van de Structuurvisie Ermelo 2015 is daarom nodig. Uitgangspunt is de wens van de provincie om voorrang te geven aan ‘inbreiding’ (bouwen in de bebouwde kom), boven ‘uitbreiding’. De enige uitzonderingen zijn, naast Het Trefpunt, Horst – Noord en Het Tonselse Veld, want daar speelt juist de verbetering van de landschappelijke kwaliteit een belangrijke rol (zie hoofdstuk 9).

De verhouding woningbouw dorpsuitbreiding versus dorpsinbreiding is 15 ŗ 20% tegenover 85 ŗ 80% (zie ook tabel 1). Het minimale inbreidingspercentage dat de provincie eist is 30% inbreiding. De provincie spreekt in dit verband over intensivering.

 1. - Concrete bouwlocaties ter vervanging

De achterblijvende bouw op het terrein van de zorginstellingen, wordt aangevuld met een aantal gemeentelijke locaties (zie * in tabel 1).

In het kader van de provinciale wens zoekzones aan te geven, zijn deze locaties aangemeld bij de regio, inclusief de bouwplaatsen die al eerder in de structuurvisie waren opgenomen.3 Het zijn locaties met 15 of meer woningen. Kleinere aantallen die zich mogelijk in de toekomst aandienen in het buitengebied of binnen de bebouwde kom (voormalige rode contour), zijn samengevat onder ‘kleine projecten’.

Het toetsingskader voor locatiekeuze en prioritering is:

 1. - behoefte aan woningen, zowel kwantitatief als kwalitatief
 2. - ruimtelijke inpassing
 3. - mogelijkheden die zich aandienen
 4. - door het college in het verleden gemaakte afweging en keuzes over een locatie
 5. - gemeentelijk grondbezit en grondbedrijf (inkomsten)
 6. - globaal in te schatten (financiŽle) haalbaarheid.

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 7 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

4 Aan deze gegevens kunnen geen rechten worden ontleend

5 Deels aan kantoor of bedrijf gebonden woningen

Uitgaande van jaarlijks 100 woningen, compensatie van het in de afgelopen jaren opgelopen tekort (circa 100 woningen) en een overcapaciteit van circa 30% (projecten vertragen of vallen af), komen we op ongeveer 1425 nieuwe woningen. Zie ook de Woonvisie 2003 met een geraamde bouwcapaciteit tot 2015 van 1400 woningen.

Nb., woon - zorg zones en huisvesting voor speciale doelgroepen (voor bijvoorbeeld instellingen) zijn niet in deze berekening meegenomen. Voor de periode tot en met 2015 geldt dat circa 200 eenheden als wozoco’s worden gerealiseerd. In de ogen van Ermelo is sprake van specifieke woonruimte en voor een deel ook nog vervangende nieuwbouw, die niet valt onder de KWP en dus niet meetelt in de capaciteit.

Tabel 1: Capaciteit en prioritering 4

 

Project

Aantal woningen

Bijzonderheden

1

Sonneheerdt fase 1b

48

Bestemmingsplan goedgekeurd

2

Sonneheerdt fase 2

92

In procedure

3

Horst-Noord

160

In procedure

4

‘t Abdij

30

In procedure

5

Verbinding

151

In procedure

6

TAWEB *

30

In voorbereiding

7

DVS *

340

In voorbereiding

8

Trefpunt *

200

In voorbereiding

9

Driesprong

70

In voorbereiding

10

Margrietschool *

30

Onderzoeksfase

11

Hamburgerweg / Oude Telgterweg (DGZ)

70

Onderzoeksfase

12

v.d. Vlis

24

Onderzoeksfase

13

Kerklaan / Postlaantje

55

Onderzoeksfase

14

Kleine projecten kern

75

Incidenteel

15

īs Heeren Loo

50 ŗ 100

Onderzoeksfase

Subtotaal

1425 ŗ 1475

16

HTV Bedrijventerrein Eendenparkweg5

30

Onderzoeksfase

17

Kleine projecten (voornamelijk) Horst e.o.

50

Onderzoeksfase Wijziging BP Buitengebied

Subtotaal

1505 ŗ 1555

18

HTV Haspel

Pm

Mogelijke onderzoeksfase

19

Arendlaan

Pm

Na 2015 mogelijke onderzoekslocatie

20

Overige locaties

Pm

O.a. Meerkanten, westkant Oude Nijkerkerweg

21

īs Heeren Loo

Pm

Exacte uitvoering īs Heeren Loo onderwerp van bespreking

Totaal

1505 ŗ 1555 + pm

 1. - Algemeen uitgangspunt KWP

Uitgangspunt bij het realiseren van de nieuwe woningbouwlocaties is bouwen conform het Kwalitatief Woningbouw Programma (KWP), dat wil zeggen in

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 8 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

6 Aan te merken als zoekzone stedelijke functie - sportvoorzieningen.

overeenstemming met de lokale behoefte. Een goed voorbeeld is het programma van het DVS’33 terrein met circa 70% goedkope huur en koopwoningen (sociale categorie).

In de meeste gemeenten dienen prestatieafspraken om de maatschappelijk gewenste prestaties van de woningcorporaties in beeld te brengen en te waarborgen. In Ermelo zijn de prestatieafspraken daarnaast en vooral nodig om duidelijkheid te creŽren over het tempo van realisatie van nieuwbouw en de wederzijdse taakverdeling tussen de gemeente en de plaatselijk toegelaten instellingen (De Groene Zoom e.a.) en elke andere projectontwikkelaar. Wie bouwt wat, wanneer en waar. Ook de gemeente heeft haar bouwvoornemens en wil de voor dat doel aangekochte gronden, tijdig ontwikkelen en verzilveren.

Het KWP blijft de komende periode gelden, ook voor die zorginstellingen die alsnog woningen willen realiseren (omgekeerde integratie).

 1. - Specifiek uitgangspunt: landschap en andere groene randvoorwaarden

Voor alle bouwlocaties geldt dat we zo zorgvuldig mogelijk omgaan met bestaande bomen en landschappelijke kwaliteiten. ‘Wonen in het groen’ is voor Het Trefpunt een belangrijk vormgevend principe inclusief bijbehorende beheermaatregelen. Bij de herinrichting van het (overwegend kale) DVS terrein wordt bestaand groen zoveel mogelijk gespaard en geÔntegreerd in het ontwerp.

Bij de herinrichting van De Zanderij Noord 6 tot modern sportpark, valt, ook gezien de uitbreidingswensen van de sportverenigingen, niet te ontkomen aan intensivering. Om drie reden een voordeel. Allereerst neemt de sociale controle vanuit de diverse clubgebouwen en de vele sportvelden toe (meer sociale veiligheid). Ten tweede hoeven we geen uitbreidingsruimte te zoeken buiten de bebouwde kom. Het derde voordeel is een supermodern en flexibel sportpark.

De bestaande bospartij langs de Oude Telgterweg wordt maximaal gespaard, en er wordt veel nieuwe groen aangeplant. Helaas valt misschien niet te ontkomen aan enige aantasting van het zuidelijke bosje. Dat gebeurt met de grootst mogelijke voorzichtigheid (ontheffing flora en fauna wet, respecteren Natuurbeschermingswet), plus dat daarvoor de regeling van boscompensatie geldt.

 

Beslissing 2:

De gemeenteraad van Ermelo zal bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, ter vervanging van de verloren gegane bouwlocaties op de terreinen van de zorginstellingen, een aantal nieuwe woningbouwplaatsen aanwijzen. De belangrijkste zijn DVS en Het Trefpunt. Deze nieuwe locaties worden in het kader van de ‘zoekzones woningbouw’ aangemeld bij regio en provincie.

 1. 8. Ontwikkelingen in de woon – zorg sector
 1. - Voornemen: inspelen op veranderende inzichten ouderenzorg

Ermelo is ten opzichte van andere gemeenten in de regio meer vergrijsd dan het gemiddelde en die vergrijzing neemt alleen maar toe. Ten tijde van het vaststellen van

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 9 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

de Structuurvisie Ermelo 2015 werd het concept van de wijkgebonden ‘wozoco’ en ‘wozozo’ geboren. In de zorgvisie werd, verspreid over Ermelo, voorzien in kleinschalige woonzorgcomplexen (wozoco) gekoppeld aan een woonzorgzone (wozozo) van circa 500 m, die in de wijk mede dient als uitvalsbasis voor zorg aan huis. Deze zorgfilosofie werd de basis voor het vervolg, zij het dat niet alle gedachte of gewenste locaties beschikbaar bleken. En ook in de zorgwereld doen zich op dit moment tal van veranderingen voor.

 1. - Praktijk

In de praktijk wordt, soms met vallen en opstaan, volop gewerkt aan de wozoco’s / wozozo’s, ondanks dat de structuurvisie over deze speciale categorie woningbouw niet rept. Voor een deel gaat het bij de wozoco’s om vervangende nieuwbouw, voor een deel vallen deze woningen in een specifieke categorie, reden dat we ze niet mee willen laten tellen in het KWP.

De ontwikkelingen in de ouderenzorg gaan niet alleen hard, ze zijn ook complex als gevolg van veranderende en nieuwe wetgeving. De oude AWBZ regeling (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) wordt īuitgekleedī, de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) komt daarvoor in de plaats. Het aantal senioren in Ermelo stijgt de komende jaren explosief (vergrijzing), ook in de categorie 75+. En we willen niet meer naar andere gemeenten hoeven gaan voor verpleegbedden. Realisatie van verpleegzorg in de eigen Ermelose woonomgeving brengt met zich mee dat partners dichter bij elkaar kunnen blijven. Door de vergrijzing neemt ook het tekort aan zorgwoningen toe, zowel in de sociale sector als waarschijnlijk ook in de duurdere huur en koopsector. Bestaande zorgcomplexen voldoen niet aan de toekomstige vraag. Senior burgers willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen, maar wel in de wetenschap dat noodzakelijke zorg kan worden verkregen bij een zorgleverancier.

Het probleem is dat in de bestaande kern er nauwelijks ‘lege’, dat wil zeggen onbebouwde, plekken voorhanden zijn. Er moet vaak ‘geschikt en geplooid’ worden, wat niet altijd even gemakkelijk gaat, gezien de vele belangen van omwonenden.

 1. - Concrete bouwlocaties

Naast de bestaande maar verouderde zorglocaties Dillenburg en Rehoboth (beide noord), waar te zijner tijd vervangende nieuwbouw kan komen, zijn de volgende nieuwe potentiŽle inbreidingslocaties voorhanden:

 1. - IJsbaanweg (complex Baanveger)
 2. - Triade (oost)
 3. - Leemkuul (west)

Per locatie streven we naar gemiddeld 50 zorgeenheden / zorgwoningen. Voor de huidige zorgleverancier is dat bedrijfsmatig gezien een minimum aantal. Wanneer dat om reden van beschikbare ruimte en stedenbouw niet mogelijk is, moeten de seniorenwoningen op korte afstand, opgeteld kunnen worden bij dat minimum van ‘50’.

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 10 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

Kaart met zoekzones wozoco’s inclusief stand van zaken

 1. -
 1. - Uitgangspunt wozoco’s

Uitgangspunt voor nieuwbouw in de zorgsector is voldoende (vrije) bouwplaatsen en een zich in de bestaande stedenbouwkundige (dorpse) structuur voegen van de nieuwe complexen. De bestaande financieringstromen van het rijk inclusief maatwerk oplossingen bij specifieke tekorten (afdekken onrendabele top), moeten in principe voldoende zijn om toekomstvaste eenheden te realiseren. De gemeente kan zich beperken tot haar faciliterende en toetsende taak en realisatie en beheer overlaten aan de markt.

 

Beslissing 3:

De gemeenteraad van Ermelo zal bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, gezien de toenemende vergrijzing en ter leniging van de behoefte aan zorgwoningen, een aantal bouwplaatsen aanwijzen voor nieuwe zorgwoningen mede ter compensatie van bestaande, doch verouderde zorgcomplexen. De belangrijkste zijn: IJsbaanweg, Triade, Leemkuul en op de korte of lange termijn Dillenburg en Rehoboth.

 1. 9. Ontwikkelingen werken en bedrijvigheid
 1. - Voornemen: behoud van werkgelegenheid = realisering bedrijventerrein

Een belangrijk onderdeel van de structuurvisie Ermelo 2015 is het behoud van werkgelegenheid voor de eigen beroepsbevolking en voldoende mogelijkheden voor de ontplooiing van het plaatselijke bedrijfsleven. In het kader van de afspraken met de regio is gezocht naar ruimtelijke mogelijkheden voor (nieuwe) lokale bedrijvigheid.

Kaart met zoekzones wozoco’s inclusief stand van zaken

Rehoboth & Dillenburg,

moeten nog starten

Triade (oost),

voorlopig ontwerp

IJsbaanweg (zuid),

definitief ontwerp (DO) + ro procedure

Leemkuul (west),

start met behoefte-enquÍte

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 11 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

7 Wellicht dat begin 2007 de nieuwe Grondexploitatiewet van kracht wordt, dan wordt kostenverhaal een stuk makkelijker.

Daartoe moest het plaatselijke areaal bedrijventerrein worden uitgebreid. Veldzicht Noord werd aangewezen, plus De Driehoek en onderdelen van Het Tonselse Veld.

Daarnaast voorzag de structuurvisie op initiatief van de provincie, in een regionaal bedrijventerrein op de locatie Horst (Noord) langs de A 28. De gemeente was daar geen voorstander van (aantasting aanwezige landschapswaarden, landschappelijke openheid, recreatieve en natuurontwikkeling Randmeerkust). De provincie heeft de plannen uiteindelijk niet doorgezet.

 1. - Praktijk

De ontwikkeling en realisatie van de in de structuurvisie aangewezen lokale bedrijventerreinen loopt in de pas voorzover het Veldzicht Noord betreft. In 2008 / 2009 worden daar de laatste m2 bedrijventerrein uitgegeven. De voorbereiding van De Driehoek loopt echter, ondanks alle pogingen, fors uit de pas. De reden daarvan is de ingewikkelde milieuproblematiek en navenant kostbare oplossingen. Een drietal kalvermesterijen zetten het gebied ‘op slot’ en uitkopen is (te) duur (negatieve grondexploitatie bij actieve grondpolitiek gemeente). Bestuurlijk ziet men gezien de kosten, niet veel heil in een actieve ‘warme’ sanering. Een budgettair neutrale ontwikkeling is alleen mogelijk wanneer de eigenaren zelf in beweging wensen te komen en bereid zijn mee te betalen in de noodzakelijke openbare voorzieningen (kostenverhaal infrastructuur enz.).7 Hetzij omdat hun uitbreidingsmogelijkheden in De Driehoek beperkt zijn, hetzij omdat er meer valt te verdienen aan ‘gewone’ bedrijvigheid. Met het oog daarop zal de gemeente zijn kruit droog moeten houden in de vorm van voldoende landbouwontwikkelingsgebied (zogenaamde ‘stergebieden’), opdat milieuhinderlijke bedrijven, al dan niet met tussenkomst van een gebiedsmakelaar, daarheen uitgeplaatst kunnen worden (zie ook hoofdstuk 11).

Het is duidelijk dat er, na de realisatie van Veldzicht Noord, een tekort dreigt aan gemeentelijk bedrijventerrein voor het plaatselijke bedrijfsleven.

Het is bekend hoe het vergaan is met het regionale bedrijventerrein Horst - Noord. Ter compensatie van de geleden schade is voor dit gebied met instemming van de provincie, een (beperkte) woonvisie annex landschapsvisie gemaakt. Eerdaags vindt realisatie plaats. Om die reden is een pragmatische aanpassing van de structuurvisie hier op zijn plaats. Horst - Noord is daarmee een voorbeeld bij uitstek hoe door verkleuring een gebied aan landschappelijke en natuurwaarde kan winnen.

 

Beslissing 4:

De gemeenteraad van Ermelo zal alsnog bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, Horst - Noord aanwijzen als (beperkte) woningbouwlocatie in een groene en landschappelijke setting.

 1. - Concrete bedrijvenlocaties

In de gebiedsvisie voor Het Tonselse Veld worden, in het verlengde van de structuurvisie, twee ontwikkelingen genoemd, die leiden tot een aanzienlijke kwaliteitsverbetering. In beide gevallen is daarmee tevens sprake van een zoekzone

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 12 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

‘landschappelijke verbetering’. Alle reden om daarvoor planologische ruimte te creŽren:

 1. 1. een bedrijvenontwikkeling aan de Harderwijkerweg (bedrijventerrein Eendenparkweg)
 2. 2. een recreatie / woningbouwvariant aan de oostzijde van het plangebied aan de Haspel ter plaatse van de palletfabriek.

Juli 2004 is met de provincie gesproken over de uitgangspunten van de gebiedsvisie Het Tonselse Veld. In het nieuwe streekplan is dit gebied inmiddels voor een deel aangewezen als multifunctioneel gebied (specifiek onder multifunctioneel platteland). Een ander deel valt onder het groenblauwe raamwerk (specifiek onder EHS natuur en EHS Verweving).

Door in de tijd een bedrijvenontwikkeling aan de Harderwijkerweg naar voren te halen ten opzichte van De Driehoek, is in feite alleen sprake van een andere volgorde (fasering) van realisatie. Veel meer dus een tactische bijstelling dan dat de structuurvisie in essentie wordt aangetast.

De eerste verkenningen laten zien dat een bedrijvenontwikkeling budgettair neutraal mogelijk is, mits de gemeente tot overeenstemming komt met de eigenaar / eigenaren.

Met een voorlopig 10 ha groot gebied is het tekort aan bedrijventerrein voor de jaren 2010 t/m 2016 opgelost. Het gemiddelde uitgiftetempo is 10.000 m2 / jaar.

 1. - Algemeen uitgangspunt: type bedrijven en zonering

Gezien de nabijheid van wonen en werken moet de bedrijvigheid op het bedrijventerrein Eendenparkweg gezoneerd worden en moeten er grenzen worden getrokken aan de zwaarte van de ‘industriŽle’ activiteiten. Categorie 1 en 2 (onder voorwaarden) van de Staat van Inrichting Bedrijven, lijken het maximum. Categorie 3 is alleen acceptabel wanneer de technologie overtuigend voorhanden is en toegepast wordt om hinderlijke activiteiten terug te brengen tot het gewenste niveau van categorie 2 (onder voorwaarden) of liever nog 1.

 1. - Specifiek uitgangspunt: landschap en andere groene randvoorwaarden

Gebiedsvisie Het Tonselse Veld, uitsnede Bedrijventerrein Eendenparkweg (concept)

 1. • Consolideren

Bedrijven

 1. • Functiewijziging

Van agrarische bestemming naar bedrijventerrein

 1. • Ontwikkelen

Groene kamers met accent op wonen

Groene kamers met accent op werken

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 13 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

8 Door het toevoegen van een beperkt aantal woningen of kleinschalige woon/werkcombinaties in lage dichtheden, passend in de landschappelijke structuur en bijdragend aan de landschappelijke structuur

Via een gestuurde ontwikkeling tot bedrijventerrein met langs de randen wonen -in – het - groen (brede, diepe percelen), krijgt het gebied tussen de Harderwijkerweg en de Eendenparkweg de broodnodige facelift en wordt verdere verrommeling tegengegaan. De interne ontsluitingswegen krijgen een laanbeplanting waarmee de groene uitstraling aan kracht wint. Een beperkte bouwhoogte en zonodig een sanering van de asbestvervuiling, onderstrepen het landschappelijke en milieuvriendelijke karakter van deze ontwikkeling. Daarmee voldoet het gebied aan het provinciale criterium van ‘zoekzone landschappelijke versterking’.8

 

Beslissing 5:

De gemeenteraad van Ermelo zal bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, met het oog op een nadere fasering, het bedrijventerrein Eendenparkweg bij voorrang tot ontwikkeling brengen, en daarmee ook de nodige landschappelijke verbetering in dit deel van Het Tonselse Veld realiseren.

 1. 10. Ontwikkelingen verkeer en vervoersector

De aanpassing van de structuurvisie als gevolg van verkeer en vervoer, is miniem. Het betreft eigenlijk alleen het stukje Tweede Verbindingsweg (Veldzicht Noord – Harderwijk) dat op het Ermelose grondgebied ligt. Het Harderwijker deel ligt vast in een door de provincie goedgekeurd bestemmingsplan. Volledigheidshalve wordt deze kleine reparatie in de structuurvisie meegenomen.

 

Beslissing 6:

De gemeenteraad van Ermelo zal bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, rekening houden met de aanleg van de Tweede Verbindingsweg tussen Veldzicht Noord en Harderwijk, voor het in Ermelo gelegen deel.

 1. 11. Ontwikkelingen op milieugebied en wetgeving

De ontwikkelingen op het front van de milieuwetgeving gaan snel en zijn van grote invloed op de ruimtelijke ordening. Onder milieu verstaan we in dit verband mede natuur en landschap. Ook water rangschikken we onder dit kopje.

 1. - Milieu: luchtkwaliteit

Nederland is niet meer geheel autonoom daar waar het die wetgeving betreft:

‘Brussel’, dat wil zeggen de Europese Unie, bepaalt in hoge mate de kaders. Een voorbeeld daarvan zijn de recente ontwikkelingen op het gebied van de luchtkwaliteit (vooral fijn stof en stikstofdioxide). Die eisen zetten Nederland op een aantal fronten

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 14 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

voor het blok. De Raad van State onthield al bij meerdere gelegenheden (bestemmings)plannen van goedkeuring. Hetzij omdat niet voldaan werd aan de eis van voldoende onderzoek, dan wel omdat dat het onderzoek aantoonde dat niet voldaan wordt aan de Europese eisen ten aanzien van de luchtkwaliteit.

Luchtkwaliteit speelt in Ermelo vooral daar, waar sprake is van relatief drukke wegen in combinatie met direct nabij gelegen (aaneengesloten) nieuwbouwwoningen.

Geur afkomstig van intensieve veehouderijen en een aantal specifieke bedrijven (bijv. Vierhouten) kunnen RO plannen beÔnvloeden, bijvoorbeeld omdat de milieucirkels van een agrarisch bedrijf een functiewijziging in de nabije omgeving onmogelijk maakt. Dat geldt zowel voor woningbouw als ook voor een functieverandering naar werkgelegenheid (zie De Driehoek).

 1. - Milieu: natuurbescherming

Vergelijkbare zaken spelen zich af in de wereld van flora en fauna. De wetgeving dateert al van het begin van de jaren zestig (Vogelrichtlijn uit 1979, Habitatrichtlijn sinds 1992, Natuurbeschermingswet 1967 resp. 1998). Ook daar worden de consequenties van de Europese regels steeds duidelijker en doordringender. Met ingang van 1 oktober 2005 is de nieuwe Natuurbeschermingswet in werking getreden. Die heeft gevolgen voor Ermelo dat rijk is aan natuur en landschap. Op veel plekken zal blijken dat er beschermde plant en diersoorten voorkomen. In voorkomende gevallen moet in het verlengde van deze Natuurbeschermingswet, het effect van bijvoorbeeld bouwen op de natuur in een breder perspectief bekeken worden (invloed woningbouw DVS op de Groevenbeek heide). Dergelijke procedures zullen zoals gebruikelijk, zorgvuldig doorlopen worden.

De naleving van deze wetten heeft, zo is afgelopen maanden gebleken, mogelijk ook gevolgen voor de kustzone in relatie tot de IIVR plannen (op welk schaalniveau moeten de consequenties van de Vogel en Habitatrichtlijnen gemeten worden en wanneer is daarover uitsluitsel te geven). De planvorming vertraagt en de realisatie blijft uit. Daarnaast noemen we de oplopende onderzoekskosten waarmee elk bouwplan, groot of klein, gepaard gaat (verplichte onderzoeken). Plus de praktische gevolgen zoals de specifieke en soms langdurige perioden waarin niet gekapt mag worden, of de boscompensatie die een flinke financiŽle claim legt in de grondexploitaties.

 1. - Milieu: water

Het onderwerp water staat in het middelpunt van de belangstelling. De drietrapsstrategie, geÔntroduceerd door de Commissie Waterbeheer 21ste eeuw en overgenomen door het rijk, is verplicht voor alle overheden. Het vasthouden, bergen en dan pas afvoeren van overtollig regenwater heeft consequenties voor het (locale) afwateringstelsel. Gelukkig heeft Ermelo, in het verlengde van het rijksbeleid Ruimte voor de Rivier, bij calamiteiten geen taak als bergingsgebied voor water.

 1. - Milieu: reconstructieplan

Om de kwaliteit van het platteland te verhogen is ervoor gekozen de ruimtelijke structuur te verbeteren waarbij nadrukkelijk de onderwerpen landbouw, natuur, bos, landschap, recreatie, water, milieu en infrastructuur zijn betrokken. In het overleg hiervoor zijn vertegenwoordigers van de agrarische sector, van Natuur en

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 15 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

Milieuorganisaties, van de recreatiebedrijven en van de Waterschappen betrokken. Voorwaarde was dat de sociale en economische structuur van het platteland niet wordt aangetast. Dit heeft geresulteerd in de totstandkoming van de Reconstructieplan de Gelderse Vallei / Utrecht Oost en Veluwe.

Voor de landbouw is het buitengebied van Ermelo opgedeeld in drie categorieŽn van gebieden: extensiverings-, verwevings- en landbouwontwikkelingsgebieden. In de extensiveringsgebieden ligt de nadruk op natuur of wonen. Intensieve veehouderijen hebben hier geen groeimogelijkheden. In verwevingsgebieden is verweving van landbouw, wonen en natuur mogelijk, waarbij dus ook initiatieven op het gebied van recreatie kunnen ontstaan. Uitbreiding of hervestiging van en omschakeling naar intensieve veehouderij is hier onder voorwaarden mogelijk, nieuwe vestigingen van intensieve veehouderij niet. In landbouwontwikkelingsgebieden ligt de nadruk op de landbouw, uitbreiding, hervestiging of nieuwe vestiging van intensieve veehouderij is dus wel mogelijk.

De Wet stankemissie veehouderijen in landbouwontwikkelings- en verwevings-gebieden is, zoals de naam al aangeeft, van toepassing op deze gebieden. Daarnaast vallen ook extensiveringsgebieden met het primaat natuur onder deze Wet. Vorenstaande betekent ook dat voor de bedrijven in extensiveringsgebieden met het primaat wonen en stedelijk gebied, de richtlijn Veehouderij en stankhinder 1996 en de brochure Veehouderij en Hinderwet blijven gelden.

 1. - Milieu: externe veiligheid

Met de rapporten van de commissies Oosting en Alders uit 2000 en de daaropvolgende kabinetsstandpunten Vuurwerkramp en Nieuwjaarsbrand Volendam uit 2001 is het startschot gegeven om het thema externe veiligheid (EV) een vaste plaats te geven in de brede milieu- en ruimtelijkeordeningsafwegingen. De adviezen van de commissies hebben geleid tot een scala aan nieuwe initiatieven, meestal geÔnitieerd door het Rijk. Denk hierbij aan: risicoatlassen vervoer, Register risicosituaties gevaarlijke stoffen, het opstellen van risicokaarten, Circulaire risiconormering vervoer gevaarlijke stoffen, de programmafinanciering van EV bij provincies en gemeenten, inventarisaties en saneringen van LPG tankstations, CPR 15-opslagen en ammoniakkoelinstallaties. En als belangrijkste zijn er natuurlijk het Besluit externe veiligheid inrichtingen (BEVI) en de bijbehorende ministeriŽle regeling afstanden, die onlangs zijn ingegaan. Ten aanzien van magnetische velden als gevolg van hoogspanningslijnen is oktober 2005 hiervoor een handreiking in relatie tot RO projecten door het Ministerie van VROM beschikbaar gesteld.

 

Beslissing 7:

De gemeenteraad van Ermelo zal bij zijn ruimtelijk beleid in het kader van de Structuurvisie Ermelo 2015, rekening houden met de relevante milieueisen en wetgeving. Onder milieu wordt mede verstaan luchtkwaliteit, natuur, landschap en water.

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 16 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

 1. 12. Procedure

De Structuurvisie Ermelo 2015 heeft indertijd een volledige inspraakprocedure doorlopen. Dat lijkt met deze reparatie op onderdelen niet nodig, immers de hoofdlijnen van de structuurvisie blijven gehandhaafd. De inhoud van deze bijstelling is gepubliceerd in de plaatselijke krant. Burgers en bedrijven kunnen gebruik maken van hun inspraakrecht bij behandeling van de notitie in de raadscommissie VROM en vaststelling door de gemeenteraad.

Bij de uitwerking van de verschillende plannen worden de belangstellenden en belanghebbenden, in overeenstemming met de gemeentelijke inspraaknota, nauw betrokken door middel van informatieavonden, hoorzittingen enz.

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 17 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

Bijlage: Overzicht belangrijkste beleidsnota’s na 25.1 2001

Volkshuisvesting

 1. - Woonvisie Ermelo (vastgesteld door de raad november 2003)
 2. - Regionale woonvisie en kwalitatief woonprogramma (KWP) 2000-2009 (Gedeputeerde Staten van Gelderland, 20 april 2004; collegebesluit: mei 2004)

Economische Zaken

 1. - Sociaal-economische beleidsnota 2002-2010 Gemeente Ermelo, BRO d.d. 19 december 2001 (vastgesteld door de raad februari 2002)
 2. - Detailhandelsvisie Ermelo. BRO d.d. 18 november 2004 (raadsvoorstel: april 2005)
 3. - Bedrijventerreinenvisie regio Noord-Veluwe 2005-2015, Buck Consultants International d.d. 25 april 2005 (vastgesteld door de raad september 2005)

Ruimtelijke Ordening

 1. - Integraal Inrichtingsplan Veluwe Randmeren (door de partijen juni 2001 ondertekent)
 2. - Reconstructieplan Gelderse Vallei Utrecht-Oost (vastgesteld door Provinciale Staten december 2004)
 3. - Reconstructieplan Veluwe (vastgesteld door Provinciale Staten maart 2005)
 4. - Streekplan Gelderland 2005 (vastgesteld door Provinciale Staten juni 2005)

Milieu

 1. - Water (Waterbeleid voor de 21ste eeuw, Nationaal Bestuursakkoord Water [NBW], juli 2003)
 2. - Wet Luchtkwaliteit (2005)
 3. - Reconstructieplan de Gelderse Vallei / Utrecht Oost en Veluwe (maart 2005)
 4. - Natuurbescherming (Natuurbeschermingswet oktober 2005)

Verkeer en vervoer

 1. - Beleidsnotitie Verkeer en Vervoer (vastgesteld door de raad 1999)
 2. - Notitie 60 km wegen (vastgesteld door de raad 2001)
 3. - Gemeentelijk Rijwielpadenplan (vastgesteld door de raad 1992/2003)
 4. - Parkeernota Ermelo (vastgesteld door de raad 2004)
 5. - Uitvoeringsnota 60 km wegen (vastgesteld door de raad 2004)

Natuur, landschap, groen & bossen

 1. - Notitie kapvergunningen (vastgesteld door de raad september 2000)
 2. - Landschapsbeleidsplan (vastgesteld door de raad 21 december 2000)
 3. - Nota Het beheer van de bos en natuurterreinen van de gemeente Ermelo (vastgesteld door het college november 2004)
 4. - Historische bomen in Ermelo (collegebesluit 14 december 2004)
 5. - Lijst (voorlopig) monumentale bomen (vastgestel door college december 2004)
 6. - Groenstructuurvisie (vastgesteld door de raad januari 2005)

Bijstelling Structuurvisie Ermelo 2015 18 Vitaal, groen, zorgzaam, d.d. 13.1.2006

 

 

Gegevens over Groep Hop uit het verleden in de aanloop naar de verkiezingen gemeenteraad 2006.

Op de doelstelling van Groep Hop tijdens gemeenteraad verkiezingen Gemeente Ermelo 2006. Er zullen geen lokale belastingen voor burgers zijn en de woningnood is opgelost. Er zal vraaggestuurd en oplossingsgericht gewerkt worden in de gemeente, waardoor er meer samenspel zal zijn tussen burgers en politici. Ermelo is een bloeiende gemeente en nog meer in trek bij toeristen werd "van alle kanten" op de volgende manier gereageerd. "En de natuurterreur beperkt zich niet tot het buitengebied, ook binnen de bebouwde kom is alles wat groen is “natuur”, geschreven door CDA-wethouder Rikkert Vliek waarmee deze CDA wethouder  een rechtstreeks verband legt tussen natuurterreur, Jan Hop en de andere kandidaten van Groep Hop die zich verzetten tegen de verplaatsing van DVS'33 naar Natuurgebied de Zanderij. “Van alle kanten in Ermelo wordt de roep gehoord om deze politieke partij (Groep Hop) dood te zwijgen en ik ben er helaas achter gekomen dat dit waarschijnlijk waar is” schrijft mevrouw Jeanne Dijkstra eindredacteur van het Ermelo's Weekblad aan de Raad voor de Journalistiek

 

 

 

 

894 Ermelo CDA burgemeester: "Meneer Hop moet zijn mond houden!"
(665) Ermelose CDA bestuurders laten Hop met buurtonderzoeken in de gaten houden!
(686) Honden van Dutroux kregen meer te vreten dan Ermelose 70+ mevrouw na weerzinwekkende CDA (bestuurders) terreur
(599) Ermeloer George Elsing: Ik begrijp het (CDA)niet zo goed..........
(303) Ermelo Krijgt u dezelfde kilometervergoeding als ambtenaren van de CDA gemeente Ermelo?
(PAR) Ermelo Hop tegen chefje gemeente Ermelo: Ga jij maar lekker klagen bij je CDA burgemeester"
(CHR) Ermelo Hop mag van CDA niet meedoen aan politiek debat Christelijk College Groevenbeek
mw. Jeanne Dijkstra eindredacteur Ermelo Weekblad aan de Raad voor de Journalistiek: "Van alle kanten komen berichten dat Groep Hop moet worden doodgezwegen"
Stemwijzer Groep Hop deed niet mee aan de Stemwijzer provinciale verkiezingen Gelderland omdat het belangrijkste verschil Groep Hop met alle andere partijen -Groep Hop wil de provincie Gelderland opheffen- niet in de Stemwijzer werd opgenomen. Het niet opnemen van programma verschillen is een stemwijzer truc t.b.v. CDA en andere gevestigde politieke partijen als opdrachtgever van die stemwijzer.
(175) Hop tegen Ermelo: Hop ontdekt dat de Ermelose gemeente ambtenaar een natuurlijk gezag moet kunnen uitoefenen over burgers en bestuurders
(265) Hop tegen Ermelo. Competentie ambtenaar die GEZAG over Hop wilde uitoefenen in de gemeente Ermelo
(512) Stemfraude? Dubbelfunctie lid stembureau en kandidaat raadslid bij Ermelose verkiezingen mag wel van CDA burgemeester
(648) Stemfraude? Strijd Hop met Ermelose ambtenaren levert bewijs op dat alleen originele formulieren ingeleverd mogen worden
(201) Stemfraude? Knippen en plakken in Ermelose verkiezingsformulieren mag wel van de Ermelose CDA burgemeester
(98)   Stemfraude? Nieuwsbrief 4 verkiezingen, Ministerie van Binnenlandse Zaken roept gemeenten op fraude te plegen in vastgestelde verkiezingsformulieren
(340) CDA medewerkers vernielen overal in Gelderland de verkiezingsposters van Groep Hop
(362) Alleen Groep Hop weigerde losgeld te betalen aan CDA-PRcommissie voor debat
(379) CDA kan alleen Groep Hop niet controleren. Hop weigert betaling losgeld aan CDA PR-commissie
(425) "Groep Hop wil agrarisch landschap behouden". CDA vernield overal de Groep Hop verkiezingsposters
(638) Bedrijvenkring Ermelo doet ook mee aan doodzwijgen Hop. Het bedrijf Navobi valt hierbij zeer negatief op
(544) Ermelo. Beslissing op "bedenkingen" Hop tegen nieuwe milieuvergunning voor witvleeskalveren levert meer "bedenkingen" op
(375) Welke familie(s) en bedrijven beheersen met hoeveel subsidies de markt rondom vleeskalveren in Nederland?
(781) Bedenkingen na speeddaten met Ermelose Jongerenraad. Voorstel Hop om vaker te speeddaten wordt door CDA-ers doodgezwegen
(342) Ermelo. Vragen Hop over verkeersforum levert meer bedenkingen op
(511) Een sfeerverslag uit Ermelo. Ermelo Weekblad heeft geen ruimte om correct over milieu Project 31 van Hop te berichten
(541) Doodzwijgen Groep Hop op de Veluwe IV, Verkiezingsposters Groep Hop worden overal vernield en overplakt
(452) CDA-ers betrapt op vernielen van Groep Hop verkiezingsposters
(561) "Groep Hop wil de jeugdzorg echt aanpakken". Verkiezingsposters worden overal vernield of overplakt door CDA
(646) Groep Hop deed in alle 55 gemeenten mee aan provinciale verkiezingen Gelderland 2007
(459) Kent u de geschiedenis nog van de omroepbijdrage?
(218) Als je een gesubsidieerde leugen maar vaak genoeg herhaald gaat iedereen dat vanzelf als de waarheid beschouwen
(601) Ermelo CDA "In de raadsvergadering is er geen mogelijkheid tot inspreken van burgers en andere betrokkenen"
(729) Felle succesvolle campagnes tegen vernietiging natuur door CDA-ers leverde Hop de bijnaam natuurterrorist op
(718) Stemfraude? Ermelo bezwaarschrift Hop tegen uitslag verkiezingen in Ermelo waarbij Hop verkiezingsfraude in stemlokaal bewijst
(894) Ermelo CDA burgemeester: "Meneer Hop moet zijn mond houden".

(3) De norm! De zes wetten van Hop, uitgangspunt burgers in iedere procedure tegen de overheid
(742) Ermelo Alleen Groep Hop wil kwaliteitshandvest voor ambtenarij gemeente Ermelo invoeren
(623) Akten burgerlijke stand worden elektronisch opgeslagen dus kan eenvoudig een "dubbel" worden verstuurd
(145) Ermelo. Een lawine aan onjuiste ontvangstbevestigingen gemeente Ermelo richting Hop
(470) Modelbrief Klacht GEGROND n.a.v. modelklacht geen ontvangstbevestiging binnen 14 dagen
(664) Modelbrief klacht geen ontvangstbevestiging binnen 14 dagen
(20) Ermelo. WOB werkt niet. Macht is recht! Wie meer macht heeft heeft meer rechten!
(615) Ermelo Hop voorspelt: "Wet dwangsom wordt uitgehold om burgers te naaien en uit te zuigen"
(504) Klacht tegen gemeente Ermelo is bekend bij de Europese Commissie
CBS Ermelo. Commissie bezwaarschriften Ermelo weigert nevenfuncties openbaar te maken
(687) Heeft u namen en nevenfuncties leden en secretarissen commissie bezwaarschriften CBS)ontvangen?
(520) Werkt de secretaris BSC bij de gemeente? Behandeld zij ook het onderhavige dossier voor de gemeente?
(506) Ermelose commissie bezwaarschriften gaat gewoon door na wraking Hop van weerzinwekkend partijdige BSC
(86) Publicatie namen medewerkers werkzaam bij de overheid met hun telefoonnummer bij de overheid is niet in strijd met de privacy
(358) Een sfeerverslag van Hop na bijwonen hoorzitting bezwaarschriftencommissie. Welke boom is hier ziek?
(424) Een sfeerverslag van Hop na bijwonen hoorzitting bezwaarschriftencommissie. Christelijke (CDA) terreur tegen bewoners recreatiewoningen
(698) Modelbrief bezwaarschrift tegen WOZ beschikking gemeente Ermelo
DIS Ermelo CDA burgemeester discrimineerd Nederlanders tov buitenlanders
(576) Ermelo Wob van Hop mbt convenanten gemeente Ermelo met Uwoon
(125) Modelbrief Verzoek 125 aan de gemeente om uw kind weer in te schrijven in het GBA
Gemeentesecretaris Ermelo Verzet VNG in strijd Hop om afgifte bijbaantjes gemeentesecretaris
Griffier Ermelo Verzet VNG in strijd Hop om afgifte bijbaantjes griffier
Suwinet Modelbrief Heeft u al een kopietje van Suwinet Inkijk over u ontvangen?
(91) Bezwaar maken tegen de afname vingerafdrukken en opslag in digitale overheidsdatabank.
Stem Wijzer! Stem Groep Hop! Landelijk Verkiezingsprogrammapolitieke groepering Groep Hop

Hop analyseert kenmerken van CDA-ers: "Geen zelflerend vermogen, fouten wegredeneren, elkaar leuke baantjes geven, werken met gefabriceerd bewijs, succesvolle tegenwerking van andere burgers en politieke tegenstanders doodzwijgen.lees verder

 

 

 

 

Praktijkvoorbeelden van gefabriceerd bewijs en succesvolle tegenwerking gericht tegen Hop

Bron Memo Openbaar Ministerie Landelijk CoŲrdinerend officier van justitie Bovenregionaal Recherche Overleg (BRO) Teamleider Maatwerkzaken  over Hop 11 juni 2012 Citaat: Complicerende factor in het verhaal is dat de heer Hop een politiek zeer actieve persoon is. Citaat: Het Gevoelige Zaken Overleg (GZO) is voorstander van een frontale opsporingsactie op Hop oftewel halen en (als spraakzame "Don Quichot") doen bekennen en vervolgen. Peter van Hagen aan mr. R. Tenge en D. van der Kolk.

Hop: "Doen bekennen?" Ik beken geen letter, wanneer gaan jullie die kinderrechter van die geantidateerde beschikking oppakken, wanneer gaan jullie die jeugdzorg medewerkers en politieagenten oppakken die een kind jatten zonder rechterlijke beschikking? Doen bekennen? Pak die kinderrechter op en trap haar de rechtspraak uit met haar geantidateerde beschikking op verzoek van jeugdzorg tuig.


Stem Wijzer         Gefabriceerd bewijs            Succesvolle tegenwerking       Succesvolle tegenwerking       In memoriam
Stem Groep Hop   Succesvolle tegenwerking   Succesvolle tegenwerking       Succesvolle tegenwerking       Denk eens na?
Denk eens na?      Denk eens na?                   Denk eens na?                       Denk eens na?                       Denk eens na?

Aandachtsvestiging/disclaimer. Uitsluitend de websites www.burojeugdzorg.nl/com/net/org en www.bureaujeugdzorg.nl/com/net/org zijn van J. Hop Ermelo. Met andere websites heeft hij niets te maken! J. Hop Ermelo is niet aansprakelijk voor (gevolg)schade die voorkomt uit het gebruik van deze site, dan wel uit fouten of ontbrekende functionaliteiten op deze sites. Copyright © 2017 J. Hop Ermelo. Alle rechten voorbehouden.