Slavernij in Nederland en het ondermijnen van de democratie door de overheid zelf

Gefabriceerd bewijs, succesvolle tegenwerking en de respectloze bejegening van overheidsdienaren jegens de gewone burgers.
Netwerk Ermelo
Actueel Activiteiten Hop ter verbetering van de rechtspraak voor burgers

 

 

18 november 1997 De Telegraaf: "Rechters rechtbank Den Bosch eisen juridische stappen tegen publicatie van hun bijbaantjes door Hop

Bossche rechters breken record met bijbaantjes
door Joan van den Dungen.

Den Bosch dinsdag. De rechtbank in Den Bosch is in verlegenheid gebracht nadat sinds zondag op Internet een waslijst van nevenfuncties van rechters te zien is.

Uit de publicatie blijkt dat kinderrechter mevr. R. Hooymans-van Oerle (144) de echtgenote is van de landelijk directeur van de Raad voor de Kinderbescherming.

Verder meldt de pagina dat plaatsvervangend rechter mevr. Bogers ook unitmanager van de Raad voor de Kinderbescherming Den Bosch is.

Volgens Jan Hop (48) uit Ermelo, de man die achter de Internet-publicatie schuil gaat wekt dit de schijn van belangenverstrengeling. Hop zegt zelf slachtoffer te zijn van handjeklap tussen rechters en Raad voor de Kinderbescherming. Daardoor is hij, naar eigen zeggen, zijn drie kinderen kwijtgeraakt.

De (verbitterde) man heeft in anderhalf jaar tijd alle rechtbanken in ons land bezocht en de lange lijst met nevenfuncties handmatig overgeschreven.Uit deze lijst blikt bovendien dat diverse Brabantse strafpleiters en procureurs ook als plaatsvervangend rechter in Den Bosch benoemd zijn.

De Bossche rechters hebben aangekondigd zich te beraden op juridische stappen tegen de publicatie.